21.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΑΠΕ-ΜΠΕΡωσικό υπουργείο Άμυνας: «Τρομοκρατική επίθεση» τα πλήγματα με drones στη Μόσχα

Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: «Τρομοκρατική επίθεση» τα πλήγματα με drones στη Μόσχα

- Advertisement -

Η Μόσχα και η περιφέρειά της έγιναν στόχοι σήμερα τα ξημερώματα μιας σπάνιας επίθεσης με drones που προκάλεσαν «μικρές» υλικές ζημιές σε κτίρια της ρωσικής πρωτεύουσας, χωρίς να υπάρξουν θύματα, με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας να κατηγορεί την Ουκρανία για «τρομοκρατική επίθεση».

Μόσχα: Πλήγματα από drone στη ρωσική πρωτεύουσα!

«Σήμερα το πρωί το καθεστώς του Κιέβου εξαπέλυσε τρομοκρατική επίθεση με drones εναντίον στόχων στην πόλη της Μόσχας», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας, διευκρινίζοντας ότι επρόκειτο για οκτώ drones τα οποία αναχαιτίστηκαν είτε με ηλεκτρονικά μέσα είτε «με το αντιαεροπορικό σύστημα Pantsir-S».

Ωστόσο το Baza, ένας λογαριασμός στο Telegram που συνδέεται με τις υπηρεσίες ασφαλείας, ανέφερε ότι στην επίθεση συμμετείχαν 25 drones. Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος RBC επικαλέστηκε πηγή που έκανε λόγο για «περισσότερα από δέκα» drones τα οποία καταρρίφθηκαν από τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.

Εξάλλου η Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό, επισημαίνοντας ότι αρκετά drones έπεσαν σε κτίρια στη Μόσχα.

«Σήμερα το πρωί, τα ξημερώματα, επίθεση με drones προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές σε κτίρια. Όλες οι υπηρεσίες αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων της πόλης βρίσκονται επιτόπου (…) Κανείς δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες», είχε γράψει λίγο νωρίτερα ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν στο Telegram.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δύο άνθρωποι ζήτησαν ιατρική βοήθεια, αλλά κανένας τους δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Από την πλευρά του ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Μόσχας Αντρέι Βορομπιόφ επεσήμανε ότι πολλά drones καταρρίφθηκαν κοντά στην πρωτεύουσα.

«Σήμερα το πρωί οι κάτοικοι κάποιων περιοχών στην περιφέρεια της Μόσχας μπορούσαν να ακούσουν τον ήχο εκρήξεων, ήταν το σύστημά μας αντιαεροπορικής άμυνας», σημείωσε επίσης στο Telegram.

«Πολλά drones καταρρίφθηκαν την ώρα που πλησίαζαν τη Μόσχα», εξήγησε ο Βορομπιόφ , καλώντας τους κατοίκους «να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους» και διαβεβαιώνοντάς τους ότι «όλες οι υπηρεσίες διάσωσης κάνουν τη δουλειά τους».

Είναι σπάνιο η Μόσχα και η περιφέρειά της, που βρίσκονται περισσότερα από 1.000 χιλιόμετρα από την Ουκρανία, να γίνονται στόχος επίθεσης με drones από την αρχή του πολέμου. Στις αρχές Μαΐου δύο drones είχαν καταρριφθεί πάνω από το Κρεμλίνο, μια επίθεση που είχε αποδοθεί στο Κίεβο.

Εικόνες που μεταδόθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν καπνό να υψώνεται στον ουρανό. Σε άλλες φαίνεται ένα σπασμένο τζάμι σε πολυκατοικία.

Σύμφωνα με τον Σομπιάνιν, οι αρχές προχώρησαν στην εκκένωση δύο πολυκατοικιών στη Μόσχα, οι οποίες υπέστησαν ζημιές από την επίθεση. Οι ένοικοί τους «θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα διαμερίσματά τους μόλις οι ειδικές υπηρεσίες θα έχουν ολοκληρώσει το έργο τους», διευκρίνισε ο δήμαρχος της Μόσχας.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο flight.com.gr εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

18 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
18 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Ακούστε μας

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Γιατί δεν αγοράζουμε ιαπωνικά όπλα σαν τις φρεγάτες Μogami; Μπορούμε ή όχι;

Στην ατέρμονη ελληνική συζήτηση για εξοπλισμούς δεν είναι καθόλου σπάνιο να εμφανιστεί κάποιος και να αναφωνήσει «φρεγάτες Mogami να πάρουμε!», ή «πυροσβεστικά αεροσκάφη ShinMaywa...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Πολεμική Αεροπορία: Αντέχουμε να πουλήσουμε τα Mirage 2000-5 και τα F-16...

Των Φαίδωνα Γ. Καραϊωσηφίδη & Ηλια Παπανικολάου. Επιπλέον στοιχεία Brian Schofield, Aerospace Analyst. Δημοσιεύθηκε στην "ΠΤΗΣΗ", τεύχος 46, Μάρτιος 2024.Το παρακάτω κείμενο γράφηκε πριν...
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 038 Τεύχος Ιουλίου 2023

Αγορά 3.99€
- Advertisement -

Σαν σήμερα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 27 Μαρτίου 1999: Nighthawk down, οι Σέρβοι καταρρίπτουν...

2
Αεροσκάφος κρούσης stealth F-117A Nighthawk της Αμερικανικής Αεροπορίας καταρρίπτεται από σερβική συστοιχία αντιαεροπορικών πυραύλων κατά τον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου. Είναι η μόνη καταγεγραμμένη απώλεια...
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ Τεύχη 32, 33, 34, Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος 2023

Αγορά 7.99€
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 037 Τεύχος Ιουνίου 2023

Αγορά 3.99€

Πολιτική διαχείρισης σχολίων

Πολιτική διαχείρισης σχολίων για τις ιστοσελίδες flight.com.gr, navaldefence.gr, military-history.gr

73
Όπως είναι γνωστό, τα σχόλια στα site μας υπόκεινται σε έλεγχο και επεξεργασία ώστε να διασφαλιστεί η συμμόρφωσή τους με τους κανόνες που έχουμε...

Related News

Στη Β. Κορέα για συνομιλίες ο επικεφαλής της κατασκοπείας της Ρωσίας

Ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας κατασκοπείας μετέβη στην Πιονγκγιάνγκ αυτή την εβδομάδα για συνομιλίες σχετικά με τη διμερή συνεργασία στο πεδίο της ασφάλειας, μετέδωσε...

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε βάρος προσώπων και οντοτήτων σε Ρωσία, Κίνα και ΗΑΕ για χρηματοδότηση εξοπλισμών της Β. Κορέας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη την επιβολή κυρώσεων σε βάρος έξι προσώπων και δύο οντοτήτων με έδρα τη Ρωσία, την Κίνα και τα...

Πούτιν: Η Ρωσία δεν θα επιτεθεί στο ΝΑΤΟ – Αν δοθούν F-16 στην Ουκρανία, θα καταρρίπτονται

Η Ρωσία δεν σκοπεύει να επιτεθεί σε καμία χώρα του ΝΑΤΟ, αλλά αν η Δύση προσφέρει πολεμικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία αυτά θα καταρρίπτονται...