15.9 C
Athens
Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
ΝΕΑΑΜΥΝΑTην Πέμπτη 3 Νοεμβρίου το webinar της “ΠΤΗΣΗΣ” με θέμα την Αναβάθμιση...

Tην Πέμπτη 3 Νοεμβρίου το webinar της “ΠΤΗΣΗΣ” με θέμα την Αναβάθμιση των φρεγατών ΜΕΚΟ200ΗΝ του ΠΝ

- Advertisement -

Μόλις 2 ημέρες έμειναν για το υβριδικό webinar που διοργανώνει το περιοδικό ΠΤΗΣΗ και οι ιστοσελίδες ptisidiastima.com & navaldefence.gr και θα θέλαμε να σας καλέσουμε να κάνετε έγκαιρα την εγγραφή σας για το παρακολουθήσετε από κοντά ή διαδικτυακά αυτήν την την Πέμπτη 3/11 στις 18:00!

Οι υψηλοί καλεσμένοι μας θα φιλοξενηθούν σε αίθουσα του ξενοδοχείου Grand Hyatt στην Αθήνα (Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 115) ενώ η εκδήλωση θα μεταδοθεί “ζωντανά” και διαδικτυακά.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το webinar, το οποίο έχει τίτλο  “Αναβάθμιση των φρεγατών ΜΕΚΟ του Πολεμικού Ναυτικού, ένα πρόγραμμα πρώτης προτεραιότητας”,  πραγματοποιείται στα πλαίσια του Διεθνούς Συνεδρίου MAST MED 2022.

Οι φρεγάτες τύπου ΜΕΚΟ αποτελούν σήμερα τα πιο εξελιγμένα πλοία του Πολεμικού μας Ναυτικού και θα υπηρετούν στις τάξεις του για πολλά χρόνια ακόμη. Και εδώ και καιρό συζητείται η αναβάθμιση τους με νέα συστήματα και όπλα, ώστε να συνεχίσουν να αποδίδουν στο μέγιστο.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν τα εξής ζητήματα:  

 • Γνωριμία με τα πλοία, μέσω παλιών κυβερνητών τους και η εμπειρία που έχει το ΠΝ από τις ΜΕΚΟ200ΗΝ. 
 • Πρέπει να γίνει μια τέτοια αναβάθμιση; 
 • Ποια μπορεί να είναι η έκταση μιας τέτοιας αναβάθμισης, με τι κόστος και με τι προοπτικές για τα επόμενα χρόνια υπηρεσίας των πλοίων. 
 • Διεθνή παραδείγματα επιτυχημένης αναβάθμισης φρεγατών ίδιου τύπου ή ανάλογης ηλικίας. 
 • Ποιες ελληνικές εταιρίες μπορεί να συμμετέχουν, είτε ως συνεργαζόμενες με διεθνείς οίκους, είτε αυτόνομα με δικές τους λύσεις, στην αναβάθμιση. 
 • Ποιες ναυπηγικές υποδομές στην Ελλάδα μπορεί να αναλάβουν τέτοιο έργο, με ποιες προϋποθέσεις και επενδύσεις.

Για τα παραπάνω θα μιλήσουν Έλληνες και ξένοι ειδήμονες, τόσο από το χώρο των αμυντικών συστημάτων, όσο και από την εγχώρια ναυπηγική-επισκευαστική βιομηχανία, όπως και βέβαια και ανώτατοι αξιωματικοί ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού, που έχουν υπηρετήσει και διοικήσει τα συγκεκριμένα σκάφη ή τα έχουν χρησιμοποιήσει επιχειρησιακά.

Προκειμένου να παρακολουθήσετε το υβριδικό webinar της “ΠΤΗΣΗΣ” και να υποβάλλετε τις ερωτήσεις σας προς τους ομιλητές, μπορείτε να εγγραφείτε ΕΔΩ 

Eπίσης, αν θέλετε να παρακολουθήσετε από κοντά την εκδήλωσή μας, μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας ΕΔΩ .

Το πρόγραμμα και οι ομιλητές του Webinar

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του event και τα βιογραφικά των ομιλητών που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους:

MEKO200HN, 30 χρόνια στην Υπηρεσία του Πολεμικού μας Ναυτικού
1ο session
Χρήστος Κτενάς, Δημοσιογράφος, Αρχισυντάκτης ptisidiastima.com  
Μιχαήλ Ναούμ, Αντιναύαρχος ΠΝ (ε.α), Επίτιμος Διοικητής Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου
Δημήτριος Καβουλάκος, Αντιναύαρχος Π.Ν. (ε.α.)
Σπυρίδων Κονιδάρης, Αντιναύαρχος Π.Ν. (ε.α.)
Σταύρος Μπάνος, Αντιναύαρχος Π.Ν. (ε.α.), Επίτιμος Διευθυντής Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων ΓΕΕΘΑ
Γεώργιος Χριστόπουλος, Αντιναύαρχος ΠΝ (ε.α) & Chief Operating Officer, LASKARIDIS SHIPPING CO LTD – Group of Shipping Companies
Οι τεχνολογικές εξελίξεις στον εκσυγχρονισμό πολεμικών πλοίων
2o session
Φαίδων Καραϊωσηφίδης, Αεροναυπηγός, Εκδότης περιοδικού ΠΤΗΣΗ 
Michael Holtmann, Head of Section Structures, DNV
Nathan Avraham, EW Business Development Manager, EW Directorate, ELTA Systems
Χρήστος Γιορδαμλής, CEO, Prisma Electronics
Δημήτριος Δημητρίου, Αρχιπλοίαρχος Π.Ν. (ε.α.), Naval & EU Projects Manager, Μiltech

 

Αντιναύαρχος (ε.α.) Σπύρος ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ Π.Ν.  

Αρχηγός Τάξεως και ΣΝΔ 1982, Κάτοχος Master in Electrical Engineering (NPS MONTEREY – ΗΠΑ) με εξειδίκευση στα Οπλικά και Η/Ν Συστήματα και με υπηρεσίες σε φρεγάτες (Φ/Γ) και πυραυλακάτους (ΤΠΚ).

Μέλος της Επιτροπής παραλαβής της Φ/Γ ΥΔΡΑ από την Γερμανία και 1ος Διευθυντής Οπλισμού της (1992-94).   Κυβερνήτης του ΤΠΚ ΣΤΑΡΑΚΗΣ επί 3ετία και της Φ/Γ ΣΠΕΤΣΑΙ επί 2ετία.   Διοικητής της 2ης Μοίρας Φ/Γ και Διοικητής της Διοίκησης Φρεγατών επί 2ετία, Διευθυντής Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης/ Αξιολόγησης του Στόλου και Υπαρχηγός Στόλου με τα καθήκοντα του Διοικητή εν Πλώ του Ελληνικού Στόλου.  

Μέλος των επιτροπών αξιολόγησης και επιλογής των ΤΠΚ τ. ΡΟΥΣΣΕΝ και των όπλων τους (CIWS RAM, Κ/Β Ε-Ε EXOCET MM-40, πυροβόλων) και εν συνεχεία υπεύθυνος ολοκλήρωσης (integration) των Η/Ν και Οπλικών συστημάτων και εγκατάστασης αυτών στα νέα ΤΠΚ, ως Διευθυντής Οπλισμού και Υποδιοικητής του Ναυτικού Κλιμακίου στα ναυπηγεία Ελευσίνας (1998-2003).

Ο Ναύαρχος Κονιδάρης έχει 2 υπηρεσίες στο ανώτατο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ (SHAPE), την 1η (2005-08) ως επιτελής επιχειρήσεων του Επιτελάρχη και την 2η (2014-17) ως ο Εθνικός μας Στρατιωτικός Αντιπρόσωπος.

 

ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΣ (εα) ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΑΝΟΣ ΠΝ 

Ο Αντιναύαρχος Σταύρος Μπάνος ΠΝ γεννήθηκε στο Πειραιά την 25 Οκτωβρίου 1962.  Κατατάχθηκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1981 και αποφοίτησε ως σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού τον Ιούνιο του 1985. Εξάντλησε την ιεραρχία του ΠΝ προαγόμενος τις προβλεπόμενες ημερομηνίες μέχρι και το βαθμό του Αντιναυάρχου με τον οποίο και αποστρατεύτηκε τον Ιανουάριο του 2019.       

Έχει ολοκληρώσει την εξειδίκευσή του ως Αξιωματικός Πυροβολικού στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως ΠΑΛΑΣΚΑΣ και είναι απόφοιτος του Command and Staff College / Marine Corps University (στις ΗΠΑ), του Joined Forces Staff College (στις ΗΠΑ) και του NATO Defense College (στη ΡΩΜΗ-ΙΤΑΛΙΑ).  

  Κατά τη διάρκεια της θαλάσσιας υπηρεσίας του υπηρέτησε σε Αντιτορπιλλικά και Φρεγάτες κυρίως αλλά και σε Κανονιοφόρους και Πετρελαιοφόρα ως Αξιωματικός Οπλισμού, Επιχειρήσεων και Ύπαρχος, ενώ διετέλεσε Κυβερνήτης της Κανονιοφόρου ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ και της Φρεγάτας ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ.

Στις κυριότερες τοποθετήσεις του σε υπηρεσίες ξηράς υπηρέτησε ως Επιστολέας της Διοικήσεως Κανονιοφόρων, Διευθυντής του Θαλάμου Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Στόλου, Διευθυντής Διευθύνσεως Α2 του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και Ναυτικός Ακόλουθος της Ελληνικής Πρεσβείας στην Άγκυρα (Τουρκία).     

Από τη προαγωγή σε Αρχιπλοίαρχο και για 4 χρόνια μέχρι τις 29 Ιανουαρίου 2019  υπηρετούσε στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ως Διευθυντής του.  Αφυπηρέτησε ως Αντιναύαρχος και του απενεμήθηκε με απόφαση ΣΑΓΕ ο τίτλος του Επιτίμου Διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ. 

Στον Αντιναύαρχο (εα) Σταύρο Μπάνο ΠΝ έχουν απονεμηθεί όλα τα προβλεπόμενα από το βαθμό του και τη συμμετοχή του σε ειρηνευτικές αποστολές  μετάλλια και παράσημα.

Από το γάμο του έχει αποκτήσει ένα γιο και μία κόρη. 

 

Αρχιπλοίαρχος (ε.α.) Δημήτριος Δημητρίου Π.Ν.

Ο Αρχιπλοίαρχος (ε.α.) Δημήτριος Δημητρίου του Πολεμικού Ναυτικού γεννήθηκε στη Πάτρα το 1966. Εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1984, από την οποία αποφοίτησε το 1988 με το βαθμό του Μάχιμου Σημαιοφόρου.

Εκπαίδευση

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Σχεδίαση Συστημάτων Πληροφορικής (MSc in Design of Information Systems) από το Πανεπιστήμιο CRANFIELD του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι επίσης απόφοιτος του Σχολείου Γενικής Επιμόρφωσης του Πολεμικού Ναυτικού, της Σχολής Επιτελών Αξιωματικών Ναυτικού, της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου καθώς και της Σχολής Εθνικής Άμυνας.

Υπηρεσία

Έχει υπηρετήσει ως Αξιωματικός Οπλισμού σε Αντιτορπιλικά , Φρεγάτες, Πυραυλακάτους και Τορπιλλακάτους, ως Επιτελής στο ΓΕΝ, στο ΓΕΕΘΑ και στο ΝΑΤΟ, ενώ επιπρόσθετα έχει διατελέσει Επιτελής στη Διεύθυνση Εξοπλισμών του ΓΕΝ καθώς και στο Κλιμάκιο Ελευσίνας στο πλαίσιο ναυπήγησης των πυραυλακάτων τ. SUPER VITA.

Διετέλεσε Κυβερνήτης στο ΤΠΚ ΜΥΚΟΝΙΟΣ (2001- 2003), στην Φ/Γ ΣΑΛΑΜΙΣ (2012-2013) και Διοικητής στη Διοίκηση Πλοίων Επιτήρησης του Αρχηγείου Στόλου Π.Ν. (2017-2018).

Σήμερα είναι Διευθυντής Ναυτικών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων στην εταιρεία MILTECH HELLAS SA.

Διαμνημονεύσεις και Μετάλλια

Έχει τιμηθεί με όλα τα παράσημα και διαμνημονεύσεις που προβλέπονται από το βαθμό του και τις θέσεις που έχει υπηρετήσει.

Ξένες Γλώσσες – Οικογενειακή Κατάσταση

Ομιλεί αγγλικά και γαλλικά, είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη η οποία σπουδάζει στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

 

page1image61355424
Αντιναύαρχος(εα) Δημήτριος Καβουλάκος ΠΝ
page1image61355632

Ο Αντιναύαρχος(εα) Δημήτριος Καβουλάκος ΠΝ, είναι απόστρατος Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού. Γεννήθηκε στην Αθήνα, τον Φεβρουάριο 1966. Εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1983 και αποφοίτησε το 1987 με το βαθμό του Μάχιμου Σημαιοφόρου ΠΝ. Αποστρατεύτηκε το 2021.

Κατά την διάρκεια της σταδιοδρομίας του επί πλοίων, υπηρέτησε κυρίως σε Φρεγάτες (Φ/Γ) του Πολεμικού Ναυτικού (S και MEKO) σε όλη την βαθμίδα των θέσεων.

Η επιτελική του εμπειρία ως ανώτερος αξιωματικός περιλαμβάνει καθήκοντα ως Τμηματάρχης Αμυντικού Σχεδιασμού στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ), Διευθυντής Πληροφοριών του Αρχηγείου Στόλου (ΑΣ), Διευθυντής Επιτελικού Γραφείου Αρχηγού Στόλου, Αξιωματικός Ναυτικών Ασκήσεων Διεύθυνσης Στρατιωτικής Συνεργασίας με συνεργαζόμενες χώρες στο Ανώτατο Στρατιωτικό Στρατηγείο του ΝΑΤΟ(SHAPE), Διευθυντής Οργανώσεως Ανθρωπίνου Δυναμικού στο ΓΕΝ (ΓΕΝ/Β1), Διευθυντής Πολιτικής, Αμυντικού Σχεδιασμού, Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, και Χειρισμού Κρίσεων στο ΓΕΝ (ΓΕΝ/Α1), Αρχιεπιστολέας (Επικεφαλής του Επιτελείου και Υποδιοικητής) στην Διοίκηση Φρεγατών (ΔΦΓ).

Ως Αρχιπλοίαρχος διετέλεσε σε Διευθυντικές θέσεις όπως Διευθυντής Επιτελικού Γραφείου Αρχηγού ΓΕΝ, Διευθυντής Αμυντικού Σχεδιασμού Στρατηγικής Προγραμματισμού και Τυποποιήσεως του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και Εθνικός Αντιπρόσωπος στις επιτροπές για την Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία (PESCO) της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, στην Ανώτατη Επιτροπή Τυποποίησης του ΝΑΤΟ και στις επιτροπές εξετάσεως της συνεισφοράς της χώρας στο Πλαίσιο Αμυντικού Σχεδιασμού ΝΑΤΟ.

Προσφάτως ως Ναύαρχος διετέλεσε Διοικητής της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου(2020-2021) και Διευθυντής του Κλάδου Πολιτικής, Στρατηγικής, Αμυντικού Σχεδιασμού, Διεθνών Σχέσεων, Διαλειτουργικότητας και Μετεξέλιξης του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (2019-2020).

Σε θέσεις Διοικήσεως στο πεδίο έχει διατελέσει Κυβερνήτης της Κανονιοφόρου (Κ/Φ) ΚΑΡΤΕΡΙΑ, Κυβερνήτης της Φρεγάτας (Φ/Γ) ΣΠΕΤΣΑΙ και Διοικητής της 1ης Μοίρας Φρεγατών.

Κατέχει Master of Science Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, από το Ναυτικό Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ NPS (Naval Postgraduate School) στο Monterey, CA.

Επιπρόσθετα είναι απόφοιτος απ’ όλα τα σταδιοδρομικά σχολεία εσωτερικού, σχολεία εσωτερικού και εξωτερικού στον Α/Υ Πόλεμο και είναι απόφοιτος Ναυτικής Σχολής Πολέμου Επιτελών, Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου και Σχολής Εθνικής Αμύνης.

Έχει άριστη γνώση Αγγλικής γλώσσας και στοιχειώδη γνώση στην Γαλλική.

Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο.

Ενδεικτικές δράσεις και έργα στα οποία συμμετείχε ως μέλος ή ως επικεφαλής είναι:

 • Επικεφαλής της Στρατιωτικής Ομάδας για την προετοιμασία, τις προτάσεις και τις διαπραγματεύσεις για τον Στρατηγικό Διάλογο το 2018 και την επικαιροποίηση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας με τις ΗΠΑ η οποία υπεγράφη τον Οκτώβριο του 2019 και κυρώθηκε από την ΒτΕ τον Ιανουάριο του 2020.
 • Μέλος και στην συνέχεια Επικεφαλής επιτροπών για τις επιτελικές μελέτες επιλογής στρατηγικής και σχεδιασμού υλοποιήσεως της σε μέσα και δυνατότητες.
 • Μέλος επιτροπών και επαφών στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία.
 • Επικεφαλής της Ελληνικής Πλευράς κατά τον Στρατιωτικό Διάλογο με την Τουρκία το καλοκαίρι του 2019 και τον Φεβρουάριο του 2020.
 • Μέλος και Επικεφαλής Ομάδων για διαπραγματεύσεις και υπογραφή συμφωνιών Στρατιωτικής Συνεργασίας.
 • Επικεφαλής Εθνικός Αντιπρόσωπος για την προώθηση ελληνικών προγραμμάτων στο πρόγραμμα Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και έγκρισή τους από την ΕΕ, από το 2017 έως το 2019. Τα 5 από τα 42 προγράμματα που υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ελληνικές προτάσεις και υπό την ηγεσία της Ελλάδας.
 • Επικεφαλής της Στρατιωτικής Ομάδας για την υπογραφή συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Πολωνίας στον τομέα της Τυποποιήσεως και Διαλειτουργικότητας στο ΝΑΤΟ, και την διεξαγωγή Σχολείων Διαλειτουργικότητας και Τυποποιήσεως στην Ελλάδα επ’ ωφελεία του ΝΑΤΟ.
 • Σύμβουλος σε συνεργαζόμενες χώρες με το ΝΑΤΟ (Συνεργασία για την Ειρήνη και Μεσογειακός Διάλογος) για την συμμετοχή τους σε ναυτικές και διακλαδικές ασκήσεις.
 • Επικεφαλής της ομάδας εργασιών για την Υπογραφή Μνημονίων Συνεργασίας μεταξύ της Διακλαδικής Σχολής Πολέμου με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Ιαν 21) και με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας(Φεβ 21).

 

Χρήστος Γιορδαμλής, Δ. Συμβουλος της PRISMA ELECTRONICS SA
O κ. Γιορδαμλής θα μιλήσει στο webirar της “ΠΤΗΣΗΣ” επί των δυνατοτήτων μικρότερων αλλά με «state of the art» δική τους τεχνολογία, αναγνωρισμένη από Ευρωπαϊκές εταιρίες (AIRBUS) και οργανισμούς (Euro. Defense Agency-EDA, Euro. Space Agency – ESACERNGeneva) και από την διεθνή Ναυτιλιακή κοινότητα, με συστήματα επί 100δων πλοίων του Εμπ. Ναυτικού.

Nathan Abraham, EW Business Development Manager, EW Directorate, ELTA Systems

Ο κ. Abraham έχει πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στον Ηλεκτρονικό Πόλεμο (EW).

Υπηρέτησε στο υποκατάστημα IAF EW ως υπεύθυνος έργου για αερομεταφερόμενα συστήματα EW.

Εντάχθηκε στην εταιρεία ELTA SYSTEMS πριν από είκοσι χρόνια ως ανώτερος μηχανικός EW, διαχειριζόμενος τελικά τον τομέα EW R&D και την ανάπτυξη της νέας τεχνολογίας AESA.

Σήμερα, ως διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης της διεύθυνσης EW, ο Nathan επικεντρώνεται στην επέκταση του EW των ELTA σε πρόσθετες λύσεις και εφαρμογές.

Ο κ. Αbraham είναι κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και πτυχίου ME στη Μηχανική Συστημάτων.

 

Αντιναύαρχος (Μ) ε.α. Γεώργιος Χριστόπουλος ΠΝ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑ:

2019 – Σήμερα LASKARIDIS SHIPPING CO LTD – Group of Shipping Companies με καθήκοντα COO (Chief Operating Officer).

2016 – 2019 PRISMA ELECTRONICS SA – LAROS System με καθήκοντα Director of Maritime/Naval Operations, CTO (Chief Technical Officer)

38 έτη στο Πολεμικό Ναυτικό (1978 -2016)

2015 – 2016 Αντιναύαρχος, Διοικητής του συγκροτήματος της Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού και υπεύθυνος λειτουργίας των Ελληνικών Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

2014 – 2015 Υποναύαρχος, Γενικός Επιθεωρητής Πολεμικού Ναυτικού.

2013 – 2014 Αρχιπλοίαρχος, Διευθυντής του Τεχνικού Κλάδου του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

2011 – 2013 Αρχιπλοίαρχος, Διευθυντής Ναυτικής Εκπαίδευσης στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

2010 – 2011 Πλοίαρχος, Αρχιμηχανικός Στόλου. 

2008 – 2010 Πλοίαρχος, Διευθυντής προγραμμάτων Φρεγατών στην Διεύθυνση Εξοπλισμών του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

2006 – 2008 Πλοίαρχος, Διοικητής του Ναυτικού Κλιμακίου στις Ναυπηγικές και Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Ελευσίνας.

1998 – 2006 Αντιπλοίαρχος, στην Διεύθυνση Εξοπλισμών και στον Τεχνικό Κλάδο του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

1993 – 1998 Πλωτάρχης, Αρχιμηχανικός Διοίκησης Φρεγατών Αρχηγείου Στόλου και Πρώτος Μηχανικός παραλαβής στο Φ/Γ ΣΠΕΤΣΑΙ.

1991 – 1993 Υποπλοίαρχος, Δεύτερος Μηχανικός παραλαβής στο Φ/Γ ΥΔΡΑ.

1988 – 1991 Φοίτηση στο Naval Postgraduate School, Monterey, California, USA, στη Σχολή Αεροναυπηγών, Μηχανολόγων Μηχανικών.

1982 – 1988 Υπηρεσία σε Πολεμικά Πλοία, κυρίως ως Δεύτερος Μηχανικός στο Φ/Γ ΛΗΜΝΟΣ

1978 – 1982 Φοίτηση στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και ονομασία σε Αξιωματικό Μηχανικό με βαθμό πτυχίου «Άριστα».

ΣΠΟΥΔΕΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:

ΕΤΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΠΤΥΧΙΑ, ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ, ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ 

2011, Σχολή Εθνικής Αμύνης, Αρχηγός τάξεως.

2003, Διακλαδική Σχολή Επιτελών Άμυνας, Αρχηγός τάξεως.

1991, Naval Postgraduate School, Monterey, California, USA, Degree of Aeronautical and Astronautical Engineer.

1990 Naval Postgraduate School, Monterey, California, USA, Master of Science in Aeronautical and Aerospace Engineering.

1982, Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, Αρχηγός τάξεως Μηχανικών 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ:

2014 – 2016 Υπεύθυνος συνεργασίας του ΠΝ με το Κέντρο Δοκιμών Ερευνών & Προτύπων της ΔΕΗ.

2012 – 2016 Επιφορτισμένος για το σύνολο της συνεργασίας του ΠΝ με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

2005 – 2010 Υπεύθυνος συγκρότησης και εφαρμογής διαδικασιών υλοποίησης ολοκληρωμένων εξοπλιστικών προγραμμάτων. Εκπόνηση προδιαγραφών – μοντέλων τεχνικής, επιχειρησιακής και οικονομικής αξιολόγησης και ελέγχων παραλαβής “System of Systems”.

1998 – 2004 Καθηγητής Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στον τομέα Ναυτικής Μηχανολογίας & Ναυπηγίας επί θεμάτων Αεριοδυναμικής, Μηχανών Εσωτερικής Καύσης και Στροβιλομηχανών (ναυτικοί αεριοστρόβιλοι)

1992 – 1998 Εκπαιδευτής Σχολής Φρεγατών Αρχηγείου Στόλου, υπεύθυνος εκπαίδευσης Αξιωματικών επί αυτομάτων συστημάτων, συστημάτων σκάφους και πρόωσης Φρεγατών τύπου “S” και ΜΕΚΟ 200.

Βεβαιώνεται ότι όλα τα προαναφερόμενα είναι σωστά και αληθή προσωπικά μου στοιχεία – δεδομένα.

 

page2image61351056

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο flight.com.gr εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Ακούστε μας

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ThinkOutOfTheBox: Ελληνικός Στόλος με περισσότερες και φθηνότερες FDI Made in Greece

Το Πολεμικό Ναυτικό, αν όλα πάνε καλά, θα παραλάβει εντός του 2025 τις δυο πρώτες φρεγάτες κλάσης "Κίμων". Οι φρεγάτες αυτές μέχρι το 2028...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Οι “άγνωστοι” πύραυλοι ROCKS στη ισραηλινή φαρέτρα έπληξαν τελικά το Ισφαχάν;

Τα υποτιθέμενα «αντίποινα» του Ισραήλ στο Ιράν και το τι ακριβώς συνέβη το πρωί της Παρασκευής στο Ισφαχάν, παραμένουν στη σφαίρα της ασάφειας, που...
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 038 Τεύχος Ιουλίου 2023

Αγορά 3.99€
- Advertisement -

Σαν σήμερα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 21 Απριλίου 1967: Πώς στρώθηκε ο δρόμος προς...

4
Τις πρωϊνές ώρες της 21ης Απριλίου 1967 σημειώνεται κίνημα ανατροπής του δημοκρατικού πολιτεύματος στην Ελλάδα από ομάδα αξιωματικών με επικεφαλής τους συνταγματάρχες Γεώργιο Παπαδόπουλο,...
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ Τεύχη 32, 33, 34, Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος 2023

Αγορά 7.99€
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 037 Τεύχος Ιουνίου 2023

Αγορά 3.99€

Πολιτική διαχείρισης σχολίων

Πολιτική διαχείρισης σχολίων για τις ιστοσελίδες flight.com.gr, navaldefence.gr, military-history.gr

73
Όπως είναι γνωστό, τα σχόλια στα site μας υπόκεινται σε έλεγχο και επεξεργασία ώστε να διασφαλιστεί η συμμόρφωσή τους με τους κανόνες που έχουμε...

Related News