20.4 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΑΠΟΨΕΙΣΔιαθεσιμότητες μέσων & F-35 φρενάρουν τις κορβέτες, LCS πάλι στο προσκήνιο εξ...

Διαθεσιμότητες μέσων & F-35 φρενάρουν τις κορβέτες, LCS πάλι στο προσκήνιο εξ ανάγκης

- Advertisement -

Του Βασίλη Νέδου, από την “Καθημερινή”

Την περασμένη Τετάρτη, μόλις έσβησαν τα φώτα της επίσημης τελετής καθέλκυσης της φρεγάτας «Κίμων» που οι Γάλλοι κατασκευάζουν στο ναυπηγείο του Λοριάν για λογαριασμό του Πολεμικού Ναυτικού (Π.Ν.), ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας και οι λοιποί αξιωματούχοι που τον συνόδευαν στη Βρετάνη ξεκίνησαν το ταξίδι της επιστροφής έχοντας κατά νου τη δύσκολη δουλειά που τους περιμένει στην Αθήνα.

Τα προηγούμενα χρόνια οι καλύτερες επιδόσεις της οικονομίας, σε συνδυασμό με την ανάγκη να καλυφθεί χαμένο έδαφος σχεδόν 15 ετών στα εξοπλιστικά, έφεραν ορισμένες πολύ σημαντικές επενδύσεις, με πλέον εμβληματικές τη συμφωνία για αγορά τριών φρεγατών FDI (όπως ο «Κίμων»), την προμήθεια συνολικά 24 Rafale (έχουν παραδοθεί ήδη σε χρόνο-ρεκόρ τα 18) και την επιτάχυνση των διαδικασιών αναβάθμισης 84 F-16 σε διαμόρφωση Viper. Η λίστα των εξοπλιστικών είναι μεγάλη (αξίας άνω των 14 δισ. ευρώ) και ήδη έχει επιτευχθεί μια αρκετά σημαντική ενίσχυση για την Πολεμική Αεροπορία (Π.Α.).

Ελληνική Belharra: Live η τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας «Κίμων» Ωστόσο, οι φυσικές καταστροφές των τελευταίων μηνών αλλά και η αποδεδειγμένη αδυναμία της Ελλάδας να προβάλει ισχύ προς τα έξω μέσα από ανθρωπιστικές ή άλλες αποστολές (Ουκρανία, Λιβύη κ.ά.) έχουν οδηγήσει την κυβέρνηση στην απόφαση να επενδύσει σε μέσα τα οποία δεν αποτελούν απλώς τη ραχοκοκαλιά των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και αναπόσπαστο μέρος του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος –όπως φάνηκε τους προηγούμενους μήνες– δεν είναι ικανός να λειτουργήσει αποτελεσματικά δίχως στρατιωτική συνδρομή.
Σε ένα περιβάλλον όπως αυτό στο οποίο κινείται η Ελλάδα, η δυνατότητα παροχής έργου μεταφοράς, υποστήριξης και έρευνας-διάσωσης από τις Ενοπλες Δυνάμεις πρέπει να μπορεί να γίνεται εκ παραλλήλου σε τρία διαφορετικά επίπεδα: ανάγκες προστασίας των κυριαρχικών δικαιωμάτων, πολιτική προστασία και προβολή ισχύος στο εξωτερικό. Τα τρία διαφορετικά «καπέλα» που καλούνται να αλλάζουν ανάλογα με την περίσταση οι Ενοπλες Δυνάμεις οδηγούν εκ των πραγμάτων σε εντατικοποίηση και πολλές φορές υπέρβαση των ωρών που με βάση τις οδηγίες του κατασκευαστή μπορεί να επιχειρεί κάθε σύστημα.
Νίκος Δένδιας: Οι νέες φρεγάτες Belharra θα αποτελούν την αιχμή του δόρατος του Πολεμικού ΝαυτικούΑποτέλεσμα αυτής της εντατικοποίησης χρήσης των μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ότι πλέον η καταπόνηση έχει συμπεριλάβει σε μεγάλο βαθμό και συστήματα που δεν ήταν γνωστά για τη χαμηλή διαθεσιμότητά τους (όπως για παράδειγμα τα μεταφορικά αεροσκάφη C-130).
Ηδη στο γραφείο του κ. Δένδια υπάρχει ένας τεράστιος φάκελος με τις δυνατότητες που υπάρχουν για τη συντήρηση των C-130, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων δεν μπορεί να επιχειρήσει. Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα της διαθεσιμότητας των C-130 είναι συνδεδεμένο με το τραγικό δυστύχημα της Λιβύης. Η ελληνική αποστολή στη Βεγγάζη περίμενε στην Ελλάδα μέχρις ότου προσγειωθεί το C-130 που είχε μεταφέρει τις προηγούμενες ημέρες στελέχη της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) στην Ολλανδία για νατοϊκή άσκηση. Το ίδιο C-130 μετέφερε την ελληνική αποστολή στη Βεγγάζη. Οπως η «Κ» έχει επανειλημμένως αναδείξει, η επαναφορά σε κατάσταση πτήσης των περίπου 12 πλήρως λειτουργικών C-130 δεν περνάει μόνο μέσα από έτοιμες λύσεις, όπως η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δίνει το ΝΑΤΟ μέσω του Γραφείου Υποστήριξης και Προμηθειών (NATO Support & Procurement Agency) ή η αγορά νέων C-130 από τις ΗΠΑ, αλλά από την εξεύρεση λύσης για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του καθ’ ύλην αρμοδίου για τη συντήρηση, της πολύπαθης ΕΑΒ.

«Σπαρτιάτες» και ελικόπτερα

Δυστυχώς, χαμηλές διαθεσιμότητες χαρακτηρίζουν και το έργο των πιο καινούργιων μεταφορικών αεροσκαφών της Π.Α., των (ιταλικής κατασκευής) συνολικά οκτώ C-27 J Spartan. Τα C-27 είχαν αποδειχθεί χρήσιμα τα προηγούμενα χρόνια ως εναλλακτικές λύσεις για τα C-130, ωστόσο και τα συγκεκριμένα αεροσκάφη πετούν στα όρια των δυνατοτήτων τους. Αν και η Π.Α. αποτελεί έναν από τους πρώτους χρήστες των C-27, σε άσκηση που πραγματοποιήθηκε στη Ρουμανία με αντικείμενο σενάρια στα οποία εμπλέκονται ακριβώς αυτά τα αεροσκάφη, η Ελλάδα απείχε.

Άσκηση Spartan με C-27: Η Ελλάδα… ηχηρά απούσα

Την «τριπλέτα» των αεροπορικών μεταφορών κλείνουν τα «Σινούκ» της Αεροπορίας Στρατού, τα οποία χρησιμοποιούνται για ευρύ φάσμα έργου και κάθε καλοκαίρι είναι πια ανάμεσα σε αυτά που υλοποιούν και αποστολές πυρόσβεσης. Και τα «Σινούκ», παρά τον επαγγελματισμό των στελεχών της Αεροπορίας Στρατού και το γεγονός ότι ο τεράστιος παγκόσμιος στόλος τους εξασφαλίζει ευκολότερα την πρόσβαση σε ανταλλακτικά, αυτό το καλοκαίρι άγγιξαν το όριο των –αποδεδειγμένα– τεράστιων δυνατοτήτων τους.

Η έρευνα και διάσωση που αναλαμβάνουν τα ελικόπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων είναι, βέβαια, σημαντική για ανάγκες που πιθανόν προκύψουν (κακοκαιρία, εντοπισμός χαμένων προσώπων κ.ά.), ωστόσο πρωταρχικός σκοπός τους είναι να μπορούν να κάνουν επιχειρήσεις SAR (Search and Rescue) στο Αιγαίο Πέλαγος. Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία διεκδικεί τη δικαιοδοσία SAR για το μισό Αιγαίο (έως τον 25 μεσημβρινό) και πολλές φορές ελληνικά και τουρκικά ιπτάμενα μέσα έχουν σπεύσει να επιληφθούν περιστατικών στο Ανατολικό Αιγαίο.

Πέρα από τα επιβαρυμένα Super Puma (τα οποία βρίσκονται στα όρια του επιχειρησιακού κύκλου ζωής τους), συνεχίζεται το φιάσκο με τα καθηλωμένα NH-90. Πάντως, οι συζητήσεις για το ενδεχόμενο αντικατάστασής τους με καινούργια ελικόπτερα που θα μπορούν να υλοποιούν με αξιοπιστία τις αποστολές τους εξακολουθούν να υφίστανται.

Στο Γενικό Λογιστήριο

Δεδομένου ότι η επίλυση αυτών των προβλημάτων θεωρείται από την κυβέρνηση κρίσιμης σημασίας για πάνω από έναν τομέα, στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καλούνται να δώσουν απαντήσεις σε ένα γρίφο με κοινή συνισταμένη τον περιορισμένο δημοσιονομικό χώρο.

Η συνέχεια στο Naval Defence

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο flight.com.gr εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

112 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
112 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Ακούστε μας

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΑΝΑΛΥΣΗ: Ποιες επιλογές έχει το Πολεμικό Ναυτικό έως το 2030… αλλά και μετά

Αφορμή για αυτό το άρθρο αποτέλεσε η συνέντευξη του υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Δένδια στο συνέδριο DEFEA 2024 προ λίγων ημερών, όπου δήλωσε τα...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

ΑΝΑΛΥΣΗ: Γιατί αγοράσαμε πυραύλους RAM Block 2A για τις “Ρουσσέν” και...

32
Στο πρόσφατο ΚΥΣΕΑ, το μόνο πρόγραμμα που αποφασίστηκε να προχωρήσει για υπογραφή ήταν αυτό της αγοράς 52 νέων πυραύλων RAM, έκδοσης Block 2A, για...
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 038 Τεύχος Ιουλίου 2023

Αγορά 3.99€
- Advertisement -

Σαν σήμερα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 19 Μαΐου 1919: Πόντος, ημέρα μνήμης για τη...

0
Ο Μουσταφά Κεμάλ είχε οργανωθεί από νεαρή ηλικία στο κίνημα των Νεοτούρκων, μια φράξια στρατιωτικών του οθωμανικού στρατού με εθνικιστική ατζέντα που εξελίχθηκε με...
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ Τεύχη 32, 33, 34, Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος 2023

Αγορά 7.99€
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 037 Τεύχος Ιουνίου 2023

Αγορά 3.99€

Πολιτική διαχείρισης σχολίων

Πολιτική διαχείρισης σχολίων για τις ιστοσελίδες flight.com.gr, navaldefence.gr, military-history.gr

73
Όπως είναι γνωστό, τα σχόλια στα site μας υπόκεινται σε έλεγχο και επεξεργασία ώστε να διασφαλιστεί η συμμόρφωσή τους με τους κανόνες που έχουμε...

Related News

«Πτήση» Nο 48, Μάιος-Ιούνιος 2024

Το  καινούργιο μας Τεύχος Μαΐου-Ιουνιου 2024 κυκλοφορεί  με πλούσια, άκρως επίκαιρα και ενδιαφέροντα άρθρα και υπάρχει ήδη ηλεκτρονικά ΕΔΩ Το τεύχος, εξ’ αιτίας της έκτατης...

PM Mitsotakis: Meeting with Turkish President Erdogan brought positive results

The visit to Ankara and his meeting with Turkish President Recep Tayyip Erdogan this month was successful in that positive steps were taken, Greek...

FM Gerapetritis: Moving step by step in Greek-Turkish dialog; leaders to meet on UN sidelines in September

The next milestone following Prime Minister Kyriakos Mitsotakis' visit to Ankara is September in New York, where he will meet with Turkish President Recep...