Σε χθεσινή ομιλία στη σερβική Βουλή ο Μίλος Βούτσεβιτς, πρώην υπουργός Άμυνας και νυν πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στα υπόλοιπα μαχητικά που εξετάστηκαν πριν η χώρα του καταλήξει στο γαλλικό Rafale.
Σύμφωνα με το Tangosix, ο Βούτσεβιτς είπε ότι υπήρξαν επαφές με άλλες χώρες και εταιρείες. Έτσι υπήρξαν συζητήσεις για το Eurofighter, ενώ οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να πουλήσουν αεροσκάφη στο Βελιγράδι (ο ίδιος δεν μίλησε για τις όποιες επαφές υπήρξαν με την Saab για το Gripen).
Όσον αφορά τις περιπτώσεις κινεζικών και ρωσικών μαχητικών, ο Σέρβος πρωθυπουργός χαρακτήρισε εξαιρετικό το κινεζικό J-10, αλλά σημείωσε πως θα υπήρχαν δυσκολίες στην παράδοσή του καθώς θα έπρεπε να δοθεί άδεια υπερπτήσης από τις γύρω νατοϊκές χώρες (δηλαδή κάτι πολύ δύσκολο έως αδύνατο), όπως αντίστοιχα θα συνέβαινε αν επιλεγόταν κάποιο ρωσικό αεροσκάφος. Επίσης στην ρωσική περίπτωση θα υπήρχε πρόβλημα υποστήριξης, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
Στο τέλος της ομιλίας του αναφέρθηκε στην Αίγυπτο, χώρα που επισκέφτηκε αντιπροσωπεία της Σερβίας, για να ενημερωθεί για τις εμπειρίες της από τη χρήση του Rafale.
Αν και δεν αναφέρθηκε από τον ίδιο, μια επίσκεψη για παρόμοιους λόγους μπορεί να ήταν εκείνη που έγινε και στη χώρα μας: Όταν στις 20 Οκτωβρίου 2022 ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Σερβίας βρέθηκε στην 114 Πτέρυγα Μάχης, όπου ενημερώθηκε για την αποστολή και το έργο της και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της 332 Μοίρας, στην οποία είχαν τότε ενταχθεί τα πρώτα Rafale F3R της Πολεμικής Αεροπορίας.