Μετά από το J-15T, το παρόν στο Zhuhai Air Show έδωσε και το J-15D, που αποτελεί την ειδικευμένη έκδοση ηλεκτρονικού πολέμου του κινεζικού ναυτικού μαχητικού και έχει τον ίδιο ρόλο με το αμερικανικό EA-18G Growler.
To J-15D βασίζεται στο J-15, που με τη σειρά του είναι αντίγραφο του ρωσικού ναυτικού μαχητικού Su-33, αν και σε διθέσια διαμόρφωση, με το δεύτερο μέρος του πληρώματος να έχει καθήκοντα χειριστή συστημάτων [Όπως το EA-18G προέρχεται από μετατροπή του διθέσιου F/A-18F.]
Το κινεζικό αεροσκάφος διακρίνεται από το τυπικό J-15, καθώς δεν φέρει εσωτερικό πυροβόλο, με τον χώρο να έχει χρησιμοποιηθεί για επιπλέον ηλεκτρονικά (ή πρόσθετα καύσιμα) και φυσικά από τα ατρακτίδια στα ακροπτερύγια και τις πολλές κεραίες, που είναι διάσπαρτες στην άτρακτό του.
Το J-15D μεταφέρει μεγάλο όγκο εξοπλισμού ηλεκτρονικής κρούσης με τα ατρακτίδια στα ακροπτερύγια να αποτελούν δέκτες εχθρικών εκπομπών και ατρακτίδια που φέρει ως φόρτο, όπως πιστεύεται να είναι οι παρεμβολείς.
Εκτός από συνοδεία όμως μαχητικών στα οποία παρέχει κάλυψη ηλεκτρονικού πολέμου (EW), το J-15D είναι σχεδόν σίγουρο ότι μπορεί να δρα και ως πλατφόρμα καταστολής/καταστροφής (SEAD/DEAD) της εχθρικής αεράμυνας, εξοπλισμένο με κατάλληλα όπλα, όπως πυραύλους κατά ραντάρ ARM (anti-radiation missiles) LD-10 κ.α.
Σημειώνετια ότι, σε αντίθεση με το J-15T, το J-15D που εμφανίστηκε στο Zhuhai δεν είναι συμβατο με επιχειρήσεις από “κλασικά” αεροπλανοφόρα που χρησιμοποιούν καταπέλτες αλλά μόνο με σύστημα STOBAR (Short Take-Off But Arrested Recovery), δηλαδή ράμπα ski-jump και συρματόσχοινα ανάσχεσης. Δεν μπορεί όμως να αποκλειστεί η περίπτωση εξέλιξης και τέτοιας έκδοσης, όπως το J-15T.