22.4 C
Athens
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023
ΓΕΝΙΚΑΕΚΘΕΣΕΙΣEODH: Leopard 2A4 με Aspis Modular NG και νέα έκδοση του "Οπλίτη"...

EODH: Leopard 2A4 με Aspis Modular NG και νέα έκδοση του “Οπλίτη” στη DEFEA 2023

- Advertisement -

Η ελληνική εταιρεία EODH S.A., με έδρα το Λάκκωμα Χαλκιδικής, συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Αμυντικού Υλικού DEFEA, (ΑΙΘΟΥΣΑ 3 – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 4) παρουσιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της προστασίας βαρέων Αρμάτων Μάχης, Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης και Ελαφρών Τεθωρακισμένων Οχημάτων.

Η EODH παρουσιάζει για πρώτη φορά τη βαριά έκδοση του προηγμένου συστήματος προστασίας “ASPIS Modular NG-MBT” (ASPIS – Προηγμένο Ολοκληρωμένο Σύστημα Προστασίας Πλατφόρμας), εγκατεστημένη σε Άρμα Μάχης Leopard 2A4 του Ελληνικού Στρατού. Αυτό σχεδιάστηκε ως ολοκληρωμένη υβριδική λύση η οποία συνδυάζει στοιχεία παθητικής και ενεργητικής προστασίας στο πρόσθιο τόξο για την αντιμετώπιση σύγχρονων απειλών όπως τα Κατευθυνόμενα Αντιαρματικά Βλήματα (ATGM) δίδυμης εν σειρά πολεμικής κεφαλής και η νέα γενιά βλημάτων Κινητικής Ενεργείας APFSDS μακριάς διατρητικής ράβδου.

Η σχεδίαση είναι τέτοια που επιτρέπει την ανταπόκριση σε πολλαπλά πλήγματα ενώ μετά την προσβολή των τμημάτων της θωράκισης, αυτά μπορούν να αντικατασταθούν σε συνθήκες πεδίου από το πλήρωμα. Η λύση που προτείνεται από την EODH μπορεί να προσαρμοστεί ως αναβάθμιση υφισταμένων Αρμάτων Μάχης ή να ενσωματωθεί σε νέα σχέδια και καλύπτει τη νέα πρόκληση που θέτουν τα Drone επίθεσης, τα Περιφερόμενα Πυρομαχικά (Loitering Ammunition), και τα νέα Κατευθυνόμενα Αντιαρματικά Συστήματα Fire & Forget παραβολικής τροχιάς, που επιτίθενται στην οροφή του πύργου του Άρματος Μάχης.

Το ASPIS Modular NG-MBT χρησιμοποιεί αυτόνομους αισθητήρες ραντάρ χιλιοστομετρικού μήκους κύματος, κατανεμημένους στην οροφή του πύργου οι οποίοι, όταν ενεργοποιηθούν, εντοπίζουν εισερχόμενες απειλές που προσεγγίζουν την οροφή υπό υψηλή γωνία ανυψώσεως και στον κατάλληλο χρόνο πυροδοτούν κατευθυνόμενα εκρηκτικά γεμίσματα.

Επιπλέον, η EODH παρουσιάζει την νέα Αντιαρματική έκδοση του Τεθωρακισμένου Οχήματος Υψηλής Κινητικότητος “ΟΠΛΙΤΗΣ” 4×4 που ενσωματώνει πολλές καινοτομίες και παρέχει μια εξαιρετική ισορροπία μεταξύ ευκινησίας και προστασίας.

Στοχεύοντας να καλύψει εθνικές και διεθνείς απαιτήσεις σε τεθωρακισμένα οχήματα πολλαπλών χρήσεων υψηλής κινητικότητας, η EODH ανέπτυξε ένα όχημα νέας γενιάς εξ ιδίων πόρων, τμηματικής σχεδίασης και υψηλής απόδοσης, κατάλληλο για την κάλυψη ενός ευρύτατου φάσματος Στρατιωτικών Αποστολών και Αποστολών εσωτερικής ασφαλείας. Η σχεδιαστική ομάδα της EODH, χρησιμοποιώντας δοκιμασμένα υποσυστήματα εξειδικευμένων εταιρειών εγνωσμένου κύρους, σχεδίασε ένα όχημα υψηλής επιχειρησιακής αξίας, που ξεχωρίζει για πληθώρα καινοτομιών και ταυτόχρονα ενσωματώνει κορυφαίο επίπεδο προστασίας στην κατηγορία του.

Κύριος στόχος της νέας σχεδίασης είναι να δημιουργήσει μια βασική πλατφόρμα μέγιστου μεικτού βάρους 12 τόνων με ωφέλιμο φορτίο 2 τόνων, εύκολα προσαρμόσιμη σε διαφορετικούς ρόλους, με κύρια χαρακτηριστικά τη Στρατηγική και Τακτική κινητικότητα, τη μεγάλη αξιοπιστία και επιχειρησιακή ετοιμότητα με τη λιγότερη δυνατή εφοδιαστική υποστήριξη, την υψηλή επιβιωσιμότητα και την ικανότητα διεξαγωγής επιχειρήσεων υπό οποιεσδήποτε περιστάσεις.

Τέλος, παρουσιάζεται ο πρόσφατης σχεδίασης Τηλεχειριζόμενος Σταθμός Οπλισμού (RWS) NIMROD 300 που σχεδίασε η Valhalla σε συνεργασία με την Rheinmetall και την EODH, ως λύση χαμηλού κόστους και υψηλών επιδόσεων για την αναβάθμιση Τεθωρακισμένων Οχημάτων Πεζικού. Ο συγκεκριμένος RWS φέρει αυτόματο πυροβόλο 30x173mm (Oerlikon KCE ή ATK MK44), ένα συζυγές πολυβόλο 7,62mm και δυνατότητα προσαρμογής μονού ή διδύμου Αντιαρματικού εκτοξευτή βλημάτων Fire and Forget ή μια μονάδας εκτόξευσης Περιφερόμενων Πυρομαχικών (Loitering Ammunition) για την αντιμετώπιση κάθε είδους στόχων σε μεγάλες αποστάσεις. Τα σκοπευτικά ημέρας/νυκτός τεχνολογίας αιχμής της Rheinmetall και η μονάδα τηλεχειρισμού με το κατάλληλο λογισμικό και πολλαπλές επιλογές διεπαφής διαφορετικών υποσυστημάτων εξασφαλίζουν υψηλή ευελιξία και ευκολία σχεδιαστικής προσαρμογής σε οποιαδήποτε επιχειρησιακή απαίτηση.

Ο συγκεκριμένος RWS περιλαμβάνεται στο προσφερόμενο πακέτο αναβάθμισης του ΤΟΜΠ 4K7FA στο πρότυπο ΛΕΩΝΙΔΑΣ 300 το οποίο περιλαμβάνει επίσης την αντικατάσταση του συγκροτήματος ισχύος, των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών κυκλωμάτων καθώς και αναβάθμιση του επιπέδου προστασίας σε Level 5 σύμφωνα με τη STANAG 4569.

Με περισσότερα από 18 χρόνια πορείας, η EODH έχει καταφύγει στο δικό της υπερσύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής, επιδιώκοντας συγκεκριμένα επενδυτικά και αναπτυξιακά σχέδια σε αυτό. Σαν αποτέλεσμα, η EODH έχει καταστεί σημαντικός παγκόσμιος εταίρος στην ανάπτυξη, σχεδίαση και κατασκευή όλων των τύπων συστημάτων προστασίας της αμυντικής αγοράς, με δραστηριότητες σε Ελλάδα, Ευρώπη και Μέση Ανατολή. Παρέχοντας καινοτόμες και κατά παραγγελία λύσεις για τις ιδιαίτερες σημερινές ανάγκες, η EODH κατέστη ένας από τους προτιμητέους εταίρους της KMW στο Leopard 2A7 και την παραγωγή Boxer 8×8 καθώς και άλλων σύγχρονων ΤΟΜΑ. Ο σημαίνων ρόλος της ανακλάται στη σχεδίαση, κατασκευή και ολοκλήρωση των λύσεων προστασίας που προσφέρει.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο flight.com.gr εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

22 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
22 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πολεμικό Ναυτικό: Στρατηγική ανάγκη για μεγάλα πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο

Το Πολεμικό Ναυτικό πριν 2 χρόνια αποφάσισε να αγοράσει 3 φρεγάτες τύπου FDI HN. Το πρόβλημα όμως παραμένει πως πρέπει να αντικαταστήσει 9 φρεγάτες...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Εθνική Άμυνα, αστοχίες και κριτική – του Αντιστρατήγου ε.α. Ιπποκράτη Δασκαλάκη

17
Του Ιπποκράτη Δασκαλάκη, Αντιστρατήγου ε.α. διδάκτορος Διεθνών Σχέσεων, διευθυντή μελετών του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών ΜελετώνΜια σειρά περιστατικών το τελευταίο τρίμηνο, έχει σημαδέψει τη χώρα...
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 038 Τεύχος Ιουλίου 2023

Αγορά 3.99€
- Advertisement -

Σαν σήμερα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 25 Σεπτεμβρίου 1944: Επιχείρηση «Βερολίνο», το τέλος της...

0
Η συμμαχική επιχείρηση "Market Garden" οδηγείται στο άδοξο τέλος της με μια μικρή αναλαμπή επιτυχίας, όπου διασώζονται αρκετοί Βρετανοί αλεξιπτωτιστές από τον κλοιό των...
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ Τεύχη 32, 33, 34, Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος 2023

Αγορά 7.99€
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 037 Τεύχος Ιουνίου 2023

Αγορά 3.99€

Related News

WiSPRevo CIS for the IRIS-T Ground Based Air Defense System

INTRACOM DEFENSE (IDE) announces a new area of co-operation with DIEHL DEFENCE, with the decision for the deployment of IDE’s WiSPR evolution as the...

Επιτυχία της Intracom Defense: Το σύστημα της WiSPR, μπαίνει στα αντιαεροπορικά IRIS-T

Η Intracom Defense (IDE) ανακοινώσε έναν νέο τομέα συνεργασίας με την Diehl Defence μετά την επιλογή του WiSPR evolution της IDE ως το κύριο...

Γ. Γεραπετρίτης: Αξιοποίηση της ελληνικής Διασποράς μέσω της επιστημονικής διπλωματίας

Στο επίκεντρο των συναντήσεων του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, στη Βοστώνη, βρέθηκαν οι επαφές με διεθνώς καταξιωμένα στελέχη της επιστημονικής κοινότητας, με αντικείμενο τη...