Ως το πιο επιτυχημένο εξαγωγικά τουρκικό αμυντικό σύστημα, τουλάχιστον από πλευράς πωλήσεων σε πολλές χώρες, έχει αναδειχθεί το οπλισμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar TB2. Στο συγκεκριμένο χάρτη από τον Samuel Bendett παρουσιάζονται με κόκκινο χρώμα οι χώρες που το έχουν προμηθευθεί/παραγγείλει και με πράσινο αυτές οι οποίες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον ή και το διαπραγματεύονται.
Έτσι πέρα από την Τουρκία, το Bayraktar TB2 έχει κάνει «είσοδο» στην Αφρική με Λιβύη (όπου είδε και πολεμική δράση) και Μαρόκο, έχει σημαντική παρουσία στην Κεντρική Ασία, με κυρίως το Αζερμπαϊτζάν και μετά Τουρκμενιστάν και Κιργιστάν. Ειδικά όμως η χρήση του στον πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ, μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας ήταν που έδωσε την «ώθηση» εξαγωγικά, καθώς το σκάφος είχε να δείξει και σημαντικές επιδόσεις στο πεδίο, έστω εναντιόν μιας παλαιού τύπου αεροπορικής άμυνας και κυρίως μιας ξεπερασμένης στρατηγικής των Αρμενίων.
Η Ουκρανία είναι ένας μεγάλος πελάτης, ο οποίος έχει συμφωνήσει και την τοπική συμπαραγωγή, αλλά ίσως η πιο μακροπρόθεσμα σημαντική πώληση είναι αυτή της Πολωνίας, καθώς είναι η πρώτη σε νατοϊκή χώρα. Οπότε το Bayraktar ΤΒ2 «αναβαθμίζεται» ως «πολυεθνικό» υλικό εντός του μεγαλύτερου στρατιωτικού συνασπισμού.
Πάντως όπως δηλώνει ο ίδιος ο Selcuk Bayraktar, τεχνικός διευθυντής της εταιρίας Baykar, οι χώρες που έχουν παραγγείλει το UCAV είναι 13 και όχι οι 8 που απεικονίζονται. Άρα αν αυτό είναι σωστό, σημαίνει πως οι διαπραγματεύσεις με άλλους υποψήφιους πελάτες έχουν προχωρήσει σημαντικά.