Στο αμερικανικό οπλοστάσιο υπήρχε -και υπάρχει ακόμη- μια φιλοσοφία απομόνωσης, όπου κάθε κλάδος των Ενόπλων Δυνάμεων θέλει τα «δικά» του συστήματα και όπλα. Οι προσπάθειες για κοινές πλατφόρμες είναι βέβαια τεράστιες αλλά τα κενά συνεννόησης παραμένουν. Ένα τέτοιο επιχειρεί να καλύψει το σύστημα εκτοξεύσεων Typhon που δημιούργησε η Lockheed Martin και ήδη παρέδωσε τα 4 πρώτα πρωτότυπα στον Αμερικανικό Στρατό για αξιολόγηση.
Έτσι το Typhon φέρνει τα γνωστά ναυτικά βλήματα cruise Tomahawk όπως και τους αντιαεροπορικούς πυραύλους SM6, δηλαδή τα κύρια όπλα των αμερικανικών αντιτορπιλικών και καταδρομικών, σε εκτοξευτή ξηράς. Το σύστημα περιλαμβάνει ρυμουλκούμενους τετραπλούς εκτοξευτές, οχήματα επαναγέμισης, όπως και οχήματα διοίκησης και υποστήριξης, έτσι ώστε να σχηματίζονται πυροβολαρχίες «μέσου βεληνεκούς», MRC (Mid Range Capability). Όπου βέβαια ως «μέσο βεληνεκές» είναι τα πάνω από 1.000 χιλιόμετρα και για τα δύο όπλα.
Η φιλοσοφία των νέων εκτοξευτών είναι να συνδυάσουν δυο γνωστά όπλα -άρα χωρίς ιδιαίτερες τεχνολογικές δυσκολίες- ώστε να παρέχουν δυνατότητα αυτοάμυνας, αντιβαλλιστικής προστασίας, και κρούσης σε μεγάλες αποστάσεις, αλλά ως ενδιάμεσο στάδιο. Όπου σε μικρότερα βεληνεκή θα αναλαμβάνουν οι συστοιχίες Patriot την αεράμυνα και οι πύραυλοι Precision Strike Missile την κρούση εκτοξευόμενοι από οχήματα HIMARS και MLRS. Για ακόμη μεγαλύτερες αποστάσεις, δηλαδή στο «άνω άκρο», εκεί θα μπούν τα πολυηχητικά βλήματα για κρούση σε απόσταση 3.000+ χιλιομέτρων όπως και αντιβαλλιστικά συστήματα σαν το Arrow-3 ή και νεότερες σχεδιάσεις.
Εφόσον οι δοκιμές του Typhon αποδειχθούν ικανοποιητικές το σύστημα μπορεί να αρχίσει να παραδίδεται σε σχηματισμούς μάχης σχετικά γρήγορα, καθώς όπως είπαμε δεν εμφανίζει τόσο καινοτομία, όσο νέα χρήση υπαρχόντων συστημάτων.