35.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΑΡΘΡΑΗ ΠΤΗΣΗ για τους αναγνώστες της, μερικές καθαρές κουβέντες απέναντι στα fake...

Η ΠΤΗΣΗ για τους αναγνώστες της, μερικές καθαρές κουβέντες απέναντι στα fake news

- Advertisement -

 
Ελπίζουμε ότι είναι λίγοι αυτοί που δεν γνωρίζουν την ομάδα πίσω από την ΠΤΗΣΗ, η ίδια που βρισκόταν για δεκαετίες πίσω από την Π&Δ. Για πολλά χρόνια, ακόμη και την εποχή της “ηλεκτρονικής επανάστασης” έμεινε “μακρυά” από το χώρο του Διαδικτύου, δημιουργώντας μόνο ένα blog, σε μια προσπάθεια επικοινωνίας με τους αναγνώστες του έντυπου περιοδικού.
Το έχουμε ξαναγράψει, το σοβαρό βήμα το κάναμε “δειλά” στα τέλη του 2016, μια περίοδο πολύ δύσκολη. Η πληροφόρηση τότε ήταν “περίεργη” ενώ την ηλεκτρονική αμυντική δημοσιογραφία την μονοπωλούσε το δίδυμο Su-35GR/S-400HEL ενώ το F-35 ήταν ο κουβάς, που κατασκευαζόταν με μόνη αποστολή να γίνει το “πρωϊνό” του PAK FA. Κάτι λεπτομέρειες όπως “εκσυγχρονισμός F-16”, “εκσυγχρονισμός ΜΕΚΟ”, τορπίλες υποβρυχίων είχαν αφεθεί στην άκρη. Και πως να μην το κάναμε τότε, αφού μόλις πριν ένα χρόνο η Ελλάδα είχε υπογράψει για τον απόλυτο υπερόπλο, τα Ρ-3Β…

Είμαστε τυχεροί που έχουμε εσάς για αναγνώστες! Ένας χρήσιμος αντίλογος στην αρθρογραφία μας


Ήταν και παραμένει δύσκολο για εμάς τους “παλιούς” να μεταφέρουμε την έντυπη ΠΤΗΣΗ στο Διαδίκτυο. Σύντομα διαπιστώσαμε πως στο “χαρτί” υπάρχουν περίπου 10.000 αναγνώστες, ενώ στο Διαδίκτυο 1.000.000! Τα νούμερα είναι πραγματικά. Επίσης, δεν έπρεπε να ανταγωνίζεται το Site το περιοδικό ή το αντίθετο, αλλά να υποστηρίζει το ένα το άλλο. Επίσης δεν έπρεπε να “προδώσουμε” τις Αρχές μας και να επικεντρωνόμαστε σε clickbaits με την μορφή fake news ή αιθέριων υπάρξεων ελαφρά ενδεδυμένων…

Μπα, όχι, δεν έχουμε ενθουσιαστεί ούτε εμείς ούτε οι αναγνώστες μας με την πιθανότητα των ελληνικών Rafale! #NOT


Πολλοί διαμαρτύρονται για τις πολλές διαφημίσεις. Είναι ο μόνος τρόπος που έχουμε για να τα βγάζουμε πέρα. Δεν παίρνουμε χρήματα από το Κράτος, δεν έχουμε “κολλητούς” πολιτικά πρόσωπα, δεν βγάζουμε λαγούς. Επίσης, παρέχουμε διαφημιστικό χώρο σε εταιρείες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε ξεπουληθεί σε εταιρείες. Αντίθετα, πολλές φορές έχουμε στηρίξει την προσωπική μας άποψη, που μπορούμε να την έχουμε, αντίθετα σε εταιρείες που έχουν δώσει διαφήμιση, και μάλιστα υπέρ εταιρειών που δεν έχουν δώσει. Συνεπώς, για να είμαστε “εξηγημένοι”, σχόλια που μας υβρίζουν για το θέμα, θα διαγράφονται, και στο facebook θα ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ.

ΑΠΟΨΗ: Αγορά F-35B, καινούργια F-16V, και επένδυση στα F-16C/D Block 30 και 50 το μέλλον της ΠΑ


Εδώ ας μείνουμε λίγο. Για παράδειγμα, έχουμε δείξει μια “συμπάθεια” στο γαλλικό Rafale, ενώ έχουμε πολλές φορές επιχειρηματολογήσει κατά του F-35. Όχι οπαδικά, αλλά είχαμε άποψη πάνω στο θέμα, όταν αυτό τίθετο έναντι τη του εκσυγχρονισμού των F-16. Κατηγορούμαστε όμως σαν “υποτελείς” της Lockheed Martin. Την ίδια στιγμή κάποιοι έγραφαν υπέρ F-35 kαι κατά του εκσυγχρονισμού. Αν θυμάστε, είχαμε μείνει εμείς και ο τέως ΑΓΕΑ να στηρίζουμε τον τόσο απαραίτητο εκσυγχρονισμό.
Από την άλλη δεν μπορούμε και να μην προβάλουμε τη θέση (που έχουμε τεκμηριώσει επανειλημμένα) ότι “στο μέλλον θα υπάρχουν αεροπορίας με στελθ μαχητικά και αεροπορίες χωρίς” με ότι αυτό σημαίνει…

H ΠΤΗΣΗ, οι MMSC, η Lockheed Martin και τα μυστήρια


Τώρα, καθώς πολλοί θα μας κατηγορήσουν για τα MH-60R, MMSC κοκ θα ξαναθυμίσουμε πως η Lockheed Martin είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός αμυντικού υλικού στη χώρα με τις μεγαλύτερες εξαγωγές υλικού, τις ΗΠΑ. Αν θέλουμε να πάρουμε κάτι από τις ΗΠΑ, τότε κατά 90% θα πέσουμε πάνω στην LM. Να την κατηγορούμε συνέχεια, επειδή κάποια σάιτς δεν παίρνουν διαφήμιση;
Πάμε παρακάτω. Ακρογωνιαίος λίθος είναι οι αρχές μας, όπως αυτή η ομάδα τις έμαθε και την τηρεί από την εποχή της Π&Δ του ΚΚ, αλλά και του εκδότη μας, ΦΓΚ. Όποιος ξέρει τι ήταν όλα αυτά, και τον πλουραλισμό των απόψεων που φιλοξενούσαν κάποτε, θα το καταλάβουν. Ποτέ δεν υπήρχε “ΓΡΑΜΜΗ”, ο καθένας έγραφε την άποψή του αρκεί να ήταν στα πλαίσια του Νόμου και της Δεοντολογίας. Το περιοδικό αλλά και η ιστοσελίδα εκεί πάνω πορεύεται με αυτά που έχουμε μάθει εδώ και 40 χρόνια. Για να το κάνουμε “λιανά”, εκφράσεις του τύπου “Δεν είναι αυτή η ΠΤΗΣΗ που ξέραμε” απλά διαγράφονται και στο Facebook μπλοκάρονται οι χρήστες. Κριτική δεχόμαστε, αλλά δεν θα πάμε τον μαζοχισμό σε άλλα επίπεδα ανεχόμενοι να συζητάμε ή να διαβάζουμε υβριστές.

Μα γιατί δεν σχολιάζετε, να μάθουμε την αλήθεια;


Σε ότι αφορά την ενημέρωση. Κάποια στιγμή το 2018 αποφασίσαμε πως οφείλουμε στο κοινό μας να γίνουμε περισσότερο ενημερωτικοί σε πραγματικό χρόνο. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι αυτό, αλλά και το κόστος που έχει. Παρά λοιπόν όμως τα κλικς που πρέπει να έχουμε για να επιβιώνουμε, παρά τις διαφημίσεις που μας κόβουν οι ad-blockers, εμείς είμαστε εκεί, χωρίς κρατική “επιδότηση”. Αλλά ποτέ μας, δεν θα τολμούσαμε να γράψουμε κάτι για να κερδίσουμε κλικς. Ή για να κάνουμε lobbying υπέρ κάποιας χώρας (Ρωσίας ή Γαλλίας) και φυσικά κάποιων εταιρειών. Αν στηρίζουμε ξεδιάντροπα κάποιες εταιρείες αυτές είναι πάντα οι ελληνικές, συνεργαζόμενοι ή όχι μαζί τους. Δεν χρειάζεσαι να συνεργάζεσαι για να στηρίζεις τη χώρα σου.

Η Γαλλία είναι σύμμαχος της Ελλάδας, η Ελλάδα είναι σύμμαχος της Γαλλίας; Μερικές πίκρες αλήθειες για την πάρτη μας…


Αυτές οι μέρες είναι σημαντικές. Η Ελλάδα μάλλον ετοιμάζεται να κάνει τις πρώτες σοβαρές αγορές υλικού μετά από 20 σχεδόν χρόνια. Η Τουρκία απειλεί, έχει το Στόλο στην Υφαλοκρηπίδα μας (αυτή που εμείς θεωρούμε, προσέξτε το αυτό), και οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε απόλυτη κινητοποίηση για 40+ μέρες. Λογικό είναι όλοι να ασχολούνται με την Άμυνα. Εκεί είναι πλέον που έχουμε αρχίσει να διαβάζουμε ότι κοτσάνα μπορεί να αντέξει ο περιορισμένων ικανοτήτων εγκέφαλός μας (ο δικός μας).
Μη αποδέσμευση όπλων από τις ΗΠΑ. Πως βγήκε, πως κυκλοφόρησε, ούτε που καταλάβαμε. Το διέψευσε η Πρεσβεία των ΗΠΑ, αλλά στη χώρα του “και ποιος μου λέει εμένα ότι…” φυσικά πολλοί δεν πείστηκαν.
Μετά ελληνικό σάιτ έγραψε πως παραλαμβάνουμε FREMM DA, μέχρι να παραλάβουμε τις  Μπελάρα. Το αναμετέδωσε γαλλικό, που εκεί το διάβασε ανταποκριτής της ΕΡΤ, που το είπε στις ειδήσεις, που το αναμετέδωσαν άλλα μέσα, για να το πάρει το αρχικό μέσο και να λέει “είδατε που σας το έλεγα;” Εντάξει, δεν έχουμε να σχολιάσουμε κάτι άλλο…

Oι ΗΠΑ παραχωρούν άμεσα 2 αντιτορπιλικά Arleigh Burke, πιθανή ημερομηνία άφιξης, Μάιος 2020


Μετά μάθαμε πως οι Μπελάρα εντοπίζουν και καταρρίπτουν τα F-35, με Σκάλπ (!!!) αλλά αυτό άλλαξε μετά, και ο Τραμπ πήρε τον Μητσοτάκη να μην τις πάρει, γιατί θα εντοπίζει τα τουρκικά F-35 (!!!), αυτά που τελικά θα πάρουν οι Τούρκοι… Αλήθεια, δεν το αντέχουμε άλλο, κάπου βραχυκυκλώσαμε!
Και μην μας γράφετε και ρωτάτε ασχολούμαστε. Δεκάδες αναγνώστες μας, που τους σεβόμαστε, το διαβάζουν, και έρχονται και κάνουν copy paste είτε το link είτε το κείμενο, και μετά μας λένε “εσείς τι έχετε να πείτε;”. Δηλαδή τι να πούμε; μια, δυο τρεις, 53, σε σχόλια, σε DM, στο facebook, αναγκαζόμαστε να γράψουμε άρθρο για το θέμα.

Τουρκικοί S-400 και τουρκικά F-35A. Έννοιες ασύμβατες


Η ΠΤΗΣΗ ελπίζουμε πως δεν σας έχει απογοητεύσει. Το 2017 γράψαμε πρώτοι πως οι Τούρκοι ΔΕΝ θα πάρουν F-35, και τελικά επαληθευτήκαμε. Γράψαμε πρώτοι για τουρκικά Su-35, και ήδη συζητείται το θέμα. Γράψαμε για Adelaide, παραλίγο να τις αγοράσουμε. Γράψαμε για Type 23 κι άλλα πλοία, έχουμε επαληθευτεί. Υποστηρίξαμε την αλήθεια για την πτήση του F-16 στην Καβάλα, για την “απώλεια” Εθνικού Εδάφους στον Έβρο, σε βάρος των κλίκς μας, αλλά πάντα είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Πάντα το ίδιο όμως, Κάποιοι κάνουν copy paste από αλλού, και “μας εδώ λένε άλλα…”. Τι να κάνουμε που λένε άλλα; εμείς έχουμε ευθύνη για τους άλλους; Σε ότι αφορά τα ΑΒ του Μαΐου, που ξέρουμε πως κάποιοι θα γράψουν. επιφυλασσόμαστε, αν δεν επαληθευτούμε σύντομα, θα γράψουμε πως και γιατί το γράψαμε τότε.

New York Times και ΠΤΗΣΗ έβαλαν τον ίδιο (σχεδόν) τίτλο, με δυο χρόνια διαφορά. Όταν προβλέπαμε τι θα γίνει με τα τουρκικά F-35 το 2017, αλλά κανείς δεν μας πίστευε…


Η ΠΤΗΣΗ προσπαθεί να κάθετε κάπου στο Κέντρο. Όχι κεντροδεξιά ή κεντροαριστερά, Κέντρο. Μέση Οδός. Ισορροπία, Ενώνουμε, δεν διχάζουμε. Δεν μας νοιάζει αν είναι ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ ή ΚΙΝΑΛ, μας ενδιαφέρει το σωστό. Αυτό έχουμε μάθει. Θα συνεχίσουμε να πληροφορούμε κι όχι να παραπληροφορούμε. Θα πολεμήσουμε, για να είμαστε άξιοι να γράφουμε κάτω από αυτό το domain ή κάτω από αυτό τον τίτλο περιοδικού.
Σας ευχαριστούμε που μας στηρίζετε. Όσοι μπορείτε, αγοράζετε την ΠΤΗΣΗ, ένας ιστορικό τίτλο που έχει θέση στη βιβλιοθήκη σας. Όσοι μπορείτε, απενεργοποιήστε τον ad blocker και βοηθήστε μας να επιβιώσουμε. Και προσπαθήστε να μας καταλάβετε. Είμαστε λίγοι, και κάνουμε πολλά. Θέλουμε την καλόπιστη κριτική σας. Μας βοηθά.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο flight.com.gr εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

78 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
78 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Ακούστε μας

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ολλανδός διοικήτης της επιχείρησης Aspides: Ύμνοι για τη δράση της ΨΑΡΑ στην κατάρριψη drones

Το έγκυρο site για θέματα ναυτικού και άμυνας, Μarineschepen.nl έχει δηλώσεις του Ολλανδού Αρχιπλοιάρχου George Pastoor, ο οποίος έχει αυτή την περίοδο την διοίκηση...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

ΑΠΟΨΕΙΣ: Ο εκσυγχρονισμός φρεγατών «S» του ΠΝ – του Υποστρατήγου ε.α....

124
Του Κωνσταντίνου Φράγκου, Υποστρατήγου ε.α. - αναλυτή αμυντικών θεμάτων-συγγραφέα - DEA Σορβόννης στην Πολιτική ΆμυναςΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην Π&Δ Τεύχος 385, του Ιουνίου...
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 038 Τεύχος Ιουλίου 2023

Αγορά 3.99€
- Advertisement -

Σαν σήμερα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 17 Ιουλίου 1203: Οι σταυροφόροι χτυπούν τις πύλες...

6
Οι σταυροφορίες ήταν πολυεθνικές εκστρατείες που οργανώνονταν από τα τέλη του 11ου αιώνα, με κεφαλή την εκκλησία της Ρώμης, ορμώμενες από το πανχριστιανικό κίνητρο...
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ Τεύχη 32, 33, 34, Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος 2023

Αγορά 7.99€
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 037 Τεύχος Ιουνίου 2023

Αγορά 3.99€

Πολιτική διαχείρισης σχολίων

Πολιτική διαχείρισης σχολίων για τις ιστοσελίδες flight.com.gr, navaldefence.gr, military-history.gr

73
Όπως είναι γνωστό, τα σχόλια στα site μας υπόκεινται σε έλεγχο και επεξεργασία ώστε να διασφαλιστεί η συμμόρφωσή τους με τους κανόνες που έχουμε...

Related News

M-346 Master, πως το νέο ελληνικό εκπαιδευτικό έχει… σοβιετικές ρίζες – μέρος Β’

Δημοσιεύθηκε στην "ΠΤΗΣΗ" Μαϊου 2023. Αναδημοσιεύεται λόγω επετείου των 20 ετών από την πρώτη πτήση του πρωτότυπου Μ-346, της ιταλικής σχεδίασης. Β' Μέρος.https://flight.com.gr/yak-130-to-m-346-masters-part-a/Οι...

Η νέα παγκόσμια τάξη και τα παγκόσμια προβλήματα

του Μoises Naim, πρώην υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της Βενεζουέλας της El PaisΤα παγκόσμια προβλήματα που καμιά χώρα δεν μπορεί να λύσει μόνη της...

Σωτήρης Σκάντζικας: Ο κρατούμενος «Νο 1822» του Στάλαγκ-Λουφτ ΙΙΙ: 80 χρόνια από την πιο δραματική απόδραση του Β’ ΠΠ

Μπορεί κάποιοι να θυμούνται τον αξέχαστο Στιβ ΜακΚουίν στην ταινία του 1963 «Η Μεγάλη Απόδραση», που στηρίχτηκε σε πραγματικά γεγονότα, να ορμάει προς την...