30 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΝΕΑΑΜΥΝΑΗ νέα «Πτήση & Διάστημα» Οκτωβρίου 2016!

Η νέα «Πτήση & Διάστημα» Οκτωβρίου 2016!

- Advertisement -

pd-365

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ!

Τανάγρα Airshow, Athens Flying Week 2016

Το διήμερο 17 και 18 Σεπτεμβρίου 2016, τo ελληνικό Airshow σε νέα σκηνή συγκέντρωσε και πάλι την πολεμική και πολιτική αεροπορία από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

2ο ΤΕΕΠ, Ελληνικά Apache Longbow 1o χρόνια

Τα AH-64A έβαλαν το 1995 στην Αεροπορία Στρατού την έννοια του μαχητή, αλλά τα AH-64DHA μέσα στη δεκαετία του 2000 εισήγαγαν το Όπλο στον κόσμο του αγώνα, σε δικτυοκεντρικό περιβάλλον και σε επιχειρήσεις με πλήρη αξιοποίηση των πληροφοριών μάχης (information dominance), προκειμένου να επιτύχει ο διοικητής οποιουδήποτε κλιμακίου την επικράτηση έναντι του εκάστοτε αντιπάλου του (information supremacy). Οι μαχητές της νύχτας του 2ου Τάγματος Επιθετικών Ελικοπτέρων γιόρτασαν τον Σεπτέμβριο τα 10 χρόνια από τη συγκρότηση της μονάδας. Το αφιέρωμά μας, αν και υπό τη σκιά του περιστατικού της 20ης Σεπτεμβρίου ευτυχώς χωρίς απώλειες ζωής ή σοβαρούς τραυματισμούς, είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής στους ανθρώπους που υπερβαίνουν καθημερινά την έννοια του καθήκοντος!

 US Army AH-64E Guardian: η επόμενη γενιά

Στον άξονα του Πενταγώνου της αντιπαράθεσης με τη Μόσχα με αιχμή την Ευρώπη, η Αεροπορία του Αμερικανικού Στρατού διεκδικεί και αυτή μερίδιο στην υποστήριξη των ΝΑΤΟϊκών εταίρων στη Γηραιά Ήπειρο και μάλιστα με την νέα γενιά Apache. Αναλύουμε το νέο AH-64 «Echo» και το πώς αλλάζει το πεδίο της μάχης αλλά και την αναδιοργάνωση της αμερικανικής αεροπορίας στρατού.

AVESReggimento REOS, στον αστερισμό του «Aλδεβαράν»

Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των ιταλικών ενόπλων δυνάμεων η ιταλική αεροπορία στρατού Aσυγκρότησε το 3ο Reggimento Elicotteri Operazioni Speciali «Aldebaran». Σε μια αποκλειστική δημοσιογραφική συνεργασία με το ιταλικό Σύνταγμα Ελικοπτέρων Ειδικών Επιχειρήσεων σας παρουσιάζουμε την εκπαίδευσή του σε ξηρά και θάλασσα.

 Fast Rope από CH-47 του 4ο ΤΕΑΣ

Η δυνατότητα ταχείας ανάπτυξης προσωπικού από ελικόπτερα σε οποιοδήποτε πεδίο είναι καθοριστική για την επιτυχία Ειδικών Επιχειρήσεων. Πρόσφατα παρακολουθήσαμε την εκπαίδευση σε διαδικασία Fast Rope από CH-47DG και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

 F-35C Developmental Test III, Επιστροφή στα καταστρώματα

Μετά τις δύο αρχικές φάσεις εξελικτικών δοκιμών στο αεροπλανοφόρο USS Nimitz Dwight D. Eisenhower τον Νοέμβριο του 2014 και το USS Dwight D. Eisenhower τον Οκτώβριο του 2015, τα F-35C επέστρεψαν στα καταστρώματα, αυτήν τη φορά του USS George Washington, για την τρίτη και τελευταία φάση των DT-III.

 United States Navy TACAIR, Πάνω στο Truman και το ΙΚΕ

Βρεθήκαμε πάνω στο CVN-75 εν όρμω και στο CVN-69 εν πλω και να δούμε τις εξελίξεις στην αμερικανική ναυτική αεροπορία και τις άμεσες προοπτικές της.

USAF TX, Trainer Experimental

Ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα στον χώρο της στρατιωτικής αεροπορίας είναι η προσπάθεια της Αμερικανικής Αεροπορίας να αντικαταστήσει τα Northrop T-38. Η επιλογή της USAF θα έχει αντίκτυπο παγκοσμίων διαστάσεων στην αεροπορική βιομηχανία αλλά και την αεροπορική εκπαίδευση για πολλές δεκαετίες.

 Esquadra 103 «Caracois», τα τελευταία ευρωπαϊκά AlphaJet Α

H 103η Μοίρα της Πορτογαλικής Αεροπορίας, η επονομαζόμενη και «Σαλιγκάρια», έχει την ευθύνη εκπαίδευσης των χειριστών μαχητικών διατηρώντας σε χρήση τα τελευταία AlphaJet και παράλληλα στελεχώνει το σμήνος επιδείξεων της Fuerza Aerea Portuguesa, τους «Asas de Portugal». Βρεθήκαμε στην έδρα της, την BA11, και πετάξαμε με τα αεροπλάνα της.

 Piper M600 Meridian, «Μεσημβρινός» σε νέους ρυθμούς

Η γενική αεροπορία στις ΗΠΑ, σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, μπαίνει σε τροχιά ανάκαμψης έπειτα από μια μακρά περίοδο συρρίκνωσης που εξαφάνισε πολλούς παραδοσιακούς παίκτες του χώρου. Η Piper Aircraft, μια από τις -πάλαι ποτέ- τρεις κραταιές εταιρείες (μαζί με τις Beechcraft και Cessna), ύστερα από πολλές περιπέτειες που την οδήγησαν στην ιδιοκτησία του Σουλτανάτου του Μπρουνέι, προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει αυτήν την προσδοκία με τρία μοντέλα τής νέας σειράς «M». Κάνουμε ανασκόπηση των προτάσεων της Piper με την ευκαιρία της πρόσφατης εξόδου του κορυφαίου εξ αυτών M600 στην αγορά.

 New Glenn, το νέο όραμα της Blue Origin

Οι προοπτικές διαστημικής εξερεύνησης και οι σχετικές εφαρμογές της ιδιωτικής πρωτοβουλίας «μεγάλωσαν» ξαφνικά σε πρωτοφανή (δυνητικά) μεγέθη μετά την ανακοίνωση στις 12 Σεπτεμβρίου του Τζεφ Μπέζος, ιδρυτή και μεγαλομετόχου της Amazon και της εταιρείας Blue Origin, για έναν γιγάντιο πύραυλο-φορέα που ξεπερνά οτιδήποτε υπάρχει σήμερα σε αμερικανική υπηρεσία και ανταγωνίζεται σε δυνατότητες τον Saturn V που πήγε τον άνθρωπο στη Σελήνη.

 NASA OSIRISRex, αγγίζοντας τους αστεροειδείς

Στον δρόμο που χάραξε η ιστορική αποστολή Rosetta της ESA, η NASA επιδιώκει μια αντίστοιχη -αν και πολύ πιο φιλόδοξη- προσπάθεια, που ξεκίνησε στις 8 Σεπτεμβρίου 2016 με στόχο τη συλλογή δειγμάτων από τον αστεροειδή Bennu το 2020 και την παραμονή του εκεί έως το 2021, πριν πάρει τον δρόμο της επιστροφής στη Γη, όπου και αναμένεται να επαναφέρει τα δείγματα τον Σεπτέμβριο του 2023.

 Mitsubishi Raiden & Kawanishi Shiden

Το Ν1Κ1/2-J σχεδιάστηκε στη διάρκεια του πολέμου από την Kawanishi, μια από τις νεότερες τότε εταιρείες κατασκευής αεροσκαφών στην Ιαπωνία, με μόλις δυο δεκαετίες στο ενεργητικό της και χωρίς εμπειρία σε μαχητικά ως διάδοχος του αποτυχημένου J2M. Παρ’ όλα αυτά, το αεροσκάφος ήταν πετυχημένο, αποδεικνύοντας την αξία του στο σκληρό αεροπορικό περιβάλλον του Ειρηνικού, όπου και σημείωσε αρκετές καταρρίψεις συμμαχικών -τεχνολογικά προηγμένων- αεροσκαφών. Στο πλαίσιο της διαρκούς αναζήτησής μας για ειδικά αεροπορικά θέματα ξετυλίγουμε παρακάτω την ιστορία αυτού του αξιόλογου μαχητικού.

 SLBM KN-11, πυρηνικός «άσος» στο μανίκι της Πιονγκγιάνγκ

Η επιτυχημένη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου KN-11, που εκτοξεύεται από υποβρύχια, τον Αύγουστο του 2016 δίνει στη Βόρεια Κορέα ένα μεγάλο πλεονέκτημα στην πυρηνική απειλή που χτίζει εδώ και χρόνια. Ένας επιχειρησιακός SLBM προσφέρει στην Πιονγκγιάνγκ τη δυνατότητα «δεύτερου πλήγματος» ακόμη και στην περίπτωση προληπτικής δράσης κατά του οπλοστασίου χερσαίων ICBM, περιπλέκοντας σημαντικά τις δυνατότητες αντίδρασης και άμυνας της Σεούλ, του Τόκιο και της Ουάσιγκτον.

 ΗΠΑ-Προεδρικές Εκλογές, σκηνικό πολιτικού μυθιστορήματος…

Με το ρολόι των αμερικανικών προεδρικών εκλογών να χτυπά ανάποδα τις τελευταίες εβδομάδες της προεκλιγικής εκστρατείας αναζητούμε σε αυτές τον ρόλο του FBI, τις επιπτώσεις από την υγεία της Χίλαρι Κλίντον και τα νέα κατορθώματα του επικίνδυνα παρορμητικού Ντόναλντ Τραμπ.
 
 
 
 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο flight.com.gr εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ακούστε μας

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ThinkOutOfTheBox: “Γαλλικός” εκσυγχρονισμός των ΜΕΚΟ και αγορά κορβετών Gowind!

Κινδυνεύουμε να καταντήσουμε κουραστικοί, αλλά από το 2016 η σελίδα μας κάνει μια έντονη προσπάθεια να εξηγήσει την ανάγκη για ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού....

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

ΑΠΟΨΕΙΣ: Ο εκσυγχρονισμός φρεγατών «S» του ΠΝ – του Υποστρατήγου ε.α....

150
Του Κωνσταντίνου Φράγκου, Υποστρατήγου ε.α. - αναλυτή αμυντικών θεμάτων-συγγραφέα - DEA Σορβόννης στην Πολιτική ΆμυναςΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην Π&Δ Τεύχος 385, του Ιουνίου...
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 038 Τεύχος Ιουλίου 2023

Αγορά 3.99€
- Advertisement -

Σαν σήμερα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 19 Ιουλίου 1940: Ναυμαχία του ακρωτηρίου Σπάθα

1
Δύο ιταλικά ελαφρά καταδρομικά, τα Bande Nere και Bartolomeo Colleoni επιδιώκοντας να μπλοκάρουν την κίνηση του βρετανικού στόλου στην Κεντρική Μεσόγειο, καταδιώκουν τέσσερα βρετανικά...
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ Τεύχη 32, 33, 34, Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος 2023

Αγορά 7.99€
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 037 Τεύχος Ιουνίου 2023

Αγορά 3.99€

Πολιτική διαχείρισης σχολίων

Πολιτική διαχείρισης σχολίων για τις ιστοσελίδες flight.com.gr, navaldefence.gr, military-history.gr

73
Όπως είναι γνωστό, τα σχόλια στα site μας υπόκεινται σε έλεγχο και επεξεργασία ώστε να διασφαλιστεί η συμμόρφωσή τους με τους κανόνες που έχουμε...

Related News

Super Puma πάντα στο καθήκον

Διάσωση και απομάκρυνση από Super Puma 45χρονου Γερμανού τουρίστα που τραυματίστηκε διασχίζοντας το Φαράγγι της Σαμαριάς , ο οποίος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Χανίων. 

ThinkOutOfTheBox: “Γαλλικός” εκσυγχρονισμός των ΜΕΚΟ και αγορά κορβετών Gowind!

Κινδυνεύουμε να καταντήσουμε κουραστικοί, αλλά από το 2016 η σελίδα μας κάνει μια έντονη προσπάθεια να εξηγήσει την ανάγκη για ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού....

Τσεχία: πύραυλοι Hellfire και ρουκέτες APKWS II – ποιο το κόστος

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει εγκρίνει την πιθανή πώληση 200 πυραύλων AGM-114R Hellfire και 600 κατευθυνόμενων ρουκετών APKWS II στην Τσεχία, με ανώτατο εκτιμώμενο...