Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμεντ Μούσταφα ανακοίνωσε σήμερα ένα νέο πακέτο μεταρρυθμίσεων με στόχο την ενίσχυση της Παλαιστινιακής Αρχής, εν μέσω των αυξανόμενων πιέσεων από τη διεθνή κοινότητα για αναβίωση του πολιτικού διαλόγου με το Ισραήλ.
Ο 69χρονος Μούσταφα, ο οποίος διορίστηκε προ ημερών από τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, είπε ότι η κυβέρνησή του θα εφαρμόσει μέτρα για την ενίσχυση της διαφάνειας και την καταπολέμηση της διαφθοράς, την αναμόρφωση του δικαστικού συστήματος και των υπηρεσιών ασφαλείας, καθώς και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του δημόσιου τομέα. Υποστήριξε επίσης ότι θα βελτιωθούν τα συστήματα υγείας και παιδείας, θα ενισχυθούν τα δημόσια οικονομικά και θα εφαρμοστούν οικονομικές μεταρρυθμίσεις.
Οι προαναγγελθείσες μεταρρυθμίσεις απηχούν σε μεγάλο βαθμό τις υποσχέσεις που είχε δώσει ο προκάτοχος του Μούσταφα, ο Μοχάμεντ Στάγεχ, ο οποίος παραιτήθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου κι ενώ η Παλαιστινιακή Αρχή επεδίωκε να αναβαθμίσει τον ρόλο της εν μέσω του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.
Οι διεθνείς πιέσεις προς την Παλαιστινιακή Αρχή προκειμένου να εφαρμόσει σαρωτικές μεταρρυθμίσεις εντάθηκαν καθώς η προσοχή στράφηκε στη μεταπολεμική διακυβέρνηση της Λωρίδας της Γάζας, αφότου δηλαδή το Ισραήλ τερματίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του με στόχο να εξαλείψει την απειλή της Χαμάς.
Παρά τις αντιρρήσεις του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, οι ΗΠΑ και άλλες χώρες θεωρούν πως η Παλαιστινιακή Αρχή θα πρέπει να αναλάβει την εξουσία στη Γάζα μετά την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων. Οι περισσότερες χώρες της Δύσης υποστηρίζουν εξάλλου ότι μόνο η λύση των δύο κρατών – που συνεπάγεται ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος δίπλα στο Ισραήλ – μπορεί να φέρει την ειρήνη στην πολύπαθη περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Οργισμένη ήταν πάντως η αντίδραση του Μαχμούντ Αμπάς στο βέτο που άσκησαν οι ΗΠΑ στο παλαιστινιακό αίτημα για πλήρη ένταξη στα Ηνωμένα Έθνη, διαμηνύοντας ότι η Παλαιστινιακή Αρχή σκοπεύει να επανεξετάσει τις διμερείς σχέσεις με την Ουάσινγκτον.
Τώρα πληρώνει η Ελλάδα την ανικανότητα της να φτιάξει μια δυνατή αμυντική βιομηχανία, με προδιαγραφές και λογική.
Έτσι πάντα θα τρέχει το κράτος μας γυρεύοντας… και περιμένοντας.
εμείς από την άλλη όλο εξετάζουμε και θα θα..
Κανένα πρόβλημα! Εμείς τρέχουμε για MQ-9B. Θα τα τρελάνουμε στην επιτήρηση.
Κανένα πρόβλημα, θα δηλώσουμε απλά στους εαυτούς μας με περισσή αυτοπεποίθηση ότι αυτά είναι πυραυλάκια της πλάκας που δεν θα βρίσκουν ποτέ στόχο και θα συνεχίσουμε ατάραχοι να ρουφάμε τον φρέντο μας.
Μια κι εμείς, ως σαΐνια και μάγκες που είμαστε, δεν έχουμε μάθει να φτιάχνουμε πυραύλους και ούτε έχουμε τα λεφτά να αντικάταστήσουμε 110+ παλιούς Harpoon με Exocet block3c και NSM, καμιά σκέψη για LOR ώστε να μας αναβαθμίσει η Boeing μισοτιμής το απόθεμα των Harpoon στο block II+ER, μπας και ματσάρουν τουλάχιστον τα νεώτερα ηλεκτρονικά και τις επιδόσεις των Atmaca, δεν παίζει ε; Τι ρωτάω κι εγώ Αυγουστιάτικα…
Τι το κουράζουμε, εμείς είμαστε από άλλο ανέκδοτο, περιμένουμε να πέσουν ως δώρο εξ ουρανού…
Απορώ που πήγε το ταλέντο μας και η μαστοριά μας στις πατέντες.
Τόσο δύσκολο είναι πια να φτιάξουμε κάτι, οτιδήποτε για να δούμε τι θα βγάλουμε κι ας είναι και υποτυπώδη κατασκευή όπως και αυτοί στο ξεκίνημά τους.
Αλλά τι τα λέω… στου κουφού την πόρτα… έτσι κι αλλιώς έχουμε αργήσει… πολύ.
Eτσι όπως το καταλαβαίνω ο μόνος τρόπος για να αποκτήσουμε κάποτε στοιχειωδώς σοβαρή αμυντική βιομηχανία είναι να ρίξει χρήματα το Δημόσιο , τα περί τού αντιθέτου μόνιμα παραδείγματα τελικά είναι ο φερετζές που κρύβει την αδυναμία μας να αλλάξουμε , έχουμε σιωπηρά αποδεχθεί ότι μόνο λαμόγια μπορούμε να είμαστε καί έχουμε καταντήσει ξυπνιτζήδες περιφερόμενοι επαίτες στα αμυντικά Μοναστηράκια . Ο εξυπνότερος λαός , το έξυπνο τηγάνι , το έξυπνο λάστιχο και το έξυπνο μπισκότο , έχουμε περήφανα εθιστεί στην μιζέρια και την παθητικότητα.
Αγαπητή πτήση τα χω ξανά προτείνει θα έχει πολύ ενδιαφέρον ένα άρθρο με τις δυνατότητες των υπαρχουσών πυραύλων ελλάδας-τουρκίας σε σχέση με τυχόν αναβάθμιση σε νέες εκδόσεις αυτών(με νέους αισθητήρες κλπ) όπου υπάρχει αυτή η δυνατότητα.
Όπως και πού περίπου τοποθετείται η τουρκική τεχνολογία αντιγραφής δυτικών συστημάτων που έχουν παρουσιάσει όπως οι atmaca αλλά και οι αντιαεροπορικοί και πύραυλοι αέρος αέρος που έχουν παρουσιάσει επίσης.
Όταν θα βρέχει ατάκα,το ΠΝ θα προστατεύεται απ το υπέροχο Γαλλικό τιποτα
Δεν είναι ανάγκη να ανακαλύψουμε τον τροχό απ’τήν αρχή. Εάν είχαμε τήν πρόνοια νά εξαγοράσουμε καμία πατέντα ή εταιρεία πού κλείνει όπως κάνουν άλλοι θα είχαμε τεχνολογία πυραυλική ώριμη και προς χρήση. Όμως θεωρώ πλέον μετά από τόσα χρόνια πετάμε οικειοθελώς χαρταετό.