18.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΓΕΝΙΚΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕγκαινιάστηκε η νέα πτέρυγα ΜΕΘ στο 251 ΓΝΑ

Εγκαινιάστηκε η νέα πτέρυγα ΜΕΘ στο 251 ΓΝΑ

- Advertisement -

Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος επισκέφθηκε τη Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021, το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας προκειμένου να εγκαινιάσει τη νέα Πτέρυγα της Μονάδος Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Στην τελετή παρέστησαν ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης. Στην Πτέρυγα πραγματοποιήθηκαν ευρύτατες εργασίες εκσυγχρονισμού των υποδομών, διαμορφώθηκαν εννέα κλίνες ΜΕΘ, καθώς και τρεις αρνητικής πίεσης.

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος απηύθυνε την ακόλουθη ομιλία:

«Κυρίες και κύριοι,

Είναι ευτυχής εξέλιξη να παρευρίσκομαι κι εγώ εδώ για τα εγκαίνια μιας αναβαθμισμένης δυνατότητας στη συνολική υποδομή ενός Νοσοκομείου και ειδικά του συγκεκριμένου. Οι εννέα συν τρεις ανακαινισμένες κλίνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, προφανώς, αποτελούν μΙα σημαντικότατη προσθήκη στις δυνατότητες του 251 ΓΝΑ.

Το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της αντεπίθεσης στον αγώνα κατά της πανδημίας κι ανέλαβε βάρος, μεγαλύτερο απ’ αυτό που τού αναλογούσε όταν κλήθηκε να μετατραπεί σε μονάδα εφημερίας στο πλαίσιο του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Το Προσωπικό και η Διοίκηση ανταποκρίθηκαν με απόλυτη επιτυχία και είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Με μικρές δυνατότητες, λόγω της περιορισμένης διάθεσης προσωπικού στα εμβολιαστικά κέντρα και της επιπλέον πίεσης που αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει από την ένταξη των μέσων του ΕΣΥ, για να μην πω και στην αλλαγή υποδείγματος, αφού άλλη είναι η αρχιτεκτονική ενός στρατιωτικού νοσοκομείου και άλλη η αρχιτεκτονική μιας μονάδας που έχει ενταχθεί στις δομές του ΕΣΥ, ανταποκρίθηκε πλήρως. Οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε και να δώσουμε τα εύσημα στο Προσωπικό για τον τρόπο με τον οποίο συντάχθηκε στην εθνική προσπάθεια και ανταπεξήλθε στο επιπλέον δύσκολο φορτίο. Είναι άξιοι συγχαρητηρίων όλοι, καθώς και οι συντελεστές του έργου κατασκευής των κλινών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που προστίθενται στις δυνατότητες.

Αυτή εδώ η πρόσθεση θα μπορούσε να λειτουργήσει και σαν υπενθύμιση. Ο κίνδυνος της πανδημίας δεν έχει περάσει ακόμα. Αντιθέτως είναι εδώ και εξελίσσεται. Εάν δεν τον αντιμετωπίσουμε με τα όπλα που έχουμε, θα ξαναβρεθούμε σε αλλά κύματα, όπως είναι το τέταρτο, που θα έρθουν να πλήξουν τη χώρα και τον πληθυσμό με μαθηματική βεβαιότητα εάν δεν γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές.

Επομένως, «χτυπάω ξύλο» να μη χρειαστεί, αυτές οι κλίνες ΜΕΘ να φιλοξενήσουν ασθενείς “Covid” που προέρχονται από ένα νέο κύμα. Στα προηγούμενα κύματα δεν είχαμε το «όπλο» που σήμερα έχουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη κατάσταση, δηλαδή το εμβόλιο. Όλοι θα πρέπει να αναλογιστούμε τι πρέπει να κάνουμε ως προς αυτό.

Επιτρέψτε μου να κάνω κι ένα ακόμα σχόλιο: Προστιθέμενες και ανακαινισμένες κλίνες σε μονάδες ΜΕΘ των νοσοκομείων με ανεμβολίαστο νοσηλευτικό προσωπικό είναι ένα βήμα μπρος κι ένα βήμα πίσω ταυτοχρόνως. Δεν κάνουμε και πολλά πράγματα προσθέτοντας ΜΕΘ οι οποίες πιθανότατα να φιλοξενήσουν -αν ὅ μη γένοιτο- ανθρώπους που θα πληγούν επειδή δεν χρησιμοποίησαν το «όπλο» που δεν είχαν την πρώτη φορά. Τώρα το έχουν και για διάφορους λόγους κάνουν την επιλογή να μην το χρησιμοποιήσουν. Ας μην είμαστε όμως απαισιόδοξοι. Ας αναλογιστούμε αυτό που έχουμε μπροστά μας.

Πέρασα μία εβδομάδα δραστηριότητας εκτός Αθηνών, σε πληθώρα εκδηλώσεων στη Βόρεια Ελλάδα. Οφείλω να παρατηρήσω ότι υπάρχει σχετική χαλαρότητα, ενώ ο κίνδυνος παραμένει. Πρέπει όλοι να αναλογιστούμε και καθένας να κάνει την προσπάθειά του έναντι του κοινωνικού συνόλου, υπενθυμίζοντας ότι δεν έχει εκλείψει ο κίνδυνος.

Είπαμε, το 251 είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης και ανταπεξήλθε πραγματικά. Ανταπεξήλθε μέσα σε δύσκολες συνθήκες γιατί δεν είχε το Προσωπικό που έπρεπε ώστε να αντιμετωπίσει την επιπλέον πίεση, πλην όμως τα κατάφερε. Αυτό σημαίνει ότι το Προσωπικό έχει ποιότητα, η Διοίκηση έχει ποιότητα κι όταν γίνεται καλή χρήση αυτής της ποιότητας με επαγγελματισμό και υψηλό φρόνημα, προκύπτουν τα αποτελέσματα. Πρέπει να δοθούν τα εύσημα σε αυτούς που επέτυχαν αυτά τα αποτελέσματα, δηλαδή σε όλους εσάς. Στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και βέβαια στη διοίκηση.

Εύχομαι πραγματικά να μην έρθουμε σε καταστάσεις να αναλάβει, είτε το ΓΝΑ, είτε οποιοδήποτε άλλο στρατιωτικό νοσοκομείο, επιπλέον πίεση που θα προκύψει. Θεωρώ ότι σε μεγάλο ποσοστό, αυτό είναι στο χέρι του καθενός και της καθεμίας από εμάς.

Θα συνεχίσουμε στην κατεύθυνση που έχουμε χαράξει εξαρχής, να υπηρετούμε αυτήν την δισυπόστατη κατεύθυνση: Αφενός να εργαζόμαστε για να ενισχύουμε τις υποδομές σε όλα τα επίπεδα στις Ένοπλες Δυνάμεις, ασφαλώς και σε υγειονομικό επίπεδο. Αφετέρου όσο μπορούμε να μεριμνούμε για το Προσωπικό. Εξάλλου αυτές οι επιπλέον δυνατότητες έχουν ως τελικό αποδέκτη, χρήστη, δικαιούχο, ωφελούμενο,  το Προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ευχαριστούμε εκ μέρους της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου για την προσπάθεια που καταβάλλετε. Είθε αυτές οι κλίνες στην ανακαινισμένη ΜΕΘ να μην χρησιμοποιηθούν για να περιθάλψουν ανθρώπους που θα μπορούσαν να πάρουν τα μέτρα για να μη βρεθούν σε αυτήν την κατάσταση, αλλά από δική τους επιλογή δεν το κάνουν.

Συγχαρητήρια πάλι σε όλους τους συντελεστές».

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο flight.com.gr εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ακούστε μας

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΕΑΒ: Μπορεί να αναγεννηθεί μέσω ιδιωτικοποίησης και συμμετοχής στην παραγωγή των F-35;

Του Γιώργου Αντωναρά, Αεροναυπηγού Μηχανικού, πρώην διευθυντή Εκτιμήσεων, Συμβάσεων & Διοίκησης Προγραμμάτων της ΕΑΒ (1978-1997)Σήμερα, μετά από 47 χρόνια λειτουργίας, η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Οι “άγνωστοι” πύραυλοι ROCKS στη ισραηλινή φαρέτρα έπληξαν τελικά το Ισφαχάν;

Τα υποτιθέμενα «αντίποινα» του Ισραήλ στο Ιράν και το τι ακριβώς συνέβη το πρωί της Παρασκευής στο Ισφαχάν, παραμένουν στη σφαίρα της ασάφειας, που...
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 038 Τεύχος Ιουλίου 2023

Αγορά 3.99€
- Advertisement -

Σαν σήμερα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 24 Απριλίου 1980: Επιχείρηση “Eagle Claw”, η αποτυχημένη...

1
Πιεζόμενη από την κοινή γνώμη να αναλάβει δράση, η κυβέρνηση Κάρτερ εξαπολύει την επιχείρηση “Eagle Claw” για να απελευθερώσει τους 52 διπλωμάτες και στρατιωτικούς,...
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ Τεύχη 32, 33, 34, Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος 2023

Αγορά 7.99€
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 037 Τεύχος Ιουνίου 2023

Αγορά 3.99€

Πολιτική διαχείρισης σχολίων

Πολιτική διαχείρισης σχολίων για τις ιστοσελίδες flight.com.gr, navaldefence.gr, military-history.gr

73
Όπως είναι γνωστό, τα σχόλια στα site μας υπόκεινται σε έλεγχο και επεξεργασία ώστε να διασφαλιστεί η συμμόρφωσή τους με τους κανόνες που έχουμε...

Related News

PM Mitsotakis at ‘Aegis’ event: ‘The first time so much funding is spent on preventative actions’ for climate crisis

The climate crisis is already here and threatens lives, assets, and critical infrastructure, Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis said on Wednesday, speaking at the...

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα επιτελεί ένα σημαντικό ρόλο για την ειρήνευση στη Μ. Ανατολή

«Βρέθηκα σήμερα στο Κατάρ σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για την ευρύτερη περιοχή, σε μια δύσκολη συγκυρία για την ανθρωπότητα ολόκληρη, με τη Μέση...

ΕΑΒ: Μπορεί να αναγεννηθεί μέσω ιδιωτικοποίησης και συμμετοχής στην παραγωγή των F-35;

Του Γιώργου Αντωναρά, Αεροναυπηγού Μηχανικού, πρώην διευθυντή Εκτιμήσεων, Συμβάσεων & Διοίκησης Προγραμμάτων της ΕΑΒ (1978-1997)Σήμερα, μετά από 47 χρόνια λειτουργίας, η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία...