27.3 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
ΝΕΑΑΜΥΝΑΥΕΘΑ: Μέσα στο 2022 θα παραδοθεί η τελευταία Super Vita

ΥΕΘΑ: Μέσα στο 2022 θα παραδοθεί η τελευταία Super Vita

- Advertisement -

Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος παρενέβη σήμερα, Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021, στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης με θέμα: «Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης».

Κατά την παρέμβασή του ο υπουργός ενημέρωσε το Σώμα σχετικώς με την Τροπολογία 1126/91/8-11-2021 για τη συνέχιση της υποστηρίξεως του ναυπηγικού έργου που πραγματοποιείται στα «Ναυπηγεία Ελευσίνος» προκειμένου να ολοκληρωθεί η ναυπήγηση του ΤΠΚ υπ’ αριθμόν 7, καθώς και τη συνέχιση των εργασιών στα τέσσερα υποβρύχια στα «Ελληνικά Ναυπηγεία» (Σκαραμαγκά).

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε τα εξής:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Προσέρχομαι να υποστηρίξω την Τροπολογία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με γενικό αριθμό 1126 και ειδικό αριθμό 91/8-11-2021, που περιλαμβάνει δύο Διατάξεις που αφορούν τη συνέχιση της υποστήριξης του ναυπηγικού έργου που πραγματοποιείται στα «Ναυπηγεία Ελευσίνας» προκειμένου, να ολοκληρωθεί η ναυπήγηση του εναπομείναντος Ταχείας Περιπολικού Κατευθυνόμενων Βλημάτων «υπ’ αριθμόν 7», καθώς και τη συνέχιση των εργασιών στα τέσσερα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Εκφράζω τη βάσιμη ελπίδα ότι θα είναι η τελευταία φορά που η Κυβέρνηση θα πρέπει να προωθεί παρατάσεις της σύμβασης ανάμεσα στο Πολεμικό Ναυτικό και τους εργαζόμενους των ναυπηγείων προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτό το ναυπηγικό έργο, αφού είναι σε εξέλιξη οι επενδυτικές απόπειρες και στα δύο αυτά ναυπηγεία.

Εξ όσων γνωρίζετε, στο Σκαραμαγκά ήδη έχει εξευρεθεί επενδυτής. Υπάρχει κάποια καθυστέρηση λόγω νομικών επιπλοκών, λόγω προσφυγών που έχουν κατατεθεί. Αυτές θεωρώ ότι θα επιλυθούν και εύχομαι κατά το ταχύτερο δυνατόν, προκειμένου να εγκατασταθεί ο επενδυτής και να υλοποιήσει το επενδυτικό του έργο στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Όσον αφορά στα Ναυπηγεία Ελευσίνας υπάρχει εκεί μία προσπάθεια εξεύρεσης επενδυτή, που βρίσκεται στη δική της φάση, αφού ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για αυτό.

Εκτιμώ λοιπόν ότι οι αλλεπάλληλες τροπολογίες, τρίμηνες παρατάσεις στις συμβάσεις μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού και των εργαζομένων προκειμένου να συνεχίσουν να εργάζονται και να αμείβονται, για να ολοκληρωθεί το ναυπηγικό έργο στα δύο αυτά Ναυπηγεία, δεδομένου ότι η σημασία τους για την υποστήριξη μονάδων Πολεμικού Ναυτικού είναι δεδομένη και αναγνωρίζεται από όλους, όχι μόνο από την Κυβέρνηση, προχωρούμε σε αυτή την διευθέτηση.

Έτσι, λοιπόν, με την παρούσα Τροπολογία, όσον αφορά τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, και εδώ οφείλω να αναγνωρίσω και το δικό σας ενδιαφέρον κύριε Αντιπρόεδρε και το ενδιαφέρον βέβαια του Υφυπουργού Δικαιοσύνης, που παρευρίσκεται στη συζήτηση, διότι η περιοχή της Ελευσίνας είναι η κύρια εκλογικής σας περιφέρεια και επομένως και εσείς κάνατε το δικό σας αγώνα προκειμένου να επικοινωνήσετε τις αγωνίες των εργαζομένων και, να σημειώσουμε, ότι εδώ το ζητούμενο στη διάρκεια αυτής της διετίας όπου κάθε τρίμηνο ερχόμασταν και παρατείναμε με τροπολογίες τις ισχύουσες συμβάσεις, είχε να κάνει και με την υποστήριξη των εργαζομένων, δεν είχε να κάνει τόσο με την ολοκλήρωση ή την επιτάχυνση του ναυπηγικού έργου, είχε να κάνει κυρίως με το γεγονός ότι η κυβέρνηση αυτή αναγνωρίζει ότι δεν έπρεπε να βρεθούν αυτοί οι εργαζόμενοι σε κενό αέρος. Το υποστήριξε εμπράκτως και μάλιστα το Σώμα συνολικώς υποστήριξε αυτήν την προσέγγιση.

Όσον αφορά στα Ναυπηγεία Ελευσίνος, η σύμβαση αυτή παρατείνεται για τρεις επιπλέον μήνες (μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2021), ώστε και η «ΤΠΚ Νο.7» να αποδοθεί το συντομότερο δυνατόν στο Πολεμικό Ναυτικό. Εκτιμούμε αυτό θα γίνει μέσα στο επόμενο έτος. Η πορεία των εργασιών είναι σχετικά αργή, αλλά βάσιμα θεωρούμε ότι μέσα στο επόμενο έτος θα παραδοθεί και η τελευταία Πυραυλάκατος, από αυτές που είχαν ανατεθεί ως προς τη ναυπήγηση τους στα Ναυπηγεία Ελευσίνος.

Το ίδιο έχει να κάνει και με τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Ως γνωστόν, το προσωπικό τους, υποστηρίζει τις εργασίες συντήρησης στα τέσσερα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού. Έχει αποκτήσει αυτή τη τεχνογνωσία εδώ και αρκετά χρόνια, κάνει καλά τη δουλειά του και ως εκ τούτου, θεωρούμε σκόπιμο να παραταθεί μέχρι 31 Δεκεμβρίου, του τρέχοντος έτους, η σύμβαση αυτή, διά της Τροπολογίας που εισάγουμε, δεδομένου ότι μέχρι τότε εκτιμούμε ότι θα έχουν επιλυθεί και οι νομικές εκκρεμότητες και θα έχει εγκατασταθεί ο επενδυτής στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ώστε να περάσουμε στη νέα φάση, στη νέα εποχή λειτουργίας αυτών των ναυπηγείων.

Γνωρίζετε ότι και για τις δύο συμβάσεις, η Τροπολογία αυτή και επιπλέον χρηματοδότηση αφορά σε κάλυψη μισθοδοσίας, ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων, σε λειτουργικά έξοδα και υπηρεσίες μετακίνησης προσωπικού και σε υλικά και υπηρεσίες για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων.

Ξέρετε την διαδικασία, την έχετε εγκρίνει και στο παρελθόν, δεν χρειάζεται να πω περισσότερα. Απλά επαναλαμβάνω την εκτίμηση μας και τη βάσιμη ελπίδα μας, ότι θα είναι η τελευταία φορά που θα χρειαστεί να περάσουμε από το Σώμα μία τέτοια Τροπολογία. Χρηματοδοτήθηκε, μέχρι τώρα, η συνέχιση του εργασιακού βίου των εργαζομένων και στα δύο ναυπηγεία, ει δυνατόν αυτό προσπαθήσαμε να συνδυαστεί και με την παραγωγή ναυπηγικού έργου, με τα προβλήματα που υπάρχουν. Θεωρώ όμως ότι εφόσον ευοδωθούν και οι δύο αυτές προσπάθειες και εγκατασταθούν επενδυτές στα ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά, η κατάσταση θα μεταβληθεί προς το καλύτερο πάρα πολύ γρήγορα και στην ουσία από το επόμενο έτος και τα δύο αυτά ναυπηγεία θα λειτουργούν με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Θα είναι μία νέα εποχή με ότι ωφέλιμο αυτό συνεπάγεται για την Εθνική Αμυντική μας Βιομηχανία και τις δυνατότητες υποστήριξης του Πολεμικού Ναυτικού.

Σας ευχαριστώ».

Η καινούργια «Πτήση» 18, ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2021

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο flight.com.gr εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

26 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
26 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Ακούστε μας

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ευρωπαϊκή αγορά πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων: Σκληρός ανταγωνισμός και μεγάλες παραγγελίες

Από τις πιο ανταγωνιστικές αμυντικές αγορές έχει γίνει αυτή των πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων και ρουκετών, καθώς η απόδοση τους στην Ουκρανία έχει αποδείξει την...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Ελληνικός Στρατός επέλεξε 62+102 τεθωρακισμένα M2A2 ODS-SA

155
Ο Ελληνικός Στρατός επέλεξε 164 συνολικά M2A2 ODS-SA, και ετοιμάζεται να μπει δυναμικά  στον «αστερισμό των Bradley»! Έλληνες αξιωματικοί, με τη συνοδεία στελεχών της...
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 038 Τεύχος Ιουλίου 2023

Αγορά 3.99€
- Advertisement -

Σαν σήμερα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 22 Ιουνίου 1941: “Barbarossa”, η γερμανική επίθεση στη...

2
Εξαπολύεται η Επιχείρηση «Μπαρμπαρόσα», η ναζιστική εισβολή στην ΕΣΣΔ. 158 Μεραρχίες στρατού, με δύναμη περίπου 4 εκατομμυρίων στρατιωτών, Γερμανών, Ιταλών, Ρουμάνων, Ούγγρων και Φινλανδών...
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ Τεύχη 32, 33, 34, Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος 2023

Αγορά 7.99€
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 037 Τεύχος Ιουνίου 2023

Αγορά 3.99€

Πολιτική διαχείρισης σχολίων

Πολιτική διαχείρισης σχολίων για τις ιστοσελίδες flight.com.gr, navaldefence.gr, military-history.gr

73
Όπως είναι γνωστό, τα σχόλια στα site μας υπόκεινται σε έλεγχο και επεξεργασία ώστε να διασφαλιστεί η συμμόρφωσή τους με τους κανόνες που έχουμε...

Related News

Υεμένη- Χούθι: Διεξήγαγαν επίθεση κατά του αμερικανικού αεροπλανοφόρου Eisenhower

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν σήμερα ότι δυνάμεις της οργάνωσης εξαπέλυσαν επίθεση στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο Eisenhower στην Ερυθρά Θάλασσα καθώς και στο πλοίο...

Ριτσώνα: Δύο συλλήψεις για ανθρωποκτονία σε Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Χαλκίδας προχώρησαν στην εξιχνίαση δολοφονίας αλλοδαπού που διαπράχθηκε χθες το βράδυ, σε υπαίθριο χώρο εντός της Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων...

Βόρεια Μακεδονία- Μίτσκοσκι: Αποκάλεσε τη χώρα «Μακεδονία» κατά την ανάγνωση προγραμματικών δηλώσεων

Ξεκίνησε το μεσημέρι στη Βουλή της Βόρειας Μακεδονίας η διήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, της οποίας θα ηγηθεί το δεξιό...