Το Ισραηλινό Ναυτικό προετοιμάζεται να υποδεχτεί την κορβέτα INS Magev στις αρχές Δεκεμβρίου, μετά από μια καθυστέρηση λίγων μηνών που προκάλεσε η πανδημία κορωνοϊού.
Σύμφωνα με το «Associated Press», η κορβέτα ήταν αρχικά να παραδοθεί τον Αύγουστο, ενώ οι υπόλοιπες τρεις Sa’ar 6 θα παραληφθούν τα προσεχή δύο χρόνια. Το Ισραήλ υπέγραψε την απόκτηση τεσσάρων Sa’ar 6 από τη γερμανική εταιρεία TMKS το 2015 και η γερμανική κυβέρνηση επιδοτεί περίπου το ¼ του κόστους κατασκευής των πλοίων. Η άφιξη της κορβέτας στο Ισραήλ, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι θα ενταχθεί αμέσως σε υπηρεσία, αφού πρέπει να προηγηθεί η εγκατάσταση των οπλικών συστημάτων και αισθητήρων που παράγουν ισραηλινές εταιρείες.
Οι κορβέτες Sa’ar 6 έχουν μήκος 90m και εκτόπισμα 2.000t. Ο οπλισμός τους περιλαμβάνει πυροβόλο των 76mm, δύο τηλεχειριζόμενους σταθμούς οπλισμού Typhoon, 16 Α/Α πυραύλους Barak-8, σύστημα άμυνας σημείου C-Dome και τορπιλοσωλήνες των 324mm. Τα πλοία έχουν ελικοδρόμιο και υπόστεγο για ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο SH-60F Seahawk.
Μικρό πλοιο φορτωμένο σαν αστακός μεχρι τα μπουνια.
Μεγάλη μου απορρία, πρωτον ακομη και αν μπορει να πλέει σε φουρτουνα μπορει να πο΄λεμήσει σε αυτην? δευτερον αν καταφέρει και περάσει ενας πυραυλος και την χτυπήσει θα αρχισει να ανατιναζεται ολη σαν βεγγαλικο τοσο στριμωγμένα που τα εχει ολα επανω της? δεν πρεπει να υπαρχει τετραγωνικο εκατοστό που να μην εχει πυρομαχικά ή καύσιμα επάνω της!
Ερωτηματα προς οσους πιστευουν οτι μπορουμε να αντικαταστήσουμε τις φρεγάτες μας με κορβέτες στο αιγαιο
Αναρωτιέμαι γιατί οι Ισραηλινοί είναι ικανοί να ελέγχουν την Ανατολική Μεσόγειο με κορβέτες των 90 μέτρων και εκτόπισμα 2.000 τόνων και το ΠΝ χρειάζεται φρεγάτες και αντιτορπιλικά των 6.000 τόνων. Προφανώς έχουν άγνοια εξάλλου πότε αντιμετώπισαν εχθρό στη θάλασσα σε σχέση; Ασχετοι … μακρυά από μας μην κολλήσουμε γνώσεις ικανότητες και οργάνωση.
Αυτή είναι κορβέτα-Θεμιστοκλαρας… Όχι οι άλλες που προτείνουν σε εμάς
Μήπως αποσυρθεί τίποτα από τα παλιότερα σκάφη τους(…);
Ισορροπημένο πλοίο φαντάζομαι με λογικό κόστος. Ότι πρέπει για τα νερά της Ανατολικής Μεσσογείου. Πέφτει ωστόσο “λίγο” για τα νερά του Αιγαίου. Μια Gowind 3100 είναι το ελάχιστο εκτόπισμα που μπορεί να έχει πλοίο για να “φτουρίσει” στο Αιγαίο. Οι Type-23 με τους σχεδόν 5000 τόνους είναι άριστη επιλογή.
Δε βλέπω τιποτα για πυραυλους επιφανείας καθώς και sonar https://www.ptisidiastima.com/wp-content/plugins/wpdiscuz-emoticons/emoticons/img/hmm.svg
Εν τέταρτο του κόστους απο την Γερμανία,τρια τέταρτα από την δωρεάν στρατιωτική βοήθεια από τους Αμερικανούς…όλα τζαμπα…μια χαρά έχουν βολευτεί οι Ισραηλινοι.
Η αληθεια ειναι οτι οπως λενε και οι Αμερικανοι there’s no replacament for displacement.
Οι Ισραηλινοι τωρα σιγα σιγα πανε να χτισουν ενα πολεμικο ναυτικο και ξεκινανε απο μικρα πλοια που παντως εστω κι ετσι εχουν διπλασιο μεγεθος απο το “Θεμιστοκλη”. Ειμαι σιγουρος οτι στην επομενη δεκαετια θα περασουν τουλαχιστον σε πλοια μεγεθους φρεγατας των 4+ τονων.
$480 ek. to kathena. No thank you.
Η αλήθεια είναι ότι το Ισραήλ έχει καλά οπλικά συστήματα τα οποία δεν φοβάται να χρησιμοποιήσει ακόμα και προληπτικά. Είναι μια μίξη εγχώρια σχεδιασμένων συστημάτων και ξένων high end. Δεν έχει σημασία αν είναι με διαγωνισμό ή όχι αλλά να τηρεί τις προδιαγραφές που αυτοί θέτουν . Βέβαια έχουν και τρελή οικονομική και όχι μόνο υποστήριξη από φίλες σε αυτούς χώρες. Η συγκεκριμένη κορβέτα δεν νομίζω να μας κάνει γενικά αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφασίσει το ΠΝ. Δηλαδή να κάνει ένα γενικό πλάνο με τους στόχους του και τι πλοία χρειάζεται για να τους πετύχει. Πρέπει να παρδειγματιστουμε απο τον προγραμματισμό του Ισραήλ.