Η γαλλική πολεμική βιομηχανία πέτυχε την εξαγωγή οπλικών συστημάτων συνολικής αξίας περίπου 28 δισ. ευρώ το 2021, μια επίδοση που δεν είχε φτάσει ποτέ στο παρελθόν, χάρη στα συμβόλαια πώλησης μαχητικών Rafale σε Ελλάδα, Αίγυπτο, Κροατία και ΗΑΕ.
Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «La Tribune», η εξαγωγή του Rafale στις τέσσερις παραπάνω χώρες επέφερε όφελος ως και 23,5 δισ. ευρώ για τη Γαλλία, με κερδισμένες περισσότερες από 400 εταιρείες, μεγάλες και μικρομεσαίες, που συμμετέχουν στην κατασκευή του. Σημαντικά ήταν επίσης τα συμβόλαια για 12 ελικόπτερα Caracal στα ΗΑΕ (750-800 εκατ. ευρώ), αντιαεροπορικούς πυραύλους VL MICA NG στην Αίγυπτο (περίπου 300 εκατ. ευρώ) και η πώληση 52 αυτοκινούμενων πυροβόλων Caesar στην Τσεχία, αλλά δεν πλησιάζουν σε καμία περίπτωση την τεράστια επιτυχία του Rafale.
Ελπιδοφόρο όμως φαίνεται να είναι και το 2022. Η Dassault αναμένει την υπογραφή της συμπληρωματικής παραγγελίας 6 μαχητικών Rafale από την Ελλάδα, ενώ δεν αποκλείεται επιτυχία στην Ινδονησία και την Ινδία. Παράλληλα, διατηρείται η ελπίδα για ανατροπή της απόφασης αγοράς F-35 από την Ελβετία. Όσον αφορά τις υπόλοιπες εταιρείες, η Naval Group περιμένει την ελληνική υπογραφή για τις 3 φρεγάτες FDI και μια πιθανή πώληση 2 υπεράκτιων περιπολικών στο Μαρόκο.
Η Airbus φιλοδοξεί να πουλήσει στρατιωτικούς δορυφόρους στο Κατάρ, το Βιετνάμ και την Αίγυπτο, 2 αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού στην Αίγυπτο και ελικόπτερα H175M στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επιπλέον, πρόκειται να υπογράψει το συμβόλαιο εκσυγχρονισμού 18 ισπανικών ελικοπτέρων Tiger. Τέλος, η Nexter θα μπορούσε να εξάγει 9 αυτοκινούμενα πυροβόλα Caesar στο Βέλγιο.