Η ινδική αμυντική βιομηχανία δεν «ακούγεται» όσο της αξίζει αλλά βρίσκεται σε φάση έντονης δημιουργικότητας, έχοντας εξασφαλίσει και τη συμπαραγωγή πολλών αμυντικών συστημάτων, τόσο δυτικών όσο και ανατολικών, αλλά και την κρατική στήριξη στην εγχώρια ανάπτυξη, που υποχρεωτικά βέβαια περνά και μέσα από «μιμήσεις».
Τελευταία εξέλιξη είναι το SWiFT (Stealth Wing Flying Testbed), ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος δοκιμών σε διαμόρφωση ιπτάμενης πτέρυγας με χαρακτηριστικά χαμηλού ηλεκτρομαγνητικού ίχνους, που ανέπτυξε το Aeronautical Development Establishment, ένα κρατικό κέντρο αεροναυτικών ερευνών στη Μπανγκαλόρ. Το αεροσκάφος έκανε την πρώτη του πτήση πριν λίγες μέρες και είναι μεσαίου μεγέθους (εκπέτασμα 5 μέτρων και μήκος 4) και αεριωθούμενο. Η πτήση έγινε στο κέντρο δοκιμών της Καρνατάκα κοντά στη Μπανγκαλόρ και σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις εξελίχθηκε πολύ ικανοποιητικά και με χρήση του συστήματος αυτόνομης λειτουργίας. Οι επιδόσεις μιλάνε για εμβέλεια 200 χιλιομέτρων και υψόμετρο έως 20.000 πόδια.
Ο κινητήρας που χρησιμοποιείται είναι ένας ρωσικός τουρμποφάν Saturn 36MT, ώσης 450 κιλών και αναμένεται η αντικατάσταση του με έναν τοπικής κατασκευής.
Tο SWiFT όμως είναι ένα αεροσκάφος δοκιμών καθώς αποτελεί ένα μικρής κλίμακας μοντέλο του ακόμη μεγαλύτερου Ghatak, δηλαδή του ινδικού σχεδίου για παραγωγή ενός μεγάλου stealth αυτόνομου αεροσκάφους κρούσης με εσωτερική αποθήκη οπλισμού, μεγίστου βάρους απογειώσης 15-16 τόνων! Το Ghatak θα συνδυάσει και πολλά άλλα ινδικά προγράμματα υψηλής τεχνολογίας, καθώς αναμένεται να χρησιμοποιεί τον τοπικής σχεδίασης τουρμποφάν Kaveri, εγχώρια κατευθυνόμενα όπλα, κ.λπ. [Ο Kaveri έχει δημιουργηθεί -με μεγάλες καθυστερήσεις και υπερβάσεις προϋπολογισμού- με την συνεργασία της γαλλικής Snecma αλλά και ρωσικών εταιριών, με στόχο να εξοπλίσει στο μέλλον και το επίσης τοπικής παραγωγής ελαφρύ μαχητικό Tejas]. To όλο πρόγραμμα του μεγάλου μη επανδρωμένου stealth, βρίσκεται υπό την επίβλεψη του DRDO, δηλαδή του Οργανισμού Αμυντικής Τεχνολογίας και Ανάπτυξης της Ινδίας.
Έτσι η ινδική αμυντική βιομηχανία και ειδικά η κρατική δείχνει να δομεί, με το δικό της αργό ρυθμό βέβαια, μια διαδρομή εξοπλισμών με στόχο την αυτονόμηση της από διεθνείς αγορές και την ανάπτυξη εγχώριας τεχνογνωσίας υψηλών προδιαγραφών.