Η Northrop Grumman, μια από τις κορυφαίες εταιρείες στον τομέα της αεροναυπηγικής και της αμυντικής τεχνολογίας, έχει αφήσει το στίγμα της στην ιστορία της αεροπορίας με καινοτόμα σχέδια, πολλά εκ των οποίων δεν πέταξαν ποτέ. Μεταξύ αυτών είναι η μάλλον άγνωστη, αλλά πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση για μια παραλλαγή του μαχητικού YF-23, ως F/B-23 RTA (Rapid Theater Attack). Όπου το τελευταίο θα ήταν ένα βομβαρδιστικό με χαρακτηριστικά στελθ.
Το YF-23 ήταν ένα από τα δύο αεροσκάφη που αναπτύχθηκαν για τον διαγωνισμό του προγράμματος Advanced Tactical Fighter (ATF) της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, με τον ανταγωνιστή του να είναι το YF-22 της Lockheed Martin και της Boeing (που τελικά και κέρδισε δίνοντας το πασίγνωστο F-22). Παρόλο που το YF-23 δεν επιλέχθηκε,η τότε Northrop είδε μια ευκαιρία να επαναχρησιμοποιήσει και να προσαρμόσει τις τεχνολογίες και καινοτομίες του για να δημιουργήσει ένα νέο βομβαρδιστικό.
Η ιδέα πίσω από το διθέσιο F/B-23 RTA ήταν να συνδυάσει τις δυνατότητες στελθ του YF-23 με αυξημένη χωρητικότητα φόρτωσης βομβών και να προσφέρει ευελιξία σε αποστολές αναγνώρισης και τακτικής επίθεσης. Αυτό το αεροσκάφος θα είχε τη δυνατότητα να διεισδύει βαθιά σε εχθρικό έδαφος, αποφεύγοντας τον εντοπισμό από ραντάρ, να εκτελεί βομβαρδισμούς και να συλλέγει πληροφορίες για την κατάσταση του πεδίου μάχης. Η σχεδίαση θα περιλάμβανε επίσης προηγμένα ηλεκτρονικά αυτοπροστασίας (ECM).
Η απόδοση του F/B-23 σε ταχύτητα και ευελιξία θα ήταν εντυπωσιακή λόγω των προηγμένων κινητήρων του και της αεροδυναμικής σχεδίασης του YF-23. Η ικανότητα να πετά σε υπερηχητικές ταχύτητες χωρίς μετάκαυση, ενώ ταυτόχρονα θα διατηρούσε το χαμηλό προφίλ του στα ραντάρ θα το καθιστούσε ιδιαίτερα πολύτιμο για αποστολές υψηλού ρίσκου. Επιπλέον, η δυνατότητα μεταφοράς ενός πολύ μεγάλου φάσματος διαφορετικών όπλων, από κατευθυνόμενες βόμβες μέχρι πυραύλους αέρος-εδάφους, θα του έδινε την ευελιξία να ανταποκρίνεται σε διαφορετικές απειλές και σενάρια επιχειρήσεων.
Παρά τις εξαιρετικές προδιαγραφές, το πρόγραμμα του F/B-23 RTA δεν προχώρησε ποτέ. Οι αιτίες ήταν πολλές, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών παραμέτρων, των αλλαγών στις στρατηγικές ανάγκες της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας και της ανάπτυξης άλλων προγραμμάτων που θεωρήθηκαν πιο επείγοντα ή κατάλληλα.