28 C
Athens
Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΝΕΑΑΜΥΝΑΠοιές ελληνικές και κυπριακές εταιρείες μπήκαν στα προγράμματα του Ευρωπαϊκού Αμυντικού Ταμείου

Ποιές ελληνικές και κυπριακές εταιρείες μπήκαν στα προγράμματα του Ευρωπαϊκού Αμυντικού Ταμείου

- Advertisement -

Σημαντική είναι η ελληνική – και κυπριακή- συμμετοχή σε αρκετά ερευνητικά προγράμματα που θα χρηματοδοτήσει από φέτος το Ευρωπαικό Αμυντικό Ταμείο (EDF, European Defence Fund). Το οποίο ανακοίνωσε χθες αυτά που έχει επιλέξει για επένδυση ενός δις ευρώ. Έχουμε λοιπόν τις εξής συμμετοχές, όπου ελληνικές εταιρείες και θεσμοί θα συνεργαστούν με κορυφαίες ευρωπαϊκές, σε μεγάλη ποικιλία αμυντικών προγραμμάτων:

Πρόγραμμα ΑCTUS για εξελιγμένες δυνατότητες και πιστοποίηση για τακτικά συστήματα μη επανδρωμένων: Συντονιστής εδώ η Intracom Defence, ενώ μετέχουν και οι ελληνικές Altus, Diadikasia, EAB, ISD, Realiscape Typorama και το Πανεπιστήμιο Πατρών. Επίσης μετέχουν οι κυπριακές CYRIC, Geoimaging, Signal Generix.

Πρόγραμμα CALIPSO για καινοτομικά συστήματα πρώθησης σε αμυντικές εφαρμογές σε ξηρά και θάλασσα: Μετέχει ο “Δημόκριτος” σε ρόλο μάλιστα συντονιστή, και η DNV Hellas.

Πρόγραμμα TRITON για αυτοματοποίηση τεστ ελέγχων ασφαλείας: Συντονιστής η κυπριακή Ubitech, μετέχουν οι ελληνικές EXUS Software, Intracom Defense, όπως και το δικό μας ΥΠΕΘΑ.

Πρόγραμμα BODYGUARD για ανάπτυξη δυνατοτήτων αντίληψης πεδίου σε δορυφόρους: Μετέχει η ελληνική ELENIK.

Πρόγραμμα ESOCA για μεγάλου μεγέθους αερομεταφορές: Μετέχει η EAB και η ISD.

Πρόγραμμα ARCHYTAS για ανάπτυξη μη συμβατικής τεχνητής νοημοσύνης για αμυντικές εφαρμογές: Μετέχει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Πρόγραμμα MINEFIELD για “έξυπνα ρούχα” που παρέχουν προστασία στο στρατιώτη στο πεδίο της μάχης: Συντονιστής η ελληνική Adamant, μετέχει η Σχολή Ευελπίδων.

Πρόγραμμα STEALTH για έρευνα αυτόνομης πλοήγησης σμήνους μη επανδρωμένων σε εχθρικό περιβάλλον: Συντονιστής η ελληνική Satways.

Πρόγραμμα SEQURED για έρευνα βελτίωσης της ασφάλειας αμυντικών ψηφιακών δικτύων: Συντονιστής η ελληνική Gioumpitek, μετέχει η Feron Technologies, η Qubitech, και η κυπριακή Acceligence.

Πρόγραμμα RAPTOR για δημιουργία συστήματος απομακρυσμένης καταγραφής κατάστασης οπλικών συστημάτων: Μετέχει η ελληνική Exus Software και η κυπριακή Ebos Technologies.

Πρόγραμμα HSM4COM για βελτίωση ασφαλείας τηλεπικοινωνιών και δεδομένων σε μίκρο/νάνο δορυφόρους και UAV: Συντονιστής η ελληνική Miltech, μετέχει η Teletel και το YΠΕΘΑ.

Πρόγραμμα 5G-MILNET για ανάπτυξη φορητού δικτύου 5G: Συντονιστής η Adamant, μετέχει η Αθηνά-Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας και οι κυπριακές Ebos Technologies και Ecliptic Defence and Space.

Πρόγραμμα S.W.I.F.T. για εφαρμογές διαχείρισης ύδατων για στρατόπεδα και μονάδες στο πεδίο: Συντονιστής το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, μετέχει η Intracom Defence, o “Δημόκριτος” και η Σχολή Ευελπίδων.

Πρόγραμμα AVALON για υποθαλάσσιες ασύρματες τηλεπικοινωνίες: Από Ελλάδα μετέχει το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, η Innocube, η Μeta Materials και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, όπως και η κυπριακή Ianus Consulting.

Πρόγραμμα SDAM4PRD για ανάπτυξη παρεμβολής σε εχθρικούς δορυφόρους: Μετέχει η ελληνική Exus Software και η κυπριακή Ecliptic Defence and Space.

Πρόγραμμα ARCHER για έρευνα σε γλωσσικά μοντέλα για αμυντικές εφαρμογές: Μετέχει η Αθηνά-Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας

Πρόγραμμα AtLaS για τεχνητή νοημοσύνη για διαχείριση πολυγλωσσικών δεδομένων: Μετέχει η ελληνική Indigital και η κυπριακή SKYLD Security and Defence.

Πρόγραμμα LINGUARISE-DC για έρευνα σε καινοτομία σε γλωσσική ανάλυση: Συντονιστής η ελληνική Satways, μετέχουν η Inlecom Innovation, η Space Hellas και οι κυπριακές Eight Bells και Signal Generix.

Πρόγραμμα SEACURE για μη επανδρωμένα συστήματα υποβρύχιας μάχης: Οι ελληνικές ETME PEPPAS, FEAC Enginnering, Sotiria Technology.

Πρόγραμμα EPC2, σχεδίαση κλάσης πλοίου  πολλαπλών αποστολών: Μετέχει η ελληνική Hydrus.

Πρόγραμμα EMISSARY για έρευνα στη διαστημική επιτήρηση και παρατήρηση: Μετέχει η ISD και η TELETEL.

Πρόγραμμα EISNET για συνεργασία διαφορετικών αρχιτεκτονικών σε ενιαίο αμυντικό δίκτυο: Μετέχει η INTEROPERABILITY SYSTEMS.

Πρόγραμμα MARTE για εξέλιξη νέου άρματος μάχης: Μετέχει η Intracom Defense και η ISD.

Πρόγραμμα FMBTech για τεχνολογίες άρματος μάχης: Μετέχουν η Eight Bell Hellas και οι κυπριακές SKYLD Security and Defence και Vectronics Research Center.

Πρόγραμμα FIRES 2 για εξέλιξη πυρομαχικών μεγάλου βεληνεκούς: Η κυπριακή ADDITESS ADVANCED INTEGRATED TECHNOLOGY SOLUTIONS.

Πρόγραμμα ECYSAP EYE για έρευνα στον κυβερνοχώρο: Μετέχει η Space Hellas και η Thales Hellas.

Πρόγραμμα AIDA για έρευνα σε τεχνητή νοημοσύνη σε κυβερνοασφάλεια: Μετέχει η Space Hellas.

Πρόγραμμα E-CUAS για αντί-UAV τεχνολογίες: Μετέχει η ΕΑΒ.

Πρόγραμμα NG-MIMA για νέας γενιάς σπονδυλωτής σχεδίασης ηλεκτρονικά αεροσκαφών: Μετέχει η ISD.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο flight.com.gr εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

7 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Ακούστε μας

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

1992: Ο ήρωας υποσμηναγός Νίκος Σιαλμάς

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στα ΑΕΡΟΝΕΑ του Τεύχους της ΠΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑ Νο 93, τον Ιούλιο του 1992, και αφορά την πτώση του Mirage...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Πόσες φρεγάτες Constellation θέλει το ΠN και κυρίως… που θα βρούμε...

130
H υπόθεση των φρεγατών Constellation για το Πολεμικό μας Ναυτικό είναι σαφώς αυτή που προσελκύει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο χώρο της άμυνας, λόγω μεγέθους...
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 038 Τεύχος Ιουλίου 2023

Αγορά 3.99€
- Advertisement -

Σαν σήμερα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 18 Ιουνίου 1815: Μάχη του Βατερλώ, ο ορισμός...

3
Σε μια από τις πιο αποφασιστικές συγκρούσεις της ανθρωπότητας, ο Ναπολέων Βοναπάρτης ηττάται από τα στρατεύματα του 7ου Συνασπισμού και υποχωρεί. Λίγο μετά παραιτείται...
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ Τεύχη 32, 33, 34, Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος 2023

Αγορά 7.99€
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 037 Τεύχος Ιουνίου 2023

Αγορά 3.99€

Πολιτική διαχείρισης σχολίων

Πολιτική διαχείρισης σχολίων για τις ιστοσελίδες flight.com.gr, navaldefence.gr, military-history.gr

73
Όπως είναι γνωστό, τα σχόλια στα site μας υπόκεινται σε έλεγχο και επεξεργασία ώστε να διασφαλιστεί η συμμόρφωσή τους με τους κανόνες που έχουμε...

Related News

1992: Ο ήρωας υποσμηναγός Νίκος Σιαλμάς

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στα ΑΕΡΟΝΕΑ του Τεύχους της ΠΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑ Νο 93, τον Ιούλιο του 1992, και αφορά την πτώση του Mirage...

SAS Technology: δυναμική ελλληνική παρουσία στην Eurosatory 2024

Η ελληνική SAS Technology συμμετέχει στην έκθεση Eurosatory 2024, που διεξάγεται από τις 17 έως τις 21 Ιουνίου στη Γαλλία.Η εταιρεία παρουσιάζει σειρά λύσεων,...

Περιφερόμενα πυρομαχικά με το… κοντέινερ, μια ιδέα της Rheinmetall και για την Ελλάδα

Ως απεικόνιση η παραπάνω φωτογραφία, από έντυπο υλικό της Rheinmetall, που παρουσιάστηκε στην αμυντική έκθεση Eurosatory 2024 στο Παρίσι, δείχνει μια κατασκευή σε μέγεθος...