11.3 C
Athens
Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΑΡΘΡΑΑΙΓΑΙΟ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ (μέρος 4): «Σε όλα τα κανάλια του κόσμου!»

ΑΙΓΑΙΟ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ (μέρος 4): «Σε όλα τα κανάλια του κόσμου!»

- Advertisement -

Δείτε το 1ο μέρος της αφήγησης εδώ, το 2ο εδώ και το 3ο εδώ.

Κάρπαθος, 26 Ιουλίου, Ώρα 09:26: O υπολοχαγός Παναγιώτου και οι έξι οπλίτες του από το τάγμα εθνοφυλακής Καρπάθου παραμένουν αποσπασμένοι στο φυλάκιο παρατήρησης στο βόρειο τμήμα του νησιού. Η αλλαγή τους από το τάγμα θα έρθει αύριο.

Όλες αυτές τις μέρες περνούν συχνά ζεύγη αεροσκαφών σχετικά χαμηλά και οι εθνοφύλακες τα αναγνωρίζουν για ελληνικά. Βοηθάει πολύ το ηθικό τους, αποκομμένοι καθώς βρίσκονται σε αυτόν τον ακριτικό βράχο, πως ότι αεροσκάφος έχει περάσει μέχρι τώρα φέρει τα γαλανόλευκα εθνόσημα. Σήμερα είναι ένα ήσυχο πρωινό. Το μόνιμο βουητό του βοριά που ξυρίζει τα βουνά του νησιού το συνηθίζεις μετά από πέντε μέρες εδώ πάνω.

Καθώς παρατηρεί τη θέα προς τα βορειοανατολικά, ο υπολοχαγός βλέπει στον ουρανό πίσω από τη Ρόδο μια περίεργη σκουρόχρωμη γραμμή να διασχίζει τον ορίζοντα αφύσικα γρήγορα. Αμέσως αρπάζει τα κιάλια του για να δει καλύτερα. Ο ήλιος από τα ανατολικά τον εμποδίζει να διακρίνει καλά. Τότε, με την άκρη του ματιού του πιάνει κάτι να ξεπροβάλλει πίσω από το Πρασσονήσι στο επίπεδο της θάλασσας. Δεν είναι ταχύπλοο, είναι… μαχητικό αεροσκάφος! Δεν έχει ξαναδεί αεροσκάφος να πετάει τόσο χαμηλά, τόσο γρήγορα. Κοιτάζει ξανά τον καπνό ψηλά στον ουρανό. Είναι κατευθυνόμενο βλήμα. Ο υπολοχαγός καταλαβαίνει τί συμβαίνει. Γυρνάει και πάλι τα κιάλια του στο μαχητικό. Τώρα διακρίνει το χαρακτηριστικό σχήμα δέλτα των φτερών. Είναι Mirage. Δεν πιστεύει τί βλέπουν τα μάτια του. Το βλήμα κυνηγάει τον Έλληνα αεροπόρο από ψηλά. Τον ζυγώνει πολύ γρήγορα.

Το μαχητικό έχει πορεία προς τις απόκρημνες ακτές της Καρπάθου, ακριβώς στο σημείο που τυχαίνει να βρίσκονται το φυλάκιο και ο υπολοχαγός. Όχι, τώρα αλλάζει. Κάνει roll 90° και στρέφει προς το στενό της Σαρίας λίγο πιο βόρεια. Θα περάσει ανάμεσα; Ο υπολοχαγός κατεβάζει τα κιάλια, πλέον είναι τόσο κοντά. Το βλήμα ξαφνικά βουτάει από ψηλά προς το στόχο του με απίστευτη ταχύτητα. Το μαχητικό στραμμένο στις 90° εξαφανίζεται πίσω από τα βράχια. Κλάσματα του δευτερολέπτου αργότερα… μια τεράστια έκρηξη από τη μεριά της νήσου Σαρίας ταράζει το Καρπάθιο Πέλαγος και εκτοξεύει βράχια και χώμα ψηλά στον ουρανό. Ο αντίλαλος του κρότου κρατάει για πολλά δευτερόλεπτα και μεταφέρεται χιλιόμετρα μακριά. Και τότε… ακούει τον ήχο του κινητήρα SNECΜA και βλέπει το Mirage να σηκώνεται ξανά στον ουρανό πίσω από τη Σαρία. ΝΑΙ! ΝΑΙ! Γλύτωσε! Ο υπολοχαγός πανηγυρίζει έξαλλα με τις γροθιές του ψηλά.

Τρεις φαντάροι πετάγονται πανικόβλητοι έξω από το φυλάκιο με τις εξαρτήσεις και τα κράνη στα χέρια. Ο αντίλαλος της έκρηξης δεν έχει κοπάσει ακόμα. Σαστισμένοι κοιτάζουν το σύννεφο καπνού που σηκώνεται από τα βόρεια. Κάτω στη θάλασσα φαίνονται οι παφλασμοί από πέτρες που πέφτουν ακόμα στο νερό. «Τί συνέβη υπολοχαγέ;».

Πριν καν ξεκινήσει την περιγραφή του απίστευτου επεισοδίου που είδε να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια του, απότομα, το χαμόγελο σβήνει από τα χείλη του υπολοχαγού Παναγιώτου.

Ένα δεύτερο αεροσκάφος εμφανίζεται πίσω από το Πρασσονήσι. Με παρόμοιους ελιγμούς προσπαθεί να φτάσει στην Κάρπαθο. Ένα άλλο βλήμα υψώνεται στον ουρανό σαν τεράστιο φίδι που ετοιμάζεται να χτυπήσει τη λεία του. Ο υπολοχαγός συνειδητοποιεί πως το δεύτερο Mirage δεν έχει χρόνο, το βλήμα είναι πιο κοντά του. Λίγο πριν προλάβει να καλύψει την απόσταση, το φίδι αρπάζει το θύμα του. Το αεροσκάφος μετατρέπεται σε μια μπάλα φωτιάς και καπνού που φωτίζει το νερό από κάτω του, ενώ συντρίμμια εκτοξεύονται με ταχύτητα μπροστά. «ΌΧΙ! Όχι γαμώτο… τον φάγανε!»

Οι εθνοφύλακες παρακολουθούν συντετριμμένοι για μερικές στιγμές, ώσπου ξαφνικά ο οπλίτης Καλατζάκος, ο νεαρότερος της ομάδας, παρατηρεί κάτι στον ουρανό. Άνοιξε ένα αλεξίπτωτο! «Κύριε υπολοχαγέ, κοιτάξτε! Εκεί! Εκεί! Αλεξίπτωτο!».

Ο Παναγιώτου ανεβάζει πάλι τα κιάλια του. Ναι, ο χειριστής πρόλαβε να εκτιναχτεί! Η ταχύτητα του αεροσκάφους τον έσπρωξε ακόμα πιο κοντά στην Κάρπαθο. Το αλεξίπτωτό του άνοιξε και τώρα πέφτει αργά προς το νερό. Ο υπολοχαγός υπολογίζει πως ο αεροπόρος θα πέσει στη θάλασσα κάπου κοντά στο Αμμούδι.

Υπολοχαγός Παναγιώτου: «Καλατζάκος, πού είναι ο Απεριώτης;».
Οπλίτης Καλατζάκος: «Στην (σκοπιά) τέσσερα κύριε υπολοχαγέ!».
Υπολοχαγός Παναγιώτου (προς τους άλλους δύο): «Εσείς μείνετε εδώ και ειδοποιείστε τη ΔΑΝ (Διοίκηση Άμυνας Νήσου ~ Καρπάθου). Καλατζάκος, μαζί μου στο τζιπ!».

Ο 23χρονος δεκανέας Απεριώτης με καταγωγή από την Κάρπαθο είχε μεγαλώσει στον Πειραιά. Ήταν αθλητής υδατοσφαίρισης και μάλιστα πρωταθλητής Ελλάδος με την ομάδα του Εθνικού. Όταν η οικογένεια έχασε τον πατέρα, η μητέρα και η αδερφή του μετοίκησαν μόνιμα στην Κάρπαθο για να ασχοληθούν με τις οικογενειακές επιχειρήσεις. Ένα χρόνο αργότερα εκείνος παράτησε τον αθλητισμό και τη ζωή στην Αθήνα και ήρθε να τις βρει. Πολύ σύντομα ο ψηλός και γεροδεμένος νεαρός κατατάχτηκε στην εθνοφυλακή του νησιού του.

Στη σκοπιά, απομονωμένος, χωρίς επικοινωνία με το φυλάκιο ή τον έξω κόσμο, καθώς πουθενά δεν υπάρχει σήμα κινητού, ανησυχεί. Σκόνη και καπνός φαίνονται ακόμα στον ουρανό προς τη Σαρία από την έκρηξη που τάραξε το πρωινό λίγα λεπτά νωρίτερα. Αμέσως μετά μια δεύτερη έκρηξη από πιο μακριά. Τί συμβαίνει; Ξέρει ότι δεν πρέπει να αφήσει τη θέση του και να επιστρέψει στο φυλάκιο αλλά να περιμένει εδώ. Για πόσο όμως; Κι’ αν δεχόμαστε επίθεση;

Μόλις βλέπει το τζιπ της φρουράς να κατεβαίνει τον χωματόδρομο με μεγάλη ταχύτητα σηκώνοντας σκόνη και πέτρες πίσω του, οπλίζει το τυφέκιό του για να κάνει αναγνώριση. Όχι επειδή προβλέπεται. Οι περισσότεροι εθνοφύλακες εδώ γνωρίζονται από παιδιά, οι τύποι και τα προβλεπόμενα μεταξύ τους είναι πιο χαλαρά. Θα κάνει αναγνώριση με σφαίρα στη θαλάμη γιατί δεν έχει ιδέα τί συμβαίνει και ανησυχεί πραγματικά.

Το τζιπ Mercedes-ΕΒΟ φρενάρει απότομα λίγα μέτρα μπροστά του. Πίσω από τη σκόνη και τα γεμάτα χώμα τζάμια δεν μπορεί να διακρίνει τους επιβαίνοντες. Τους σημαδεύει με το G3A3 του και φωνάζει υπερβολικά δυνατά «ΑΛΤ ΤΙΣ ΕΙ;». Ο 19χρονος Καλατζάκος βγάζει το κεφάλι του από το παράθυρο του συνοδηγού. Η αντίθεση μεταξύ της λεπτής φωνής του μικρόσωμου Καλατζάκου και της βαθιάς βροντερής χροιάς του Απεριώτη είναι σχεδόν κωμική: «Απεριώτη, άσε ρε ψηλέ τις αναγνωρίσεις και πήδα πίσω!».
«ΑΛΤ ΤΙΣ ΕΙ!» επαναλαμβάνει ακόμα πιο δυνατά ο δεκανέας.
Υπολοχαγός Παναγιώτου: «Μπες μέσα αγόρι μου, δεν έχουμε χρόνο!».

26 Ιουλίου, Ώρα 09:30: Ο επισμηναγός (Ι) Ανδρέου ανοίγει τα μάτια του και συνειδητοποιεί πως είναι ζωντανός. Βρίσκεται σε αιώρηση, ζαλίζεται. Η αδρεναλίνη υποχωρεί και καταλαβαίνει πως το κεφάλι του κοντεύει να σπάσει από την πίεση της κάσκας, ενώ στη μέση και στο ισχίο του νιώθει έναν οξύ πόνο. Προσπαθεί να σηκώσει το θρυμματισμένο σκιάδιο αλλά έχει φρακάρει. Κάποιο υγρό, μάλλον το ίδιο του το αίμα, εμποδίζει την όρασή του από το αριστερό μάτι. Κάτω από τα πόδια του βλέπει τη θάλασσα και τις βραχώδεις ακτές της Βόρειας Καρπάθου. Θα πέσει στο νερό. Πρέπει να μην ξαναλιποθυμήσει. Προσπαθεί να ελέγξει την αναπνοή του. Ζαλίζεται. Πρέπει να μην…

Το τελευταίο πράγμα που βλέπει από ψηλά πριν χάσει ξανά τις αισθήσεις του είναι κάποιο όχημα που τρέχει στον χωματόδρομο και σηκώνει πίσω του σύννεφο σκόνης.

26 Ιουλίου, Ώρα 09:32: Οι λίγοι κάτοικοι του χωριού Τρίστομο είναι όλοι έξω. Κοιτάζουν στον ουρανό τον μαύρο καπνό πίσω από τη ράχη του βουνού που παρασύρεται από τον άνεμο προς την Κρήτη. Δεν ξέρουν τί ήταν αυτή η έκρηξη και είναι όλοι ανήσυχοι. Στη τηλεόραση αλλάζουν διαρκώς κανάλια, όμως πουθενά δεν έχουν πει κάτι για το νησί τους. Έχουν πάρει τηλέφωνο την κοινότητα, την αστυνομία, κάποιον συγγενή στο λιμάνι, κάποιον ανιψιό στη ΔΑΝ, όμως κανείς δεν ξέρει κάτι.

Ξαφνικά, ένα στρατιωτικό τζιπ μπαίνει με μεγάλη ταχύτητα στο χωριό πατώντας διαρκώς την κόρνα. Οι κάτοικοι κάνουν στην άκρη βιαστικά, όμως λίγο πιο κάτω ο δρόμος είναι κλειστός από μια υδροφόρα που έχει βγάλει μάνικα και γεμίζει μια δεξαμενή.

Ο οδηγός πετάγεται έξω από το μίνι μάρκετ, κλείνει την παροχή και ξεκουμπώνει βιαστικά τη μάνικα. Όσο οι τρεις εθνοφύλακες περιμένουν ανυπόμονα στο τζιπ, η κυρία Παντελία που έχει το μίνι μάρκετ βγαίνει έξω και ρωτάει «τί έχει γίνει παιδιά; Τί ήταν αυτό το μπαμ;».
«Έπεσε αεροπλάνο στο Αμμούδι γιαγιά» της απαντάει ο Καλατζάκος.
«Δικό μας ή δικό τους;».
«Δικό μας γιαγιά».
Η κυρία Παντελία φέρνει τις παλάμες της στα δυο της μάγουλα σε απόγνωση: «Αμάν… Τρέξτε παλικάρια μου, τρέξτε!».

26 Ιουλίου, Ώρα 09:41: Το τζιπ άφησε τον χωματόδρομο και ανεβαίνει όσο πιο ψηλά μπορεί την πλαγιά προς το Αμμούδι, ταλαιπωρώντας ακόμα περισσότερο τις ήδη φθαρμένες αναρτήσεις του πάνω στις πέτρες και τους ξερούς θάμνους. Λίγο πριν την κορυφή σταματάι, από δω και πέρα είναι βράχος. Οι τρεις επιβαίνοντες κατεβαίνουν και συνεχίζουν βιαστικά με τα πόδια. Φτάνουν στην κορυφή και κοιτάζουν κάτω στη θάλασσα. Δεξιά από τη νησίδα Αμμούδι φαίνεται το αλεξίπτωτο πάνω στην επιφάνεια του νερού.
Υπολοχαγός Παναγιώτου: «Καλατζάκος μένεις εδώ να φυλάς το όπλα και το τζιπ. Απεριώτη, πάμε!».

Οι δυο τους αρχίζουν να κατεβαίνουν βιαστικά την απόκρημνη πλαγιά. Η θάλασσα είναι περισσότερο από 50 μέτρα πιο χαμηλά. Επιτέλους φτάνουν κάτω. Όσο ο δεκανέας βγάζει τις αρβύλες και τη στολή του, ο υπολοχαγός κοιτάζει με τα κιάλια του.
«Είναι μακριά. Θα τα καταφέρεις;».
«Ναι» απαντάει λακωνικά ο νεαρός αθλητής και πέφτει στο νερό.

Αγαπητοί μου συμπολίτες

Πεντάγωνο, 26 Ιουλίου, Ώρα 09:42: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περπατάει γρήγορα δίπλα στον πρωθυπουργό προσπαθώντας να ακολουθήσει τον μακρύ διασκελισμό του τελευταίου. Μια κουστωδία υπαλλήλων ακολουθεί. Στο Πεντάγωνο έχει στηθεί αίθουσα Τύπου γεμάτη δημοσιογράφους και κάμερες που περιμένουν τον πρωθυπουργό να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό. Κατευθύνονται προς τα εκεί.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Δεν έχουμε επιβεβαίωση ακόμα κύριε πρωθυπουργέ».
Πρωθυπουργός: «Ούτε τα συντρίμμια του Διγενής #1;»
Κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Όχι ακόμα, βρίσκονται στην περιοχή δύο αεροσκάφη και ένα πολεμικό πλοίο. Σε λίγο απογειώνεται άλλο ένα ελικόπτερο από Ελευσίνα. Όμως με ενημέρωσαν από το ΕΚΣΕΔ πως οι χειριστές πετάνε σε χαμηλό ύψος ασφαλείας λόγω της απειλής τουρκικών πυραύλων και αυτό καθυστερεί την έρευνα».
Πρωθυπουργός: «Δεν έχει σημασία, είναι θέμα λεπτών ή ωρών. Το κείμενο μένει ως έχει».
Κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Η αντιπολίτευση ζητάει ενημέρωση».
Πρωθυπουργός: «Ανάλαβέ το εσύ».
Κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Θα ήταν καλύτερο…»
Πρωθυπουργός: «Είμαι στο ΚΥΣΕΑ! Προέχει η ασφάλεια της χώρας πες τους».

Οι πόρτες της αίθουσας ανοίγουν και ο πρωθυπουργός εισέρχεται βιαστικός. Στις καρέκλες κάθονται περίπου 30 άτομα με καρτελάκια διαπίστευσης. Υπάρχουν επίσης κάμερες, οπερατέρ, τεχνικοί ήχου και άλλοι, ενώ δίπλα στην είσοδο ένας ένοπλος φρουρός και ένας αξιωματικός που φέρει σιρίτια υπασπιστή στέκονται σε απόλυτη προσοχή. Οι συζητήσεις σταματούν απότομα και μια αμήχανη ησυχία απλώνεται στην αίθουσα καθώς ο πρωθυπουργός κάθεται στη θέση του πίσω από το μεγάλο δρύινο γραφείο. Μια ελληνική σημαία και μια ευρωπαϊκή κρέμονται από τους ιστούς τους πίσω του. Ο πρωθυπουργός φτιάχνει τη θέση της καρέκλας και σφίγγει την γραβάτα του καθώς η υπόλοιπη αίθουσα επανέρχεται διστακτικά σε κίνηση. Μια μακιγιέζ τον πλησιάζει έτοιμη με τα πινέλα της αλλά της κάνει νόημα να αποχωρήσει.
Πρωθυπουργός: «Παιδιά πάμε γρήγορα να τελειώνουμε».

26 Ιουλίου, Ώρα 09:45: Όλοι οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί της χώρας, και όχι μόνο, διακόπτουν το πρόγραμμά τους για να μεταδώσουν το διάγγελμα του πρωθυπουργού.

«Αγαπητοί συμπολίτες μου,
Σήμερα το πρωί λίγο μετά τις 05:00 τουρκικές δυνάμεις έβαλλαν απρόκλητα εναντίον περιπόλου του στρατού μας στον Έβρο. Οι Έλληνες στρατιώτες ανταπέδωσαν τα πυρά άμεσα και υπερασπίστηκαν τις θέσεις τους με αυταπάρνηση. Από την ανταλλαγή πυροβολισμών, δυστυχώς, τραυματίστηκε θανάσιμα ένας υπαξιωματικός, ενώ ένας δεύτερος στρατιώτης μας δίνει μάχη για τη ζωή του αυτή τη στιγμή νοσηλευόμενος. Λίγο αργότερα, στις 06:31, η Τουρκία προχώρησε σε μια ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση. Χωρίς καμία προειδοποίηση εξαπέλυσε βολές αντιαεροπορικών πυραύλων εναντίον αεροσκάφους της πολεμικής μας αεροπορίας. Το αεροσκάφος εκείνη την ώρα πετούσε κοντά στη Σκύρο και δεν ήταν μαχητικό. Δεν αποτελούσε δηλαδή σε καμία περίπτωση απειλή για τις τουρκικές ναυτικές μονάδες που βρίσκονται  πολύ ανατολικότερα. Το Πολεμικό Ναυτικό που βρίσκεται στην περιοχή αντέδρασε άμεσα και πρόλαβε να αναχαιτίσει επιτυχώς το ένα τουρκικό βλήμα. Δυστυχώς όμως το δεύτερο βλήμα κατέρριψε το ελληνικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν 7 αεροπόροι μας. Η Τουρκία συνέχισε τις επιθετικές ενέργειες εναντίον των ενόπλων δυνάμεών μας καταδιώκοντας ένα ελικόπτερο του ναυτικού μας με δικά της οπλισμένα ελικόπτερα και βάλλοντας πυρά με σκοπό την καταστροφή του. Το πολεμικό μας ναυτικό επενέβη και έτρεψε τα τουρκικά ελικόπτερα σε φυγή, καταρρίπτοντας ένα από αυτά.

Αυτή τη στιγμή γίνονται έρευνες από πλωτά και εναέρια μέσα στην ευρύτερη περιοχή της Σκύρου για τον εντοπισμό των συντριμμιών του καταρριφθέντος αεροσκάφους μας και τυχόν επιζώντων. Το έργο τους δυσχεραίνει η απειλή περαιτέρω αντιαεροπορικών βολών από την Τουρκία, η οποία σήμερα έδειξε σε όσους είχαν αμφιβολίες το αληθινό της πρόσωπο. Αυτό το πρόσωπο που δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο, δεν σέβεται την ειρήνη, δεν σέβεται την ανθρώπινη ζωή.

Σας διαβεβαιώ πως οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι έτοιμες να πράξουν το καθήκον τους και να υπερασπιστούν την πατρίδα. Σας διαβεβαιώ επίσης πως οι ένοχοι αυτών των απρόκλητων δολοφονιών θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεών τους πολύ σύντομα. Αγαπητοί συμπολίτες μου, σας καλώ όλους να δείξετε ομοψυχία απέναντι στις δοκιμασίες που θα αντιμετωπίσουμε. Θα λάβουμε άμεσα κάποια από τα μέτρα που προβλέπονται για την ασφάλεια της χώρας. Οι κύριοι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Πολιτικής Προστασίας θα σας ενημερώσουν για τις λεπτομέρειες αμέσως τώρα».

Όλοι οι δημοσιογράφοι εν χορώ ξεσπούν σε ερωτήσεις: «Κύριε πρωθυπουργέ, κύριε πρωθυπουργέ! Βρισκόμαστε σε πόλεμο;».
Πρωθυπουργός: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει επίσημη κήρυξη πολέμου από την Τουρκία ή την Ελλάδα. Γεγονός που καθιστά τις επιθέσεις της Τουρκίας μεταξύ άλλων ύπουλες και άνανδρες».
«Κύριε πρωθυπουργέ, θα θέσετε σε εφαρμογή το Σχέδιο Έψιλον;».
Πρωθυπουργός: «Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα».

Ξαφνικά όλα τα κινητά τηλέφωνα της αίθουσας, καθώς βρίσκονται σε αθόρυβη λειτουργία, αρχίζουν να δονούνται. Κάποιοι τα αγνοούν αρχικά, όμως οι δονήσεις εισερχόμενων μηνυμάτων επιμένουν. Προς στιγμή οι ερωτήσεις κοπάζουν αφού όλοι αντιλαμβάνονται πως κάτι συμβαίνει. Ένας άνδρας της ασφάλειας του πρωθυπουργού κάνει νόημα με το χέρι στο λαιμό του να κοπεί αμέσως η ζωντανή σύνδεση. Σκύβει και με χαμηλή φωνή ενημερώνει τον πρωθυπουργό: «Κύριε πρωθυπουργέ, έχουμε εξελίξεις».

Παίζει σε όλα τα κανάλια του κόσμου

30.000 πόδια, 26 Ιουλίου, Ώρα (Ελλάδος) 09:53: Στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος η υπουργός Εξωτερικών κλείνει την πόρτα της τουαλέτας και επιστρέφει στη θέση της. Ρωτάει την αρχισμηνία που υπηρετεί σαν πλήρωμα καμπίνας «έχουμε βγει από τον εναέριο χώρο της Ελλάδας;».
Αρχισμηνίας: «Μάλιστα κυρία υπουργέ».
Υπουργός Εξωτερικών: «Επιτέλους. Μπορούμε να ανοίξουμε τα κινητά μας Ευρυδίκη. Αμάν με αυτή την κοτρόνα (το δορυφορικό)».

Λίγες στιγμές αργότερα το κινητό της υπουργού είναι σε λειτουργία. Αμέσως αρχίζει να καταφθάνει μεγάλος αριθμός από εισερχόμενα μηνύματα και αναπάντητες κλήσεις.
Υπουργός Εξωτερικών: «Κοίτα εδώ Ευρυδίκη! Λίγες ώρες το ‘χω κλειστό και έχω 117 μηνύματα! Έλεος!».
Ευρυδίκη: «Κυρία υπουργέ… Πρέπει να το δείτε αυτό».
Κάποιος από τη Ρόδο έχει τραβήξει βίντεο με τηλεσκοπικό φακό το Yavuz να φλέγεται στα ανοικτά. Μαύρος καπνός έχει γεμίσει τον ουρανό, ενώ φαίνονται έστω και από απόσταση οι τεράστιες πύρινες γλώσσες που αγκαλιάζουν το πλοίο σε πολλά σημεία. Το βίντεο ανέβηκε αρχικά σε λογαριασμό μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Από εκεί έγινε viral εντός λεπτών. Η υπουργός ανοίγει το φυλλομετρητή του κινητού της. BBC News. Reuters. Al Jazeera. CNN. CNN Turk.
«Χριστέ μου! Τί κάνανε! ΤΙ ΚΑΝΑΝΕ! Παίζει σε όλα τα κανάλια του κόσμου!».

 

Συνεχίζεται εδώ

Το παρόν αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα είναι τελείως συμπτωματική.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο flight.com.gr εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

94 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
94 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Ακούστε μας

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΑΝΑΛΥΣΗ: Εκσυγχρονισμός MEKO200HN και μεταχειρισμένες LCS δεν αρκούν!

H είδηση που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες για το ενδεχόμενο απόκτησης από το Πολεμικό Ναυτικό μεταχειρισμένων LCS από το Αμερικανικό Ναυτικό, δεν ήταν κεραυνός...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

EKTAKTO: Αγορά 100 SPIKE SR, 14 AW139 SAR, loitering munitions, TOMA...

122
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) εγκρίθηκε η ενεργοποίηση του προγράμματος αγοράς 100 αντιαρματικών βλημάτων SPIKE SR...
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 038 Τεύχος Ιουλίου 2023

Αγορά 3.99€
- Advertisement -

Σαν σήμερα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 8 Δεκεμβρίου 1914: Ναυμαχία των Φώκλαντ, εκδίκηση του...

1
Μοίρα του γερμανικού αυτοκρατορικού Ναυτικού υπό τις διαταγές του Μαυάρχου, κόμητος Μαξιμίλιαν φον Σπέε, επιτίθεται κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, στη βάση ανεφοδιασμού του...
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ Τεύχη 32, 33, 34, Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος 2023

Αγορά 7.99€
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 037 Τεύχος Ιουνίου 2023

Αγορά 3.99€

Related News

Κ. Φραγκογιάννης: Προς όφελός μας μια ήρεμη και γόνιμη γειτονία με την Τουρκία

Στα δεδομένα που οδήγησαν στην υπογραφή 15 συμφωνιών της Θετικής Ατζέντας στο πλαίσιο της 5ης συνεδρίασης του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας και στα οφέλη...

«Πτήση» Nο43, Δεκέμβριος 2023, κυκλοφορεί!

Το καινούργιο μας τεύχος «Πτήση» 43, Δεκέμβριος 2023 κυκλοφορεί και είναι  επίσης διαθέσιμο επίσης ηλεκτρονικά ΕΔΩ. B-21A Raider, τι μάθαμε μετά την πρώτη πτήσηΤο καινούργιο...

Απολογισμός αντιπυρικής περιόδου: Εκπλήξεις για τις πυρκαγιές και τις καμένες δασικές εκτάσεις

Λίγες δασικές πυρκαγιές με μεγάλη σφοδρότητα καύσης, ήταν υπεύθυνες σχεδόν για το σύνολο των καμένων δασικών εκτάσεων την αντιπυρική περίοδο από τον Ιούνιο 2023...