Η επίσημη θέση της βρετανικής κυβέρνησης είναι πως το «Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του». Παράλληλα όμως το Ηνωμένο Βασίλειο πιέζει για την άμεση αποκλιμάκωση της κρίσης καθώς, όπως επισημαίνουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, σε διαφορετική περίπτωση η κατάσταση μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη.
Πριν από λίγο ζητήθηκε από τον βρετανό πρωθυπουργό να κάνει μια πρώτη εκτίμηση. Ο Ρίσι Σούνακ απάντησε πως «είναι μια εξελισσόμενη κατάσταση και δεν θα ήταν σωστό από την μεριά» του να κάνει «εικασίες μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα γεγονότα. Μαζί με τους συμμάχους μας εργαζόμαστε για να επιβεβαιώσουμε τις λεπτομέρειες», τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός. Παράλληλα επανέλαβε για μια ακόμη φορά, πως το Ηνωμένο Βασίλειο έχει «καταδικάσει το απερίσκεπτο και επικίνδυνο μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων του Ιράν εναντίον του Ισραήλ το Σάββατο» υπογραμμίζοντας ότι «το Ισραήλ έχει κάθε δικαίωμα στην αυτοάμυνα».
Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον αν η Βρετανία βοήθησε με οποιονδήποτε τρόπο το Ισραήλ στην χθεσινοβραδινή του επίθεση. Ο Υπουργός Εργασίας και Συντάξεων Μελ Στριντ, όταν ρωτήθηκε σχετικά από το Sky News, αρνήθηκε να απαντήσει.
Σύμφωνα με τους αναλυτές στο Λονδίνο, η εξέλιξη της νέας κρίσης στην Μέση Ανατολή θα εξαρτηθεί από δύο πράγματα. Πρώτον, αν το Ισραήλ περιοριστεί στην χθεσινοβραδινή του απάντηση και, δεύτερον, αν το Ιράν ανταποδώσει την χθεσινή επίθεση.
Με δεδομένο πάντως ότι η Τεχεράνη δείχνει να υποβαθμίζει το γεγονός, κάποιοι αναλυτές, οι πιο αισιόδοξοι, εκτιμούν ότι η κατάσταση δεν θα χειροτερέψει, τουλάχιστον άμεσα, ενώ κάποιοι άλλοι σημειώνουν πως ο πόλεμος αυτός είναι απρόβλεπτος, καθώς δεν βασίζεται στην λογική, αλλά στην ιδεολογία, κάτι που τον κάνει πολύ πιο επικίνδυνο.