Αντιμέτωπος με δυσκολίες του στρατού του στην Ουκρανία, ο Βλαντίμιρ Πούτιν γνωρίζει ότι δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο προς το παρόν, αλλά είναι πεπεισμένος ότι θα κερδίσει μια τελική νίκη με πόλεμο φθοράς, αρνούμενος να εξετάσει οποιαδήποτε άλλη επιλογή, εκτίμησε ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς.
«Ο Πούτιν, κατά τη γνώμη μου, νομίζει σήμερα ότι δεν μπορεί να κερδίσει αμέσως, αλλά δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει», δήλωσε ο διευθυντής της CIA σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.
«Αυτή τη στιγμή», λέει ο Μπερνς, «νομίζω ότι ο Πούτιν είναι απολύτως αποφασισμένος» αλλά έχει «υπερβολική αυτοπεποίθηση για την ικανότητά του να εξαντλήσει την Ουκρανία».
Και αντί να σκεφτεί μια διέξοδο, ο Ρώσος πρόεδρος «επιμένει και υπογράφει» στον πόλεμο του, σύμφωνα με τον Μπερνς, πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στη Μόσχα.
Η συνάντησή του τον Νοέμβριο στην Τουρκία με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Ναρίσκιν ήταν «αποθαρρυντική», τόνισε επίσης.
Όπως είπε ο διευθυντής της CIA είδε «μια μορφή απερισκεψίας, έπαρσης και αλαζονίας» στο αφεντικό της SVR (Ρωσική Υπηρεσία Πληροφοριών Εξωτερικού), που συνάντησε για να τον προειδοποιήσει ενάντια σε οποιαδήποτε προσφυγή σε πυρηνικά όπλα και όχι σε διαπραγματεύσεις, των οποίων το σημείο εκκίνησης «θα αποφασιστεί από τους Ουκρανούς».
Το συγκεκριμένο θα ήταν ενδιαφέρον σύστημα για την αντικατάσταση των OSA, αλλά έχω την εντύπωση ότι έχει πολύ μικρή εμβέλεια, γύρω στα 9 χλμ.
Αν κρίνει απο τις επιδόσεις του mica ο οποίος ομως ειναι 25% μεγαλύτερος ο iris t μικρής εμβέλειας δεν θα μπορει να αντιμετωπίσει στόχους πάνω απο 6-7 χιλιάδες μέτρα υψοσ και έως 10-12 km εμβέλεια οποτε υπολείπεται σαφώς του osa αλλα ειναι πολυ καλύτερος του stinger, θεωρητικά ενα καλο ηλεκτροοπτικο καλύπτει την ανίχνευση στόχου ενώ θα ειναι και πολυ ευκίνητο και δυσκολα ανιχνεύσιμο.πολυ καλο για νησιά λοιπόν.
Την ιδια στιγμη που δεν νοειται φρεγατα με κάτω απο 32 πυραυλους ετοιμος προς εκτόξευση, έχουμε αρκετα επιγεια συστηματα τα οποια δεν φαινεται να ακολουθουν την μεγενθυνση της απειλης (ευκολια κορεσμου). Τους 4 πυραύλους που θα τους πρωτοριξει? ή πόσα ερπυστριοφορα θα πρεπει να διατεθουν για να μπορεσουν να αποκρουσουν μια επιθετικη ενέργεια?
Να θυμισω πως τα TorM1 φερουν 8 κελια, τα Μ2 16 κελια, και το Iron Dome 20.
Πάντως θα πρέπει να αναφέρουμε και το αντίστοιχο σύστημα της Lockheed που χρησιμοποιεί τους IRIS T SLM και το Giraffe 4A, το Falcon.
https://www.janes.com/article/86523/lockheed-martin-led-team-unveils-new-falcon-mobile-air-defence-solution
Πτήση, με δεδομένες τις τρέχουσες γεωπολιτικές συνθήκες, τα υπάρχοντα TOR θα μπορούσαν να αναβαθμιστούν και να αυξηθεί ο αριθμός τους, ή δεν υπάρχει καμιά τέτοια περίπτωση;