Kι ενώ ο διαγωνισμός για το “Μελλοντικό Επιθετικό Αεροσκάφος Αναγνώρισης” (Future Attack Reconnaissance Aircraft – FARA) του Αμερικανικού Στρατού είναι σε εξέλιξη, η Bell παρουσίασε μικρό βίντεο εμπορικής προώθησης του προτύπου ελικοπτέρου της “360 Invictus” στο οποίο καταστρέφει με πυρά εχθρικά προηγμένα ΤΟΜΑ και άρματα μάχης Τ-15 και T-14 της ρωσικής σειράς ARMATA.
Στο βίντεο παρουσιάζεται σκηνή μάχης μεταξύ αμερικανικών στρατευμάτων και “εχθρικών” όπου φαίνονται καθαρά προηγμένα ΤΟΜΑ Τ-15 και άρματα μάχης Τ-14, όταν οι μονάδες καλούν σε αεροπορική υποστήριξη που ανταποκρίνεται με τη μορφή των Bell INVICTUS.
Στα κινούμενα σχέδια παρουσιάζονται οι ικανότητες του ελικοπτέρου να εμπλέκει πολλαπλούς στόχους, να κινείται με ταχύτητα και να διασυνδέεται με μονάδες στον αέρα και στην ξηρά. Γίνεται επίδειξη της ευελιξίας και της ικανότητας του INVICTUS να ανταποκρίνεται εύκολα στις απαιτήσεις του πεδίου μάχης και στη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας.

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί η επιλογή των οχημάτων της σειράς ARMATA σε αυτή την εμπορική προώθηση αφού τα ARMATA είναι υπερσύγχρονα ψηφιακά οχήματα και μόνον ρώσικα θα μπορούσαν να είναι.
Στο παρελθόν, παρόμοια εμπορικά βίντεο παρουσιάζουν την “εχθρική απεικόνιση” χωρίς διακριτικά και με υλικό σοβιετικής τεχνολογίας, αλλά λόγω της διασποράς όπλων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, τα παλιά σοβιετικά άρματα και αεροσκάφη θα μπορούσαν τυπικά να απεικονίζουν οποιαδήποτε δύναμη.

Το όχημα ARMATA παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία το 2015 και αναμένεται, βάσει των ανακοινώσεων της κατασκευάστριας Uralvagonzavod, να αρχίσει να παραδίδεται στον ρωσικό στρατό εντός του 2020.
Εντός του 2020 λέγεται τώρα πως θα παραδοθούν τα πρώτα Armata στον Ρωσικό Στρατό
Πηγή: Defence Blog
Μόλις πρόσεξα την μόνη εξαγωγή κινητηρων
Είναι λογικό. Eίδηση θα ήταν εάν εξαΰλωνε Leopard ή Abrams. Στην περίπτωση δε του ZTZ-99A θα έλιωναν τα πλήκτρα των ενδιαφερόμενων μέχρι να αναγνωριστεί ο “άγνωστος” Κινέζος. Συνεπώς συμπεραίνεται ασφαλώς πως το Armata έπεσε θύμα από την μία της πολιτικής ορθότητος και από την άλλη της αναγνωρισιμότητάς του. Καταραμένη διαφήμιση, καταραμένη προπαγάνδα.
Στο σινεμά, ο οποιοσδήποτε σκηνοθέτης μπορεί να δείξει οτιδήποτε.
Στο πεδίο? Να το δούμε πρώτα και μετά το συζητάμε.
Ευσεβείς πόθοι. Κόσμος όμορφος ψηφιακά πλασμένος!