Σε επίσημη τελετή που έγινε χθες η Χιλή παρουσίασε το πρώτο «ιπτάμενο ραντάρ» E-3D Sentry Mk1, το οποίο απέκτησε μεταχειρισμένο από τη Βρετανία.
Ministra de Defensa encabeza ceremonia de recepción de los dos
Boeing E-3D Sentry Mk 1, provenientes de Reino Unido, aeronaves que aumentan nuestra capacidad de alerta temprana, vigilancia, exploración, y reconocimiento aeroespacial y que reemplazarán al querido
“Cóndor” pic.twitter.com/bMtWIeAWdp
— Ministerio de Defensa Nacional (@mindefchile) August 19, 2022
Το συγκεκριμένο αεροσκάφος μαζί με ένα ακόμη του ίδιου τύπου αντικαθιστούν το μοναδικό EC-707 Condor της Χιλιανής Αεροπορίας, το οποίο αποσύρθηκε έπειτα από τουλάχιστον 25 χρόνια υπηρεσίας. Η είδηση απόκτησης των δύο E-3D Sentry Mk1 έγινε γνωστή τον Ιανουάριο και πριν την άφιξη του πρώτου αεροσκάφους στη Χιλή προηγήθηκε εκπαίδευση πληρωμάτων της στη Βρετανία. Η Χιλή αποκτά επίσης ένα τρίτο E-3D, το οποίο θα αποτελέσει πηγή για ανταλλακτικά.
Η Βρετανία προμηθεύτηκε συνολικά επτά E-3D από τις ΗΠΑ και απέσυρε οριστικά τον τύπο στο τέλος του 2021. Σε βρετανική υπηρεσία το E-3D αντικαθίσταται από το E-7.
Στην δική μας περίπτωση, θα μπορούσε να εξεταστεί η παραχώρηση των MEKO στο ουκρανικό ναυτικό μέσο Γερμανίας και στην θέση τους ναυπήγηση MEKO A200; Ανεξάρτητα με τα υπόλοιπο ναυπηγικό πρόγραμμα (Κίμων και κορβέτες). Τα χρήματα που προορίζονταν για την αναβάθμιση να δοθούν για νέα υποβρύχια.
Angola is a major oil producer and has benefited from the spike in the oil price.
ΑΡΑ στα δικά μου μάτια του απλού φορολογούμενου Ολλανδοί, Γάλλοι,Ιταλοί στην καλύτερη μας μας έχουν γιά πολύ κορόϊδα της τράπουλας,καί πάει η καζούρα γόνα μάλλον έχουν ξεχωριστή κατηγορία προϊόντων αποκλειστικά για Ελλάδα,όπως οι ταβερνιάριδες στην Σαντορίνη σαλάτα Ξ και σαλάτα Ε όπου Ξ=ξένους το Ε το μαντεύετε
Δυό παρατηρήσεις:
Πύραυλος ο Essm με σύστημα μάχης το ιταλικό Athena, με ότι συνεπάγεται το τελευταίο. Διότι επίσης τις τελευταίες μέρες παρουσιάστηκε στον τύπο, σχετικά με το πρόγραμμα των κορβετών, μια πληροφορία όπου το ΠΝ φέρεται να συζητά με τους Ιταλούς, έκδοση της FCX-30 με Essm αλλά και επιπλέον CMS Tacticos!!! .
Όντως ο αριθμός των Essm στις μικρό-κορβέτες των ΗΑΕ είναι 8 πύραυλοι, αλλά ο ΜΚ-56 που είναι εγκατεστημένος είναι τετραπλός, οπότε μιλάμε για διπλό κάνιστρο. Το τελευταίο αναφέρεται γιατί είχε αμφισβητηθεί αυτή η ικανότητα του εν λόγω εκτοξευτή.
Αλήθεια εκείνες οι υπογραφές με τους Γερμανούς πού όλο πέφτουν για την αναβάθμιση των MEKO τι έγιναν ρε παιδιά ?? Είμαστε για να είμαστε..
ειναι κορβετα με εκτοπισμα λιγοτερο απο 1000τ … καμμια συγκριση με τα πλοια που “παει” να προμηθευτει το ΠΝ.
Νομιζω οτι και ΗΑΕ τις 6 μοναδες τις προμηθευτηκε 2 δις …. τοτε.
Φυσικα την συγκεκριμενη κλαση θα την ηθελα στο ΠΝ … πιστευω οτι ειναι ιδανικη επιλογη για αντικατασταση των ΤΠΚ …. το ελικοδρομιο ειναι για μικρο ελικοπτερο …. μπορει ομως ο συγκεκριμενος χωρος να εκμεταλλευτει ποικιλοτροπος.
Με τέτοια μεγέθη (και σχεδιάσεις) χτίζεις ξανά ναυπηγία και εγχώρια παραγωγή.
Της Prininvest που είχε τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, που τους διώξαμε, που μας πήγανε στα διεθνή δικαστήρια, που έχει βγει απόφαση εναντίον μας κτλ κτλ
Η Ανγκόλα έχει Gdp περίπου 400 δις δολ & 18% εξωτερικό χρέος.
Θεωρω οτι αλλες 4-6 ελαφριες κορβετες εως 1200τονων εκτοπισματος, εκτος απο τις 4-6 βαριες κορβετες, ειναι αναγκαίες για το ΠΝ.
Αυτοι κολυμπανε στο πετρελαιο, μην τους λυπαστε.