Όλα τα κράτη αρέσκονται να λένε ότι τα όπλα που έχουν είναι καλύτερα από εκείνα των ανταγωνιστών τους, και εάν δεν το κάνουν, είναι επειδή θέλουν περισσότερα χρήματα για τον αμυντικό τους προϋπολογισμό.
Κάπως έτσι αρχίζει το άρθρο του «The National Interest» με τίτλο «Γιατί η Κίνα θεωρεί ότι το δικό της στελθ μαχητικό είναι καλύτερο από το F-35», που παρουσιάζει σχετικό κείμενο του κινεζικού περιοδικού «Shipboard Weapon».
Το κινεζικό άρθρο λέει ότι καθένα από τα μαχητικά έχει τα υπέρ και τα κατά. Για παράδειγμα σε σχέση με το F-22 το J-20 έχει μεν την ικανότητα supercruise, αλλά υποδεέστερη των F-22, όπως και υποδεέστερη υπερευελιξία, αλλά παρουσιάζει νεότερα ηλεκτρονικά και μεταφέρει μεγαλύτερη ποσότητα καυσίμου, που προσφέρει μεγαλύτερη ακτίνα δράσης, χωρίς την ανάγκη εναέριου ανεφοδιασμού.
Το J-20 παρουσιάζεται κοντύτερα στο F-35, αλλά υπέρτερο, αφού έχει ικανότητα supercruise, μπορεί να φέρει περισσότερα όπλα και είναι πιο ευέλικτο. Χάρη στη μεγαλύτερη ακτίνα δράσης, το J-20 θα είναι θανάσιμη απειλή για τα αμερικανικά ΑΣΕΠΕ και αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού, οδηγώντας την Αμερικανική Αεροπορία να επιχειρούν σε πιο μακρινά σημεία, μειώνοντας τη δυνατότητα των F-22 και F-35 να πετούν εγγύτερα στην Κίνα και περιορίζοντας τη δραστηριότητα του Αμερικανικού Ναυτικού, αφού τα πολεμικά πλοία δεν θα έχουν επαρκή αεροπορική προστασία.
Εμποδίζοντας τη δράση του περιορισμένου αριθμού εχθρικών ΑΣΕΠΕ και αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού, τα αμερικανικά μαχητικά να πετούν στον Ειρηνικό Ωκεανό ή την Ταϊβάν ή τη Νότια Σινική Θάλασσα και θα είναι μικρότερη απειλή για την Κίνα.
Κίνα: Σε υπηρεσία υπάρχουν τουλάχιστον 70 μαχητικά 5ης γενιάς J-20