Η ελληνική ομάδα διακρίθηκε ανάμεσα σε 93 από όλον τον κόσμο, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Την προσπάθεια της ομάδας υποστήριξαν πολυεπίπεδα η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, η Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, αλλά και η EY Eλλάδος.
Η ομάδα White Noise NTUA σχεδίασε, κατασκεύασε και εκτόξευσε έναν μικροδορυφόρο σε ύψος ενός χιλιομέτρου, ο οποίος, κατά την κάθοδό του, εκτέλεσε με επιτυχία την αποστολή που είχε καθοριστεί από τη διοργάνωση του διαγωνισμού και απέσπασε τη βαθμολογία που χάρισε στην ομάδα την τέταρτη θέση.
Στόχος της ήταν η ουσιαστική γνωριμία με τον τομέα των τεχνολογιών αεροδιαστημικής, κάνοντας τη θεωρία που διδάχτηκαν πράξη, καθώς και η μελλοντική ενασχόληση με πραγματικά ερευνητικά έργα που θα ενισχύσουν τον τομέα της Διαστημικής στην Ελλάδα.
Αναφερόμενη στη διάκριση της ομάδας White Noise NTUA, η κα Μαρία Πατακιούτη, Διευθύντρια του Τμήματος Ταλέντου της ΕΥ Ελλάδος, δήλωσε: «Θα ήθελα να συγχαρώ εκ μέρους της ΕΥ Ελλάδος τους νεαρούς επιστήμονες για αυτή τους τη διάκριση• τέτοια αποτελέσματα μας κάνουν να νιώθουμε υπερήφανοι και γεμάτοι αισιοδοξία για τη νέα γενιά. Από την πλευρά μας, στην ΕΥ Ελλάδος, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε παρόμοιες πρωτοβουλίες, αλλά και άμεσα τους ίδιους τους νέους, δημιουργώντας ευκαιρίες που τους επιτρέπουν να αναπτυχθούν και να διακριθούν στον τομέα τους».
Τα συγχαρητήριά του στην ομάδα White Noise NTUA έδωσε και ο κ. Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος: «Θερμά συγχαρητήρια στους αυριανούς αυτούς επιστήμονες, που αγωνίζονται και μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον. Στην ΕΥ Ελλάδος, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε, αλλά και να προχωράμε οι ίδιοι, σε ενέργειες που θα κρατήσουν τους νέους επιστήμονες στη χώρα μας και θα συμβάλουν στην αναστροφή του brain drain».
Πηγή
Διαβάστε επίσης:
Ο “Κρητικός Αστροναύτης” ετοιμάζεται να κατακτήσει τη στρατόσφαιρα – Ένα αξιόλογο ελληνικό project