Καλημέρα και καλό μήνα…
με Wallpaper από τα πολλά θέματα του νέου μας τεύχους «Πτήση» Νο26 ΙΟΥΛΙΟΣ 2022, που θα είναι κοντά σας την Τρίτη 05 Ιουλίου 2022 με πλούσια και επίκαιρη ύλη.
με Wallpaper από τα πολλά θέματα του νέου μας τεύχους «Πτήση» Νο26 ΙΟΥΛΙΟΣ 2022, που θα είναι κοντά σας την Τρίτη 05 Ιουλίου 2022 με πλούσια και επίκαιρη ύλη.
Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο flight.com.gr εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.
Εξακολουθω να εκπλησομαι με την διαφορα σε πυλωνες μεταξυ του Yak-130 και του M-346 Master. Παρα το γεγονος οτι κατα περιοδους το τελευταιο εμφανιζεται και με ραγες στα ακροπτερυγια αυτες οι εικονες ειναι σπανιες και το ιταλικο αεροσκαφος υπολυπεται σε αριθμο πυλωνων τουλαχιστον κατα 2 και ισως κατα 4!
Για την ιστορία.
Ο 1ος εξαγωγικός πελάτης (όπως και για το Su-35) ήταν η Λιβύη για 12 αεροπλάνα αλλά δεν της παραδόθηκαν γιατί ξέσπασε εκεί ο εμφύλιος πόλεμος.
Σε ότι αφορά την δική μας περίπτωση επειδή το Μ-346 που θέλει η Π.Α δεν πιστεύω ότι θα καταφέρει να το αγοράσει θα μπορούσαμε να κάνουμε τα εξής.
Να δούμε για ένα πιο οικονομικό αεροπλάνο όπως το Μ-345. Εναλλακτικά θα πρέπει να εξετάσουμε το εξής. Να δώσουμε στην Αργεντινή 14 F-16 Block-30 (και παρελκόμενα τους) και σε αντάλλαγμα να μας δώσει διπλάσιο και αριθμό καινούργιων IA-63 Pampa III. Ή να πουλήσουμε 20 από τα Τ-6 μας, να βάλουμε κάποια λεφτά ακόμη για να αγοράσουμε Μ-345.
Σε ότι αφορά το διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο στην Καλαμάτα από τι φαίνεται δεν προχωράει το πράγμα και μάλλον δεν θα γίνει.
Το πρόβλημα για τα f-16 θα ήταν η Βρετανία.
Ισως χρηματοδότηση και μια παραγγελία απο Ελλάδα και Κύπρο να παρουσίαζε κάποιο ενδιαφέρον ειδικα με συμπαραγωγή (τώρα που έχει αρθεί το εμπάργκο απο ΗΠΑ).
Άραγε θα είχε ενα αεροπλάνο οπως το ia 63 νόημα για την Κύπρο;
Η δημιουργία μιας μοίρας ελαφρών αεροσκαφών (τουρμποπροπ η αεριοθουμενων) για εκπαίδευση πιλότων στην Κύπρο θα ήταν ενδιαφέρουσα υπό το πρισμα της αποκτήσεις σε καποια χρονια κανονικών αεροσκαφών.Φυσικα με τα νέα όπλα που εμφανίζονται στην αγορά οπως βόμβες της κατηγορίας SDB αλλα και ρουκέτες καθοδηγούμενες με laser, μικρές πλατφόρμες έχουν αυξημένη επιχειρησιακή αξία σε σχέση με το παρελθόν που έριχναν απλές σιδερένιες βόμβες και πολυβόλουσαν ανταρτες σε ζούγκλες.
Το θέμα της αντιμετώπισης των UAV ομως στο Αιγαίο ειναι υπαρκτό και τα KW και T-6 θα μπορούσαν να προσφέρουν λύση.