Το μίγμα «υψηλής-χαμηλής» τεχνολογίας που δείχνει ο ρωσικός στρατός στην εισβολή του στην Ουκρανία είναι πραγματικό παράδοξο. Έτσι από τη μια βλέπουμε «αρχαία» τεθωρακισμένα της δεκαετίας του ’60 να έχουν βγει από τις αποθήκες για να πάνε στο μέτωπο, Ρώσους στρατιώτες να κρεμάνε χοντρά κλαριά δέντρων και μεταλλικές πλάκες για να θωρακίσουν όπως-όπως φορτηγά τους, χρήση πολιτικών ασυρμάτων χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας κ.λπ.
Από την άλλη βλέπουμε υψηλής τεχνολογίας συστήματα και όπλα, όπως το άρμα μάχης Τ-90, αλλά και -όπως στο παρακάτω βίντεο- ενός νέου φορητού ραντάρ μάχης, του FARA-VR. Tο συγκεκριμένο, ελαφρύ, εγκατεστημένο σε τρίποδο με εμβέλεια γύρω στα 10 χιλιόμετρα, επιτρέπει τον εντοπισμό και στοχοποίηση εχθρικών αρμάτων και μονάδων και την προσβολή τους από όπλα πεζικού και πυροβολικού. Το FARA-VR ζυγίζει 12 κιλά, εντάχθηκε στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κάπου από το 2015 και μπορεί να συνδυαστεί με βομβιδοβόλα, βαριά πολυβόλα, κοντινά τεθωρακισμένα κ.λπ. Λειτουργεί με μπαταρίες με διάρκεια περίπου 8 ώρες, εντοπίζει στόχο μεγέθους ανθρώπου στα 4 χιλιόμετρα ενώ μπορεί να αναπτυχθεί σε 3 λεπτά.
Στο βίντεο που δηλώνεται ότι είναι από μάχες στη Μαριούπολη, εμφανίζεται ο χρήστης του τάμπλετ χειρισμού του FARA-VR να εντοπίζει στόχους και να κατευθύνει ένα BMP-3 στην επίθεση. Το ραντάρ είναι εξέλιξη παλαιότερου μοντέλου που είχε παρουσιαστεί από τα τέλη της δεκαετίας του ’90.