Το 3 κατά σειρά σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου, για τακτικά συγκροτήματα μεσαίου μεγέθους, προμηθεύθηκε ο Τουρκικός Στρατός. Έτσι μετά το MILKAR για υψίσυχνες παρεμβολές τηλεπικοινωνιών και το KORAL που συνδυάζει παρεμβολέα ραντάρ μεγάλης ακτίνας (έως 400 χιλιόμετρα;) αλλά και δυνατότητες ηλεκτρονικής υποστήριξης και υποκλοπών, τώρα παραδόθηκαν και τα συστήματα VURAL.
Το VURAL, σχεδίασης της Aselsan στοχεύει κυρίως στον εντοπισμό εχθρικών ραντάρ (επίγειων, εναέριων), στην ανάλυση τους και με δυνατότητα παρεμβολής και παραπλάνησης τους.
Και τα τρία συστήματα είναι εποχούμενα σε 6τροχα ή οκτάτροχα φορτηγά, με τα ΚORAL να έχουν ήδη δει επιχειρησιακή δράση σε Λιβύη και Συρία.
Πτηση τα 5 που περιμενουμε απο ΗΠΑ και Ισραηλ ποτε στο καλο ερχονται;
Δεν έχουν άδικο. Τα μη επανδρωμένα πολιτικών προδιαγραφών λογικά θα είναι κατά πολύ φθηνότερα από αυτά των στρατιωτικών προδιαγραφών και πιθανότατα να είναι και αναλώσιμα (με την έννοια όχι ότι δεν θα ξαναχρησιμοποιηθούν, αλλά ότι και να χαθούν στην μάχη δεν μας πειράζει) . Επίσης σε αυτήν την περίπτωση πιθανότατα ένας αντιαεροπορικός πύραυλος να κοστίζει περισσότερο από τα ίδια τα αεροχήματα. Οπότε για να τα αντιμετωπίσεις θα ξοδέψεις περισσότερα χρήματα (περισσότερους πόρους) από το να τα αφήσεις να πετάνε ή διαφορετικά θα εξαντληθείς.