ύμφωνα με δημοσίευμα του turkishdefencenews.com η Turkish Aerospace Industries έχει ήδη αναπτύξει ένα υπερηχητικό «δόλωμα». Το τελευταίο θα αναλάβει δράση κυρίως ως σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου όπως και ως «δόλωμα» για ραντάρ, καθώς θα προσομοιάζει με μαχητικό αεροσκάφος, ως προς την ηλεκτρομαγνητική του υπογραφή.
Η εξέλιξη του συγκεκριμένου βασίστηκε στους ιπτάμενους στόχους SIMSEK που ήδη παράγει η TAI, οι οποίοι εκτοξεύονται με καταπέλτη και χρησιμεύουν σε ασκήσεις αντιαεροπορικής άμυνας και σε δοκιμές όπλων αέρος-αέρος. Η μεγίστη ταχύτητα του SIMSEK ήταν κάπου στα 700 χιλιόμετρα την ώρα με κινητήρα turbojet. Το νέο βλήμα όμως έχει μια πολύ πιο μακρόστενη άτρακτο και μπορεί να ξεπεράσει το 1 Mach (ταχύτητα του ήχου).
Η πρακτική χρήση του όπως είπαμε δεν είναι για κρούση (καθώς είναι μικρό για να φέρει πολεμική κεφαλή). Αλλά εκτοξευόμενο από άλλες εναέριες πλατφόρμες, π.χ. τα μεγάλα δικινητήρια τουρκικά UAV, όπως το Akinci, θα χρησιμεύσει ως ιπτάμενος παρεμβολέας και ως «ψευδοστόχος» σε ραντάρ, κάτι σημαντικό σε επιχειρήσεις άρνησης περιοχής ή καταστολής εναέριας άμυνας.
Πέρα από το υπερηχητικό αυτό δόλωμα, είναι εκφρασμένη δημόσια η πρόθεση της Τουρκίας να εξελίξει πυραύλους cruise και αντιπλοϊκά βλήματα σε υπερηχητικές και πολυηχητικές ταχύτητες. Το ερευνητικό κέντρο TUBITAK SAGE αναμένει έναρξη αεροδυναμικών δοκιμών από το 2023, στη νέα του αεροδυναμική σήραγγα, ώστε να μελετήσει σχετικά σχέδια. Η πρόωση αυτών των υπό μελέτη πυραύλων θα είναι με κάποιο ramjet κινητήρα. Αν και η εξέλιξη είναι ακόμη στα σπάργανα, είναι ενδεικτικό πως η Τουρκία προσπαθεί να εξελίξει οπλικά συστήματα σε όλο το φάσμα μεγεθών, ταχυτήτων και χρήσεων, και στους 3 κλάδους της.