12.2 C
Athens
Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟTHINK OUT OF THE BOXThinkOutOfTheBox: Φρεγάτα FDI HN με 50 ή 60 ASTER 30 και 10...

ThinkOutOfTheBox: Φρεγάτα FDI HN με 50 ή 60 ASTER 30 και 10 ή περισσότερους SCALP Naval; Κι όμως, γίνεται!

- Advertisement -

 

Σήμερα αποφασίσαμε πως έφτασε η στιγμή να κεφαλαιοποιήσουμε τη “φρεγατιάδα” υπέρ της ψυχικής μας υγείας, της δικής μας και των αναγνωστών μας. Καθώς η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, και οι ποταμοί αίματος που έχουν χυθεί σε αυτόν τον πραγματικά αχρείαστο, αναίτιο πόλεμο, μας έχει φθείρει όλους.

Υπάρχουν μεταχειρισμένες Φρεγάτες Αεράμυνας Περιοχής διαθέσιμες; Ποιες είναι οι λύσεις εκτός των Arleigh Burke και Ticonderoga;

Δεν μιλάμε μόνο για τους Ουκρανούς, στρατιωτικούς αλλά και αμάχους, αλλά και για τους Ρώσους, νέα παιδιά που πέφτουν στην μάχη ενάντια σε ένα γειτονικό έθνος. Δεν θέλουμε να πολιτικολογήσουμε άλλο, γιατί αναγκαστικά θα ρίξουμε ευθύνες στη ρωσική πολιτική ηγεσία και αυτό θα ανάψει τα “αίματα” πολλών. Ας ξαναγυρίσουμε λοιπόν στη “φρεγατιάδα” μας, καλύτερα περνούσαμε το 2021 με τις διαφωνίες του στυλ “είναι ή δεν είναι αλουμινότρατα η LCS”… Ωραίες εποχές!

Πώς μοιάζει ένα αντιτορπιλικό Arleigh Burke μετά από 215 συνεχείς μέρες εν πλω….

Σήμερα, σκοπεύουμε να σας κάνουμε να ξεχάσετε την Ουκρανία, έστω και για όση ώρα διαβάζετε το άρθρο και τα σχόλιά του. Διαλέξαμε ένα θέμα τελείως πρωτότυπο, καθώς δεν το έχουμε θίξει ξανά. Με λίγα λόγια, ρωτάμε τους αγαπητούς μας φίλους… Θέλουμε τις ελληνικές FDI να προσεγγίσουν ένα Arleigh Burke; Μπορεί μια φρεγάτα των 4.500 τόνων, να πολλαπλασιάσει την ισχύ πυρός της; Μείνετε μαζί μας μέχρι το τέλος!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ της κλάσης Arleigh Burke, ποιο είναι το αντιτορπιλικό που επιζητά το ΠΝ σαν Ενδιάμεση Λύση

Το ΠΝ επέλεξε, σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία, τη γαλλική πρόταση για την FDI. H ελληνική εκδοχή της θα είναι πολύ καλύτερα οπλισμένη σε σχέση με την FDI του Marine Nationale. Έχουμε να πολεμήσουμε σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον, δεν είναι ποτέ δυνατόν να έχει ελπίδες ένα πλοίο με τη γαλλική διαμόρφωση των μόλις 16 ASTER 30. Μην ξεχνάμε πως οι ASTER 30 σε γαλλική υπηρεσία δεν παίζουν μόνο το ρόλο αεράμυνας περιοχής, αλλά και το ρόλο αεράμυνας… σημείου αλλά και CIWS!

O ASTER 30 έχει αποδείξει την ικανότητά του να πλήττει στόχους ακόμη και υπερηχητικούς στο επίπεδο της θάλασσας, αλλά και να δρα όπως ο ASTER 15. Άλλωστε ο ASTER 30 δεν είναι τίποτε άλλο από έναν ASTER 15 με booster. Η δε διαφορά στο κόστος, μεταξύ ASTER 15 και ASTER 30 είναι τόσο μικρή, που δεν αξίζει να το συζητάμε. Με λίγα λόγια, καλώς επέλεξε το ΠΝ αποκλειστικά τον ASTER 30 και δεν έκανε ένα high-low mix με ASTER 15 & 30. Δεν θα κέρδιζε τίποτα.

ΑΠΟΨΗ: Ας (ξανα)μιλήσουμε για επιθέσεις κορεσμού στις φρεγάτες του ΠΝ και την καταύγαση στόχων

Στο Αιγαίο όμως, η FDI HN δεν θα έχει τα πλεονεκτήματα προστασίας από ένα αεροπλανοφόρο όπως το Charles De Gaulle, που θα απολαμβάνουν οι FDI της Γαλλίας. Μπορεί μια ελληνική FDI HN να χρειαστεί να αντιμετωπίσει μόνη της, δυο Μοίρες της τουρκικής αεροπορίας, και ταυτόχρονα επιθέσεις κορεσμού από πολλούς ATMACA. Τα ζύγισε όλα αυτά το ΠΝ, και αποφάσισε πως οι 32 ASTER και οι 21 RIM-116 Block2b RAM θα είναι μια καλή άμυνα για τις νέες του φρεγάτες. Στην τελική, υπάρχει πάντα και το πιστό 76άρι…

Η… «ανάστροφη πλώρη» των μελλοντικών κορεατικών αντιτορπιλικών KDDX

Θυμόμαστε να γράφουμε άρθρα επί άρθρων, σχετικά με τα “κελιά” που θα έπρεπε να έχουν οι νέες φρεγάτες μας. Θυμόμαστε την απόρριψητης HF2 λόγω του ενός και μοναδικού 8cell Mk41. Άλλοι φίλοι θεωρούσαν λίγα ακόμη και τα 2 Mk41 της ΑΗ140ΗΝ, με 64 (!) συνολικά βλήματα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Κλάση Ticonderoga, η ενδιάμεση λύση ισχύος για το ΠΝ;

Φτάνουμε λοιπόν στο 2025, και η πρώτη FDI HN παραδίδεται στο ΠΝ, σωστά; Καταρχάς δεν θα είναι FDI HN, θα είναι μια απλή FDI γαλλική, που θα παραδοθεί με τις γαλλικές προδιαγραφές. Όλα τα υπόλοιπα θα τοποθετηθούν εκ των υστέρων, όπως άλλωστε προβλέπεται και στη σχετική σύμβαση. Εδώ θα πούμε κάτι που νοιώθουμε την ανάγκη να πούμε. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί οι δυο επιπλέον εκτοξευτές Α50, για 16 επιπλέον ASTER 30, θα τοποθετηθούν στην Ελλάδα, και δεν τοποθετούνται από την αρχή στη Γαλλία. Δεν έχει ξαναγίνει πλοίο να επιστρέψει σε ναυπηγείο για μετατροπές δυο χρόνια μετά την παράδοσή του.

ΑΠΟΨΗ: Επιθέσεις κορεσμού και οι ελληνικές υποψήφιες φρεγάτες για το ΠΝ (Μέρος 2ο)

Υποθέτουμε μόνο πως οι Γάλλοι δεν θα έχουν ολοκληρώσει μέχρι τότε, το 2025 δηλαδή, τις μελέτες για την τοποθέτηση επιπλέον βάρους των δυο εκτοξευτών Α50 και των 16 επιπλέον ASTER 30 στην πλώρη της FDI. Μπορεί η FDI να μας είναι “οικεία” και να τη θεωρούμε όμορφη λόγω της ανεστραμμένης πλώρης, αλλά είναι ένα μοναδικό σχέδιο, που δεν το έχει ακολουθήσει άλλος για δεκαετίες (και μην γράψει κάποιος για τα αμερικανικά καταδρομικά Zumwalt, αυτά είναι 17.000 τόνοι εκτόπισμα, κι όχι 4.500).

Ο “φρουρός” της Rubin και η επιστροφή των “καταδυομένων” πλοίων

Με λίγα λόγια, η ανάστροφη πλώρη είναι ένα σχέδιο που βελτιστοποιεί, όπως πολλές φορές έχουμε γράψει, την ευστάθεια σε κακό καιρό, και θα επιτρέπει την εκτόξευση των ASTER 30 με περισσότερα μποφόρ από ότι αν δεν είχε ανάστροφη πλώρη το πλοίο. Αλλά η θάλασσα, και θα καλύπτει συχνότερα το κατάστρωμα, και η προσθήκη βάρους στην πλώρη θα είναι δύσκολη υπόθεση (όχι όμως αδύνατη, όλα μπορούν να γίνουν ελπίζουμε).

ThinkOutOfTheBox: Αντί για 6 επιπλέον Rafale, ας αγοράσουμε μία ακόμη FDI HN

Τώρα, οι δυο πρώτες λοιπόν FDI HN, θα είναι Batch I, όπως πρώτοι έχουμε γράψει, με 16 ASTER 30, και η 3η (κι ελπίζουμε όχι τελευταία) θα είναι Batch II με 32 ASTER 30 (από την αρχή). Θεωρητικά οι πρώτες δυο FDI θα γίνουν FDI HN Batch II το 2027, με τοποθέτηση των 16 επιπλέον ASTER 30, εκτοξευτή RAM 21cell και εκτοξευτών chaffs & flares. Ακόμη κι έτσι, είμαστε εντάξει;

ΑΓΕΝ: Αξιολογούνται οι πύραυλοι CAMM ER για τις ελληνικές Belh@rra!

Για το ΠΝ και τα σενάρια που έχει επεξεργαστεί, ναι είμαστε εντάξει. Βέβαια, είτε στα σχόλια των άρθρων μας, είτε στο facebook είτε στo twitter, εντοπίζουμε μια πικρία από πολλούς φίλους, καθώς περίμεναν τελικά -κι εμείς δηλαδή, ας μην το κρύβουμε- μια FDI HN περισσότερο κοντά στην Belh@rra Hellenique (που δεν θα υλοποιηθεί ποτέ) και λιγότερο στην FDI. Δηλαδή, είτε με κάποιον MRSAM όπως ο CAMM-ER, ή έστω, τουλάχιστον 16-32 MICA VL NG (επιπλέον των 32 ASTER 30). Ναι, ένα τέτοιο πλοίο θα ήταν ότι καλύτερο σε αυτό το επίπεδο που κυκλοφορεί στον πλανήτη.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Oι υποψήφιες φρεγάτες του ΠΝ απέναντι σε επιθέσεις κορεσμού (βάσει αυτών που γνωρίζουμε), ΜΕΡΟΣ 1ο

Άλλοι φίλοι ήθελαν κάτι που εμείς είμασταν αντίθετοι από την πρώτη στιγμή. Ήθελαν να προστεθούν και κάποιοι SCALP Naval, έστω 8 στον αριθμό, προκειμένου το ΠΝ να αποκτήσει, για πρώτη φορά, δυνατότητες υποστρατηγικής κρούσης. Ευτυχώς, ακόμη και το ίδιο το ΠΝ ήταν εναντίον σε αυτή τη λύση, καθώς, εκτός του ότι θα μειώνονταν οι μεταφερόμενοι ASTER 30, το πλοίο από κυνηγός αεροσκαφών θα γινόταν ένας μεγαλοπρεπής στόχος.

Υπάρχει όμως μια σοβαρή υπόθεση εργασίας: Πως αν η FDI ρίξει τους 32 ASTER 30 που μεταφέρει, κάτι διόλου δύσκολο σε μια σκληρή σύγκρουση, πρέπει μετά να αποχωρήσει από το πεδίο, αποστερώντας όχι μόνο το Στόλο, αλλά και τις Ένοπλες Δυνάμεις από ένα κρίσιμο οπλικό σύστημα. Δεν μπορεί να διακινδυνεύσει το ΠΝ να κρατήσει σε επιχειρήσεις ένα πλοίο μόνο με όσους RAM έχουν απομείνει και τα βλήματα του Leonardo 76 mm.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η διαμόρφωση των ελληνικών FDI HN, θα έχουμε φρεγάτες Standard I & II

Αυτό βέβαια δεν είναι πρόβλημα μόνο του ΠΝ ή των FDI HN. Είναι ένα πρόβλημα που το έχουν τα περισσότερα ναυτικά στον πλανήτη, με πρώτο το ισχυρότερο, το USN. Οι Αμερικανοί έχουν αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα από όλους. Ενώ το κινεζικό ναυτικό ρίχνει συνέχεια πλοία στη θάλασσα, η μόνη απάντηση είναι όσο το δυνατόν περισσότερα κελιά από Mk41 Strike Length για να ρίχνει τους SM-6, αναγκαστικά αποσύρει λόγω υψηλού κόστους συντήρησης τα καταδρομικά Ticonderoga.

To Ticonderoga, που πολύ εύκολα απορρίψαμε εδώ στην Ελλάδα, είναι μακράν το ισχυρότερο πολεμικό πλοίο στον κόσμο (ναι, ανώτερο κι από κάποιες σοβιετικές κλάσεις). Με 122 κελιά, έχει αρκετή ισχύ πυρός για να αντιμετωπίσει μόνο του μια αεροπορία επιπέδου Τουρκίας, ενώ μπορεί να αντεπιτεθεί, πάλι μόνο του, με χρήση BGM-109 Tomahawk, να καταστρέψει αεροδρόμια, ή με τα πυροβόλα των 5 in να κονιορτοποιήσει ότι είναι σε λογική απόσταση από τη θάλασσα.

Ο SM-6 είναι για τo USN ένα όπλο πασπαρτού. Μπορεί να καταρρίψει αεροσκάφη, βαλλιστικούς πυραύλους, να βυθίσει πλοία, κι όλα αυτά χωρίς να είναι ανασχέσιμος, με κορυφαίες δυνατότητες καθοδήγησης ακριβείας. Έχει όμως ένα “κακό”. Απαιτεί ένα ολόκληρο κελί από Mk41, και για να πολεμήσεις το κινεζικό ναυτικό, θες πολλούς SM-6 και πολλά κελιά. Και το USN αποσύρει σιγά-σιγά τα πλοία με τα περισσότερα κελιά. Τα Ticonderoga. Κάνουμε κύκλους τώρα, το ξέρουμε, αλλά θα φτάσουμε στο θέμα μας.

Θεωρητικά πάντα, το USN θα αντικαταστήσει τα Ticonderoga ίσως με ένα Arleigh Burke XL. Αλλά αυτό το πλοίο, είναι ακόμη μακριά από μια παραγγελία, ενώ θα μπορέσει να αποκτηθεί σε μεγάλους αριθμούς. Επίσης, εκτός των Ticonderoga, το USN θα πρέπει σύντομα να αποσύρει και τα Arleigh Burke Flight I. Αυτά πάλι έχουν 96 κελιά, συνεπώς οι μεταφερόμενοι SM-6 μειώνονται συνεχώς, για να μην αναφέρουμε και τους λιγότερους BGM-109 που θα έχει στη διάθεσή του ο κάθε διοικητής Στόλου. Δεν κάνουμε δουλειά έτσι όμως!

To πλοίο που σίγουρα θα μπει σε υπηρεσία, είναι η νέα κλάση φρεγατών FFG-62 Constellation. Η νέα φρεγάτα είναι ένα εξαίρετο πλοίο, βασισμένο πάνω στο σχέδιο της δοκιμασμένης FREMM IT, με επιπλέον ενισχύσεις για να καλυφθούν οι αμερικανικές απαιτήσεις επιβιωσιμότητας. Μήπως, η FFG-62, και τα 20 πλοία της κλάσης, θα προσθέσουν περισσότερα κελιά στο Στόλο; Ούτε για αστείο, καθώς η FFG-62 έχει “μόλις” 32 κελιά. Μα εδώ φεύγουν πλοία με 122 κελιά, έρχονται με 32 κελιά, και ήδη οι μεταφερόμενοι SM-6 είναι λίγοι! Τι κάνουμε (τι κάνουν);

FDI HN: Μύθοι κι αλήθειες για την πρώτη φρεγάτα που αγοράζει το Ναυτικό εδώ και 33 χρόνια

Μια πρώτη σκέψη ήταν να προστεθούν κελιά σε άλλα πλοία του Στόλου, που μπορούν να λάβουν, είχαν δηλαδή πρόβλεψη από την κατασκευή τους. Για παράδειγμα, τα LPD San Antonio έχουν πρόβλεψη για 2 Mk41, μια ιδέα που είχαμε αναπτύξει κι εμείς, από τις σελίδες μας. Δεν είναι παράλογη η πολλαπλή χρήση ενός πλοίου αεραποβάσεων/ελικοπτεροφόρου. Άλλωστε, το είχαν εισαγάγει οι Σοβιετικοί πριν αρκετές δεκαετίες!

ThinkOutOfTheBox: Ελικοπτεροφόρα San Giorgio αντί φρεγατών αντιαεροπορικού πολέμου; πάμε καλά;

Κάτι τέτοιο όμως δεν θα βοηθούσε και πολύ την κατάσταση, η τοποθέτηση δηλαδή Mk41 σε περισσότερα πολεμικά πλοία. Η αλήθεια είναι πως έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σαν φορείς των αντιαεροπορικών βλημάτων, ή των βλημάτων πλεύσης κατά στόχων στην ξηρά, μεγάλα σκάφη όπως τα Ticonderoga ή τα Arleigh Burke. Κι αυτό έχει λογική, καθώς μόνο πλοία αυτού του μεγέθους μπορούν να έχουν αρκετούς φορείς πυραύλων, έτσι ώστε να μην αναγκαστούν να αποχωρήσουν αν τελειώσουν τα βλήματα που μεταφέρουν. Πάμε πάλι στις ελληνικές FDI HN.

Συμβόλαιο 519 εκατομμυρίων δολαρίων για τα ραντάρ AEGIS και SPY-7 των ισπανικών φρεγατών F-110

H FDI HN θα φέρει, εκτός του οπλοσυστήματος SeaFire/ASTER30 και πλήθος άλλων συστημάτων με μόνιμη αξία για το Στόλο, όπως για παράδειγμα το πανάκριβο και ικανότατο CAPTAS-4. Το ΠΝ επέλεξε το “πακέτο” FDI HN, όχι μόνο το συνδυασμό SeaFire/ASTER30. Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Πως μια “άδεια” από ASTER 30 φρεγάτα, θα αναγκαστεί να παραμείνει στην περιοχή των επιχειρήσεων ακόμη και χωρίς όπλα, προκειμένου να μη στερηθεί ο υπόλοιπος στόλος αισθητήρες όπως το SeaFire ή το CAPTAS-4.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Συνέντευξη για το ναυτικό Σύστημα Ηλεκτρονικού Πολέμου νέας γενιάς με στοιχεία AESA, της IAI/ELTA

Μπορεί κάποιος να πει, ότι το καλύτερο είναι να καταφέρουμε να αναπτύξουμε μεθόδους αναπλήρωσης πολεμικών αποθεμάτων εν πλω. Δηλαδή κάποιο μεταφορικό πλοίο, ας πούμε εμπορικό, θα μεταφέρει πυραύλους και θα τους τοποθετεί στα κελιά των Α50. Θεωρητικά στέκει σαν ιδέα, πρακτικά δεν έχει καμία εφαρμογή, να μεταφέρεις πυραύλους των 4 εκ. ευρώ έκαστος, εν μέσω σύγκρουσης, στην ανοιχτή θάλασσα, και να κάνεις προσπάθεια να τους βάλεις με γερανούς σε κάποιο πολεμικό.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Η νέα φρεγάτα FFG(X), Constellation Class, το όνειρο για πολλούς στην Ελλάδα και το ΠΝ

Εκεί ακριβώς φαίνεται πως το USN έχει όχι μόνο τα μέσα, αλλά και τις ιδέες. Η τελευταία ιδέα που επεξεργάζονται στο USN για να μπορέσουν να αντιπαρατεθούν στην Κίνα, είναι μια που μάλλον μας ταιριάζει “γάντι”. Να σημειώσουμε πως η βασική ιδέα, περιγράφηκε σε άρθρο του TheDrive πριν λίγες μέρες, συνεπώς δεν είμαστε τελείως off, απλά εμείς το μεταφέρουμε (πιο κάτω) στα ελληνικά δεδομένα.

Νέας γενιάς ναυτικοί πύραυλοι TESEO για το Ιταλικό Ναυτικό

Η ιδέα που σκέφτονται οι Αμερικανοί είναι η εξής: Μεταφορά των πυραύλων (SM-6, NSM, Tomahawk) από…

H συνέχεια στο Naval Defence

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο flight.com.gr εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

87 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
87 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Ακούστε μας

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ουκρανία: Πως η μάχη στο αεροδρόμιο Antonov έκρινε την πορεία του πολέμου

Του Ανδρέα Πογιατζή - δημοσιογράφου/αναλυτήΥπήρξαν μάχες που άλλαξαν την ιστορία, αφήνοντας μετέωρο το ερώτημα, "τι θα συνέβαινε εαν…" Μια από αυτές, ήταν του αεροδρομίου...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τα ΕΑΣ πήραν μπροστά και παράγουν βλήματα πυροβολικού 155 χιλιοστών

111
Σήμερα έχουμε ένα καλό νέο, με σημαντικές επεκτάσεις για την αμυντική μας ικανότητα: Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) έχουν ξεκινήσει να παράγουν και πάλι...
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 038 Τεύχος Ιουλίου 2023

Αγορά 3.99€
- Advertisement -

Σαν σήμερα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 2 Μαρτίου 1991: Μάχη της Rumaila, η τελευταία...

1
Στην τελευταία σύγκρουση του πολέμου του Κόλπου το 1991, μονάδες της αμερικανικής 24ης Μεραρχίας Πεζικού και της 101ης Αερομεταφερόμενης ενεπλάκησαν με προπορευόμενη φάλαγγα της...
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ Τεύχη 32, 33, 34, Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος 2023

Αγορά 7.99€
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 037 Τεύχος Ιουνίου 2023

Αγορά 3.99€

Πολιτική διαχείρισης σχολίων

Πολιτική διαχείρισης σχολίων για τις ιστοσελίδες flight.com.gr, navaldefence.gr, military-history.gr

71
Όπως είναι γνωστό, τα σχόλια στα site μας υπόκεινται σε έλεγχο και επεξεργασία ώστε να διασφαλιστεί η συμμόρφωσή τους με τους κανόνες που έχουμε...

Related News

Ν. Δένδιας στην 95η ΑΔΤΕ: Δεν θα βρεί έδρα η “φινλανδοποίηση” στην Ελλάδα

«Η πατρίδα μας δεν πρόκειται να απεμπολήσει τα δικαιώματά της, όπως αυτά προβλέπονται από το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας», διεμήνυσε...

Έκτακτες κρίσεις Ανωτάτων αξιωματικών – οι νέες αποφάσεις του ΣΑΓΕ

Το ΣΑΓΕ κατά την 9η Συνεδρίασή του, της Παρασκευής 1 Μαρτίου 2024, έκρινε ως ακολούθως:Στο Πολεμικό Ναυτικό Προήγαγε στο βαθμό του Αντιναυάρχου, για πλήρωση...

Πρόεδρος του ουγγρικού κοινοβουλίου: Υπέγραψε την επικύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Ουγγαρίας Σάντορ Λεζάκ υπέγραψε την επικύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και προώθησε το νομοσχέδιο στο γραφείο...