Στη συμπλήρωση τριακονταετίας από τη έναρξη υπηρεσίας τους, 8 νοτιοκορεατικά πολεμικά σκάφη αποσύρθηκαν από το ναυτικό της χώρας. Αρχικά έχουμε δύο φρεγάτες κλάσης Ulsan, οι Jeonam (FF-957) και Jeju (FF-958), που εντάχθηκαν σε υπηρεσία το 1989. Εκτοπίσματος 2.200 τόνων, ταχύτατες στους 35 κόμβους, με δύο αεριοστρόβιλους LM2500 και 2 μηχανές ντήζελ, είχαν βαρύ οπλισμό από πλευράς πυροβόλων (2 των 76 χιλιοστών Oto Melara και 3 διπλά Bofors 40 χιλιοστών) με 8 αντιπλοϊκούς Exocet, όπως και εκτοξευτές τορπιλών και βομβών βυθού. Κατασκευάστηκαν τοπικά από τις Hyundai Heavy Industries και τα ναυπηγεία της Daewoo, αλλά με βασική έλλειψη τους αντιαεροπορικούς πυραύλους.
Μαζί τους αποσύρθηκαν και 2 κορβέτες κλάσης Pohang, οι Sokcho (PCC-778) και Yeongju (PCC-779), ένταξης στο Ναυτικό το 1990. Η κλάση έφθασε τα 24 πλοία, και ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη με εξαγωγές ως μεταχειρισμένα σε Αίγυπτο, Περού, Φιλιππίνες, Βιετνάμ και Κολομβία.
Το εκτόπισμα έφθανε τους 1.200 τόνους, η απαιτούμενη ισχύς προσφερόταν από ένα στρόβιλο LM2500 και κινητήρες ντήζελ, ενώ ο οπλισμός περιελάμβανε δύο πυροβόλα Oto Melara 76 χιλιοστών, δύο δίδυμα 40αρια Bofors και 4 αντιπλοικούς πυραύλους (Exocet ή τους SMM 700 τοπικής κατασκευής) και τορπιλοσωλήνες. Τα ηλεκτρονικά και στις δύο κλάσεις -που όπως φαίνεται είχαν μεγάλη ομοιοτυπία- ήταν ευρωπαϊκά, ενώ η κατασκευή τους αποτέλεσε βασικό πεδίο απόκτησης τεχνογνωσίας για την εγχώρια αμυντική βιομηχανία.
Τέλος αποσύρθηκαν και 4 περιπολικά σκάφη κλάσης Chamsuri, των 170 τόνων, με πυροβόλο Bofors 40 χλσ. και δύο εξάκαννα Vulcan των 20 χιλιοστών.
Η απόσυρση τόσων πλοίων έγινε χωρίς «κραδασμούς» γιατί ήδη είχαν συμπληρώσει πάνω από 30 χρόνια έντονης χρήσης -το νοτιοκορεατικό Ναυτικό λόγω της απειλής της Βόρειας Κορέας είναι σε μεγάλη ετοιμότητα και με πυκνές περιπολίες- ενώ πλέον πέφτουν στο νερό πιο εξελιγμένα πλοία: όπως οι φρεγάτες Daegu και τα περιπολικά Yoon Youngha, με μεγάλο μέρος του εξοπλισμού τους να είναι τοπικής σχεδίασης. Ακόμη το υπηρετούν ήδη τα καταδρομικά κλάσης Sejong the Great, ενώ σχεδιάζεται και μεσαίου μεγέθους αεροπλανοφόρο.