Ένα ακόμη δείγμα μη επανδρωμένου, υποβρυχίου σκάφους αυτή τη φορά (UUV), έχουμε από την τουρκική αμυντική βιομηχανία. Λέγεται Rampus και προτείνεται από την εταιρία Sonitus Engineering, που έχει εμπειρία σε υποθαλάσσιες κατασκευές.
Οι προδιαγραφές του μικρού σκάφους, σε μορφή τορπίλης, μιλούν για ικανότητα κατάδυσης έως και 1.000 μέτρα (ιδιαίτερο αυτό), ωφέλιμο φορτίο τουλάχιστον 10 κιλών, μετάδοση δεδομένων έως 50 χιλιόμετρα μακριά όταν είναι στην επιφάνεια, ή ένα χιλιόμετρο όταν είναι σε βύθιση. Οι ρόλοι που μπορεί να αναλάβει είναι πολλοί, από ανίχνευση ναρκών, επόπτευση θαλάσσιων εκτάσεων, χαρτογράφηση βυθού, ωκεανογραφικές μελέτες (ρευμάτων, θερμοκρασιών, αλατότητας κ.λπ.) που είναι πολύ χρήσιμες στον πόλεμο υποβρυχίων, βοήθεια σε έρευνα και διάσωση, διάγνωση περιβαλλοντικής μόλυνσης κ.ο.κ. Το φορτίο του είναι κάμερες, σόναρ, βαθύμετρο, κ.λπ., ενώ μπορεί να εξαπολυθεί και από σκάφος επιφανείας.
Δεν είναι γνωστό αν η πρόταση αυτή θα υιοθετηθεί από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις αλλά παραμένει στο τραπέζι, σε μια γκάμα μη επανδρωμένων που συνεχώς διευρύνεται.