Τον εγχώριας κατασκευής πύραυλο cruise Babur IA δοκίμασε χθες το Πακιστάν. Ο πύραυλος έχει ακτίνα δράσης τουλάχιστον 450 χιλιομέτρων και η συγκεκριμένη έκδοση του είναι η νεότερη καθώς ήδη υπηρετεί με τις πακιστανικές ένοπλες δυνάμεις από το 2010. Φέρει κεφαλή 450-500 κιλών, η οποία μπορεί να είναι συμβατική ή και πυρηνική, είναι κινητός καθώς μεταφέρεται σε τετράδες από βαρύ φορτηγό, ενώ το Πακιστάν θα τον πιστοποιήσει και στα υποβρύχια της κλάσης Agosta. Διαθέτει σύστημα ναυτιλίας INS ενώ είναι συμβατός με όλα τα συστήματα GPS.
Η δοκιμή αυτή όμως δεν ήταν η μοναδική καθώς το Πακιστάν έκανε άλλες δύο τις προηγούμενες εβδομάδες. Έτσι στις 20 Ιανουαρίου ανακοίνωσε επιτυχημένη δοκιμή του βαλλιστικού πυραύλου Shaheen-III με ακτίνα δράσης τα 2.500 χιλιόμετρα, ικανό δηλαδή να χτυπήσει οπουδήποτε στην Ινδική επικράτεια (αλλά και την Κίνα και τη Ρωσία και την ανατολική Ευρώπη) ενώ μια ακόμη δοκιμή έγινε για τον μικρού βεληνεκούς βαλλιστικό πύραυλο Ghaznavi. Αυτός είναι παλαιάς τεχνολογίας, εξέλιξη των ρωσικών Scud (και των κινεζικών τους αντιγράφων), με εμβέλεια 300 χιλιομέτρων και κεφαλή 700 κιλών.
Η φρενίτιδα αυτή δοκιμών, εξηγείται και για πρακτικούς λόγους (εξέλιξη των συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων) αλλά και για λόγους προπαγάνδας, με το Πακιστάν να δηλώνει σαφώς πως διατηρεί την πρωτοπορία στον ισλαμικό κόσμο σε πυραυλικά συστήματα κάθε τύπου και βεληνεκούς.