Τρεις Ουκρανοί πιλότοι σκοτώθηκαν αφού δύο εκπαιδευτικά αεροσκάφη L-39 συγκρούστηκαν στον αέρα στην κεντρική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα η Πολεμική Αεροπορία της χώρας.
Η απώλεια των τριών πιλότων θα αποτελέσει πλήγμα για την Ουκρανία, η οποία βρίσκεται εν μέσω μιας τεράστιας προσπάθειας να εκπαιδεύσει τους πιλότους της στον χειρισμό των δυτικών αεροσκαφών F-16, καθώς διάφορες χώρες έχουν μέχρι στιγμής δεσμευθεί να προσφέρουν στο Κίεβο 61 τέτοια μαχητικά αεροσκάφη. Η σύγκρουση σημειώθηκε χθες Παρασκευή στην περιοχή Ζίτομιρ, δυτικά του Κιέβου.
“Απευθύνουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων. Πρόκειται για μια οδυνηρή και ανεπανόρθωτη απώλεια για όλους μας”, ανέφερε η Πολεμική Αεροπορία στο Telegram, ενώ πρόσθεσε ότι διεξάγεται έρευνα για τα αίτια της σύγκρουσης.
Η σχεδίαση νέας γενεάς πυραύλων.
Όλοι σχεδιάζουν πυραύλους χωρίς λογική με τα ίδια χαρακτηριστικά και με της ίδιες δυνατότητες. Αν απορώ με την λογική τους; Ναι και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Δεν μπορούμε αρχικά να βελτιώσουμε πυραύλους που να δυσκολεύουν -αχρηστεύουν τα αντιπυραυλικά συστήματα των πλοίων και μετά να κατασκευάσουμε καινούργιους; Δεν ξέρουμε τα χαρακτηριστικά των αντιπυραυλικών συστημάτων και της δυνατότητες τους;
Θα γράψω λίγα χωρίς να κάνω αναλύσεις, οι μελέτες υπάρχουν για να εξηγήσουν το γιατί και τα μειονεκτήματα του κάθε ενός συστήματος. Το φαλάνξ ένα και δυο με το εξάκανο πυροβόλο των 20 χιλιοστών και με εμβέλεια τα 2 χιλιόμετρα, μπορούμε να το αχρηστέψουμε βάζοντας δυο ρουκέτες των 2,75 ιντσών σε έναν πύραυλο επιφάνειας. Στα τρία χιλιόμετρα πριν το πλοίο εκτοξεύει της ρουκέτες ταυτόχρονα που κατευθύνονται όχι ευθεία αλλά με μια μικρή απόκλιση. Μπορούμε να τους βάλουμε αεριόφυλλα και να μοιάζουν στο στίγμα όπως ο πύραυλος, ή να αφήσουμε την κεφαλή όπως έχει. Δεν μπορεί να καταρρίψει 3 στόχους σχεδόν ταυτόχρονα το αντιπυραυλικό σύστημα, το να ανιχνεύσει και στραφεί σε άλλον στόχο και να τον καταρρίψει θέλει χρόνο. Τους δυο ναι θα τους καταστρέψει τον τρίτο όχι!
Για τα καλυτέρα συστήματα και το φαλάνξ τρία, γιατί δεν το έχω μελετήσει ψάξει για να έχω γνώμη που έχουν εμβέλειες τα 3 χιλιόμετρα και 3,5 χιλιόμετρα. Όπως το μιλένιουμ αλλά όχι δικά τους ραντάρ, εδώ χρειαζόμαστε έναν πύραυλο με 4 ρουκέτες. Δεν μπορούν να καταρρίψουν παραπάνω από 3-4 στόχους. Μια ρουκέτα με μεγάλη κεφαλή των 127 χιλιοστών κάνει μεγάλη ζημιά στο πλοίο.
Εδώ αναφέρθηκα για παλιές σχεδιάσεις πυραύλων που θα μπορούσαν να τροποποιηθούν. Πως θα έφτιαχνα εγώ τον δικό μου πύραυλο; Όπως είναι τώρα με δυο προσθήκες με ένα λέιζερ εμπρός- και με 8-9 ρουκέτες των 2,75 ιντσών ή των 127 χιλιοστών γύρω από το σώμα του πυραύλου. Για να μπορεί σε αποστάσεις μεγαλύτερες από 10 χιλιόμετρα με της νέες κατευθυνόμενες ρουκέτες των 13,5 χιλιομέτρων εμβέλειας, να χτυπήσει το πλοίο και να της κατευθύνει σε αυτό και μετά να συντρίβει επάνω του. Κανένα αντιπυραυλικό σύστημα και κανένα ΑΑ σύστημα δεν μπορεί να τον αντιμετωπίσει εκτός από πυροβόλα! Κανένα πλοίο δεν μπορεί να γλυτώσει έτσι όπως τα κατασκευάζουν.
Δεν θα πω άλλα για πυραύλους λύσεις έχω και άλλες να αναφέρω για επιπλέον ισχύ και μεγάλες υπερηχητικές ταχύτητες. Με απορριπτόμενες δεξαμενές για μεγαλύτερη εμβέλεια και πύραυλο για να ανεβάσει την ταχύτητα στα 4+ μαχ. Οι απορριπτόμενες δεξαμενές είναι απαραίτητες γιατί θα μειωθεί ο διαθέσιμος χώρος κλπ. Οι απορριπτόμενες δεξαμενές δεν μοιάζουν με αυτές των αεροσκαφών, είναι δύο γύρω από το σώμα του πυραύλου. Σαν να βάζουμε στην θέση των ρουκετών, δυο δεξαμενές στο ίδιο μέγεθος χωρισμένες στα δυο.
Οι δεξαμενές μένουν επάνω στον πύραυλο και μόλις λειτουργήσει ο πύραυλος με την επιπλέον ώθηση για μεγάλη ταχύτητα. Τότε αποχωρίζονται σε μεγάλο ύψος και ρίχνουν στιγμιαία αεριόφυλλα για να παραπλανήσουν τα ραντάρ τα ΑΑ και τα αντιπυραυλικά συστήματα! Δεν αναφέρομαι σε ένα σκέτο πύραυλο με μεγάλη ταχύτητα αλλά σε έναν που ρίχνει της δεξαμενές. Συνεχίζει να κερδίζει ύψος και ταχύτητα και κατεβαίνει αυτόματα κάτω από ύψος των δεξαμενών που πετούν-πέφτουν και ρίχνουν αεριόφυλλα στιγμιαία πάλι.
Να δω πως θα αντιμετωπίζεις πλαστικά ντρονς με αυλωθητές, με της πατέντες που λέω για την αυτόματη εκκίνηση αυλωθητών. Δηλαδή χωρίς πυραύλους και με δυνατότητες τροχοδρόμησης. Πέντε πατέντες έχω όχι μια και αν πετύχει, αν όχι τι γίνετε;
Συνεχίζετε έχουμε πολλά να γράψουμε ακόμα.
Μικρός Ήρωας Δικαίος Γεώργιος.
Οι δικοί μας πύραυλοι που είναι κύριε;
Αν τους είχαμε ποιος θα τολμούσε να μας κολλήσει;;;;;;;
Αν τους κατασκευάζαμε μόνοι μας και δεν μπορούσε να τους αντιμετωπίσει κανείς, θα τολμούσαν οι Τούρκοι να κουνηθούν;
ΥΣ γράψτε πως δεν γίνετε και πως τα ΑΑ και τα αντιπυραυλικά συστήματα θα τα καταφέρουν. να γλυτώσουν το πλοίο!
Γράψτε πως δεν γίνετε και οι ξένοι ξέρουν τα πάντα!
Για να καταλάβετε πως όταν λέμε για διαφορετικές σχεδιάσεις οπλικών συστημάτων από αυτά που υπάρχουν το εννοούμε!