Την επόμενη δεκαετία, όταν ο Αμερικανικός Στρατός πάει σε πόλεμο, τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ), ενδέχεται να διαθέτουν πυργίσκους γερμανικής κατασκευής, ικανούς να βρίσκουν και να εντοπίζουν αυτόνομα στόχους. Όλα αυτά, ενόψει της αντικατάστασης των Bradley με ένα νέο όχημα στα πλαίσια του Optionally Manned Fighting Vehicle (OMFV), ενός προγράμματος που έχει κυριολεκτικά περάσει από σαράντα κύματα.
Στις 26 Αυγούστου, ο γερμανικός αμυντικός κολοσσός Rheinmetall υπέγραψε συμφωνία με την Αναπτυξιακή Διοίκηση του Στρατού των ΗΠΑ για συνεργασία σε συστήματα όπλων, έλεγχου πυρός και πυρομαχικά.
Επί του παρόντος, τα υπάρχοντα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, διαθέτουν πυροβόλα των 25 χιλιοστών ως τον κύριο οπλισμό τους. Ένα όπλο αυτού του διαμετρήματος είναι χρήσιμο για την εμπλοκή άλλων ελαφρά θωρακισμένων οχημάτων και εναντίον ελικοπτέρων, αν και φυσικά δε διαθέτει τη δυνατότητα εμπλοκής άρματος μάχης.
Η μετάβαση σε πυροβόλο των 50 mm σημαίνει διπλασιασμό της εμβέλειας του κύριου όπλου και ποικιλία πυρομαχικών ικανών να εμπλέξουν σχηματισμούς αντίστοιχων ελαφρών οχημάτων, οχυρώσεων, ή ακόμη και πιο βαρέων οχημάτων.
Το πυροβόλο 50 χιλιοστών παραδόθηκε για πρώτη φορά στο Στρατό το Σεπτέμβριο του 2020 και δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη σε κάποιο τεθωρακισμένο όχημα. Ο σκοπός είναι βέβαια ένα νέο τεθωρακισμένο όχημα χτισμένο γύρω από το όπλο, το οποίο δε θα χρειάζεται πλήρωμα επάνδρωσης.
Οι αισθητήρες μπορεί να περιλαμβάνουν (τουλάχιστον) μια κάμερα υπέρυθρων, δύο οπτικές κάμερες και ένα αποστασιόμετρο λέιζερ. Σε συνδυασμό με την επεξεργασία και αξιολόγηση πληθώρας δεδομένων εντός του οχήματος και το πυροβόλο των 50 χιλιοστών, το νέο όχημα θα μπορεί να εμπλέξει στόχους σε ακόμη μεγαλύτερες αποστάσεις, κάτι που φυσικά θα παίξει ρόλο και στην επιβιωσιμότητά του.