Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς απέρριψε εκ νέου το ενδεχόμενο να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο ή να κινήσει διαδικασίες για να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, ξεκαθαρίζοντας ότι εννοεί να ηγηθεί και πάλι της προεκλογικής εκστρατείας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) ως υποψήφιος καγκελάριος.
«Η κυβέρνηση έχει την πλειοψηφία για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που βρίσκονται αυτή τη στιγμή μπροστά της», διαβεβαίωσε ο κ. Σολτς σε συνέντευξή του στο ZDF, επιρρίπτοντας στην αντιπολίτευση την ευθύνη για το γεγονός ότι διατυπώνεται αμφισβήτηση.
Με το βλέμμα στο μέλλον, προέβλεψε ότι οι συσχετισμοί δυνάμεων θα είναι τέτοιοι που θα είναι πολύ δύσκολο να σχηματιστούν κυβερνήσεις συνεργασίας, σε κρατιδιακό και σε ομοσπονδιακό επίπεδο.
Εξάλλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Τagesspiegel, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ίδιος και το SPD θα ηγηθούν της επόμενης κυβέρνησης. Στην ερώτηση «είστε ακόμη κατάλληλος για να υπηρετείτε την Γερμανία;» απάντησε «σαφώς».
Ερωτηθείς για τα δυσμενή αποτελέσματα του SPD στις πρόσφατες εκλογές της Θουριγγίας και της Σαξονίας, ο κ. Σολτς αναγνώρισε πως «δεν μπορούν να παραβλεφθούν» και χαρακτήρισε «καταθλιπτικά» τα ποσοστά που εξασφάλισε αντιθέτως η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD). Εξέφρασε ωστόσο την πεποίθηση ότι το SPD είναι κόμμα δοκιμασμένο στη μάχη και πρόσθεσε ότι ο ίδιος σκοπεύει να δώσει αγώνα προκειμένου να λάβει ισχυρή εντολή στις επόμενες ομοσπονδιακές εκλογές.
Με αφορμή την συνάντησή του, την περασμένη Παρασκευή, με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο καγκελάριος επανέλαβε ότι το Βερολίνο θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία, απέφυγε ωστόσο να απαντήσει στο ερώτημα αν εξακολουθεί να εμπιστεύεται τον ουκρανό πρόεδρο, ακόμη και μετά την αποκάλυψη ότι η δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream στην Βαλτική έγινε από Ουκρανούς. «Έχω καλές σχέσεις με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι», ωστόσο «ταυτόχρονα, είναι απολύτως σαφές για μένα ότι το θέμα αυτό πρέπει να διευκρινιστεί», δήλωσε ο κ. Σολτς, ο οποίος παραδέχθηκε πως τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα δεν είναι άσχετα από το γεγονός ότι «ορισμένοι πολίτες δεν συμφωνούν με την υποστήριξη της Ουκρανίας».
«Πιστεύω όμως ότι αυτό είναι το σωστό και θα επιμείνω», ξεκαθάρισε.
Ερωτηθείς για το μεταναστευτικό, ο Όλαφ Σολτς απέρριψε την εικασία ότι η κυβέρνηση ενεργεί υπό την πίεση της αντιπολίτευσης. «Είναι λάθος να λέγεται ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει μόλις τώρα δράση. Διασφαλίσαμε την εφαρμογή μη εκτελεσθεισών αποφάσεων δεκαετιών σε αυτό το ζήτημα», αντέτεινε.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Είπα και γω. Θα δούμε πολλά μέχρι να υπάρξει ασφαλές συμπέρασμα.
Τα Πακιστανικά F-16 έχουν GE F110 ή PW F100;
Δεν θα δημοσίευαν ποτέ φωτογραφίες οι Πακιστανοί ρε παιδιά
γράψτε ότι θέλετε.. εμείς καταρρίψαμε f-16 τώρα αν το έριξε το Mig-21 η το έριξε άλλο αεροσκάφος μας μικρή σημασία έχει.. ποιο πολύ το θέμα είναι νομικό γιατί δεν θα έπρεπε το Πακιστάν να μπορεί να τα χρησιμοποιήσει στο Κασμίρ… Λογικό είναι να προσπαθήσουν να κάνουν το παν για κρύψουν την χρήση τους … αλλά πλέον είναι αργά γιατί καταρρίφθηκε.. οπότε δεν μπορεί να κρυφτεί η παράνομη χρήση τους και θα τους επιφέρει συνέπειες…
Δεν υπάρχει σε Πακιστάν ή Ιορδανία F-16 με κινητήρα GE F110!
Εκτός αν τα ΗΑΕ έδωσαν E/F στο Πακιστάν, όπως συνήθιζαν με παλαιότερους τύπους και είχαν σχετική συμφωνία (η αεροπορία των ΗΑΕ στελεχώνεται σε μεγάλο βαθμό από βετεράνους πακιστανούς χειριστές …) … αλλά έχει προβλεφθεί σχετική απαγόρευση στο πωλητήριο συμβόλαιο των “ιεράκων της Ερήμου”: Όχι “δανεισμός” τους στο Πακιστάν, όχι πακιστανοί στα χειριστήρια τους ακόμη και εντός ΗΑΕ! Αυτός είναι και ο λόγος που δεν πρόκειται να αποσύρουν τα Μ2000-9, είναι ένα σκέλος του στόλου τους στο οποίο δεν έχουν βέτο οι ΗΠΑ και μπορούν να το χρησιμοποιήσουν κατά βούληση, αξιοποιώντας το εξπερτίζ των Πακιστανών βετεράνων μπαρουτοκαπνισμένων μισθοφόρων τους και διατηρώντας τη δυνατότητα ενίσχυσης του Πακιστάν με απόσπαση των Μ2000-9 (που έχουν και βλήματα πλεύσεως Black Shaheen και MICA και πολλά άλλα καλούδια και θα κάνουν ανείπωτη ζημιά στην Ινδία, που δεν έχει ακόμη Μ2000-5 ούτε Ραφάλ …).
δεν θα μπορουσε ενα F16 Viper, ακομα κι αν ειχε το πακισταν αυτην την εκδοση, με το ρανταρ AESA APG83 σε συνδυασμο με τον AIM120 C5-7 να καταρριφθει απο τα Σου30 ή τα Μιραζ.