Το T-929 ATAK II είναι η μετεξέλιξη του Τ-129, του γνωστού τουρκικού επιθετικού ελικοπτέρου, προς το βαρύτερο και ισχυρότερα οπλισμένο. Αποτελεί ένα σχέδιο της Turkish Aerospace το οποίο έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη του εδώ και περίπου 3 χρόνια, επιχειρώντας να αξιοποιήσει τη σχετική εμπειρία από το T-129 (με τη σειρά του εξέλιξη του ιταλικού Mangusta A129) ώστε να προσφέρει στον τουρκικό στρατό ένα παρεμφερές σε επιδόσεις ελικόπτερο με το Apache.
Το πρώτο πρωτότυπο αναμένεται να πετάξει το 2023, ενώ αυτό που σιγουρεύθηκε είναι πως πηγή των κινητήρων θα είναι η Ουκρανική Motor Sich, που θα παρέχει τον TV3—117, έναν turboshaft με μεγίστη ισχύ 2.200-2.500 ίππους. O συγκεκριμένος είναι από τους πιο γνωστούς κινητήρες ελικοπτέρων στην Ανατολική Ευρώπη (και παγκοσμίως) καθώς χρησιμοποιείται σε όλη τη σειρά σκαφών Mil-Mi και επίσης στα μοντέλα της Kamov. Έτσι η Τουρκία τουλάχιστον σε αυτό τον τομέα, «πατά στα σίγουρα» διαλέγοντας ένα δοκιμασμένο κινητήρα και από εναλλακτική πηγή (εκτός της Δύσης δηλαδή), ώστε να ξεπεράσει τα γνωστά προβλήματα με το εμπάργκο που αντιμετωπίζει. Σύμφωνα με την Turkish Aerospace αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα οι δοκιμές του κινητήρα, ενώ ήδη έχουν παραγγελθεί οι πρώτοι 14, για να εξοπλίσουν τα πρωτότυπα.
Το συγκεκριμένο κινητήρα άλλωστε ήδη «ξέρει» καλά η Τουρκία καθώς χρησιμοποιείται στα Mil-Mi 17 της Στρατοχωροφυλακής, τα οποία αξιοποιεί εδώ και χρόνια ως μεταφορικά σε επιχειρήσεις κατά του PKK. Η πρόθεση της Άγκυρας βέβαια είναι κάποια στιγμή να εφοδιάσει το T-929 με τουρκικό κινητήρα αλλά αυτό είναι πολύ μακριά, καθώς προς το παρόν δοκιμάζεται ο turboshaft 1.400 ίππων που ετοιμάζει η TEI (Turkish Engines Industries). Ο τελευταίος θα εξοπλίσει τα T-129 αλλά και τα T625, ένα ακόμη σχέδιο σε εξέλιξη για ένα ελαφρύ μεταγωγικό.
Το T-929 θα είναι ένα ελικόπτερο της τάξης των 11 τόνων, δικινητήριο, με διμελές πλήρωμα, με ενσωματωμένο πυροβόλο σε πυργίσκο, ικανότητα μεταφορά αντιαρματικών πυραύλων και ρουκετών, ηλεκτροοπτικό σύστημα εντοπισμού και στοχοποίησης, σύστημα αντιμέτρων (παθητικών και ενεργητικών), ψηφιακό κόκπιτ, και δυνατότητα ηλεκτρονικού πολέμου.