Το κτίριο όπου στεγάζονταν μέσα ενημέρωσης στη Γάζα που καταστράφηκε από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή το Σάββατο ήταν “ένας απόλυτα νόμιμος στόχος”, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, τονίζοντας ότι βασίζεται σε πληροφορίες των υπηρεσιών πληροφοριών.
Το κτίριο, το οποίο στέγαζε συγκεκριμένα τα γραφεία του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων Associated Press και της τηλεόρασης Al-Jazeera, στέγαζε επίσης “ένα γραφείο ‘πληροφοριών’ για την παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση (…) που προετοιμάζει και οργανώνει τρομοκρατικές επιθέσεις κατά Ισραηλινών πολιτών”, εξήγησε ο Νετανιάχου μιλώντας στην εκπομπή “Face the Nation” του αμερικανικού δικτύου CBS. “Συνεπώς είναι ένας απόλυτα νόμιμος στόχος.”
Πρόσθεσε επίσης ότι οι πληροφορίες σχετικά με την επίθεση του Σαββάτου κοινοποιήθηκαν στις αμερικανικές αρχές.
Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει όσους βρίσκονταν μέσα στο κτίριο πριν ξεκινήσει η επίθεση, δήλωσε ο Νετανιάχου.
“Στοχεύουμε μια τρομοκρατική οργάνωση που στοχεύει τους πολίτες μας και κρύβεται πίσω από αυτούς, χρησιμοποιώντας τους ως ανθρώπινες ασπίδες”, είπε.
Από που προκύπτει ότι τα F-35B “είναι σε άλλο εντελώς επίπεδο από πλευράς επιδόσεων σε σχέση με το Harrier”; (με το ίδιο οπλικό φορτίο που θα πρέπει να φέρουν εξωτερικά)
Μήπως θέλετε να θυμηθούμε πόσους εναέριους ανεφοδιασμούς χρειάστηκαν – υπό ιδανικές προφανώς συνθήκες πτήσης – για να φθάσουν στην Ιαπωνία ;
Το F-35B είναι ένα μαχητικό πολλαπλού ρόλου και stealth κι ως τέτοιο αναλαμβάνει περισσότερες αποστολές από τα Harrier.
To θέμα κατ’ εμέ είναι αλλού. Είναι η τεράστια διαφορά στην ισχύ πυρός του USN συγκριτικά με την Ευρώπη.
Είναι εντυπωσιακό πως σκάφη όπως του USS America το οποίο είναι βελτίωση του WASP χωρίς δεξαμενή αποβατικών, δύναται να μεταφέρει 20 F-35B και θα μπορούσε ενδεχομένως κι άλλα αν δεν υπήρχαν οι χώροι για τους 1000+ πεζοναύτες με τα εφόδια 3 LHA America κάνουν την δουλειά 2 C. de Gaulle ή 2 Queen Elisabeth…
Ό,τι και να κάνουμε αυτό επηρεάζει την εξωτερική πολιτική. Η μόνη λύση για ουσιαστική αύξηση ισχύος της Ευρώπη περνάει μέσα από την υλοποίηση ενός οράματος σαν εκείνου του Μ. Μακρόν. Είμαστε μακριά από όμως, πολύ μακριά… Και δεν είναι θέμα βιομηχανικής βάσης, είναι θέμα πολιτικών συμφερόντων.
ολο πατεντες οι αμερικανοι κ ηθελα το wasp διπλα με ενα tico στην κρητη παει κ αυτο το ονειρο
Να με συγχωρείτε,αλλά εάν έχουμε λεφτα για ελικοδρόμιο θα πρωτιμουσα να αγωραστουν 4-6 φρεγατες αεραμοινας που θα μπορούσαν να προστατέψουν πραγματικά των στόλο μας παρά έναν καινούριο τεράστιο στόχο για τα τουρκικά αντιπλοϊκα βληματα!!!!!