«Ίσως έχουν τύψεις συνείδησης (για το μακεδονικό ζήτημα), άρα το υποσυνείδητο λειτουργεί, ο Φρόιντ είναι περίεργο πράγμα. Αλλά δεν θα μπω σε μια τέτοια συζήτηση» δήλωσε σήμερα από τα Σκόπια ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις της επίσημης Αθήνας για τα όσα αυτός υποστήριξε περί «ανεπίλυτου μακεδονικού ζητήματος».
Τόνισε ότι το “μακεδονικό ζήτημα” δεν θα κλείσει μέχρις ότου δεν εκπληρωθούν οι βασικοί και στρατηγικοί στόχοι της χώρας του, που είναι να γίνει αυτή πλήρης μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Δεύτερον, γνωρίζετε ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει εκδώσει μια πληθώρα αποφάσεων που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα της μακεδονικής κοινότητας στον ανατολικό γείτονά μας (σ.σ. Βουλγαρία), τα οποία δεν γίνονται σεβαστά. Μιλάμε για τον 21ο αιώνα, μιλάμε για ένα κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα της μακεδονικής κοινότητας. Και αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Βλέπετε ότι στον 21ο αιώνα η μακεδονική ταυτότητα εξακολουθεί να αμφισβητείται. Θα ήταν ανεύθυνο, επιπόλαιο και προδοτικό εκ μέρους μου να πω ότι το μακεδονικό ζήτημα έχει κλείσει. Δεν έχει κλείσει και θα παλεύω για το μακεδονικό ζήτημα όσο είμαι πρωθυπουργός της μακεδονικής κυβέρνησης, διότι αυτό αναμένουν οι πολίτες από τον άνθρωπο που ηγείται της μακεδονικής κυβέρνησης» ανέφερε ακόμη ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι.
«Γνωρίζω ότι στο παρελθόν υπήρξαν άνθρωποι που ηγήθηκαν της μακεδονικής κυβέρνησης, για τους οποίους το μακεδονικό ζήτημα δεν ήταν καν ανάμεσα στις δέκα πρώτες προτεραιότητές τους, αλλά θα σας παρακαλούσα να συνηθίσετε σε μια κυβέρνηση στην οποία η πρώτη προτεραιότητα του πρωθυπουργού είναι το μακεδονικό ζήτημα» προσέθεσε ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
παρτε warrior ρεεεεεε
Όχι τανκς, όχι ifv, όχι F-35, τα Type 45 είναι για τα μπάζα και η αμυντική τους βιομηχανία πάει από το κακό στο χειρότερο. Στον επόμενο πόλεμο το UK θα πολεμήσει με ξύλα και ρόπαλα (άντε και καμία σφεντόνα, αν το επιτρέψουν τα οικονομικά του).
ΥΓ: μην ξεχνάμε και ότι το ποσοστό των πολιτών της Μεγάλης Βρετανίας που δεν θέλουν η χώρα τους να έχει πυρηνικά συνεχώς αυξάνεται. Να βεβαιωθούνε πως θα μείνουνε άοπλοι δηλαδή.
Αναδίπλωση και οικονομία λόγω ύφεσης, ή δυσαρεστημένος πελάτης?
Το brexit τους εχει βγει πολυ ξυνο. Την ιδια στιγμη που βρισκομαστε ηδη σε arms race το Λονδίνο κοιτά να μειώσει οροφες.
Λογικό, θα το αξιολογούσα, να κόβονται κεφάλαια από το πέμπτης γενιάς μαχητικό και να πηγαίνουν στο έκτης. Έτσι έρχεται η ανάπτυξη νέων, πρωτότυπων λειτουργιών και όχι πεπερασμένων. Τα αεροπλανοφόρα (αν μπορεί κανείς να τα χαρακτηρίσει έτσι, διαλέγοντας την Β’ έκδοση του F-35 και όχι την C’ για οικονομία, εγώ κατά βάση ελικοπτεροφόρα τα θεωρώ όπως τα America class που προσαπογειώνουν και αυτά με την σειρά τους F-35B) παραμένουν ικανοποιημένα και η μόνη διαφορά που αντιλαμβάνομαι είναι ότι δε θα έρθουν ποτέ τα F-35A και θα παραμείνουν οι γήινες βάσεις τους με τα Typhoon την ώρα που η Ελλάδα μας πετάει με τα τρίτης γενιάς F-4 και με Mirage 2000. Ελπίζω τουλάχιστον να έρθουν άμεσα τα Rafale, σε τουλάχιστον F3 έκδοση και ας είναι και μόνο 18+18 και με μεταχειρισμένα μέσα στο όλο πακέτο.
Παρόμοιες μ… εξυπνάδες έκαναν και πριν τον Β’ΠΠ και μετά τραβούσαν τα μαλλιά τους.
Με τα προβλήματα που προκάλεσε ο κορονοϊος και την καταστροφή του Brexit να έρχεται προσπαθούν να γλυτώσουν χρήματα από όπου μπορούν. Αν τώρα συνυπολογίσουμε και τις μετεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για θηριώδεις επενδύσεις στην Βόρεια Αγγλία (Manchester High Speed Link κλπ) είναι φανερό ότι λεφτά δεν υπάρχουν.
Η νέα Global Britain όπως αρέσκεται να λέει ο Πρωθυπουργός αν συνεχίσει έτσι θα το κλείσει το μαγαζί μου φαίνεται.
Με κορονοϊό, brexit και 142 Typhoon , εκ των οποίων τα 105+ tranche 2/3A λογικό μου φαίνεται για την περικοπή στο ήμισυ των 138 F-35 των RAF/RN . Τώρα για τα άρματα/ΤΘ μάλλον θα το μετανιώσουν, τόσο άσχημα είναι τα πράγματα ?
Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι, ένας ένας την κάνει σιγά σιγά από το F35 και προσπαθεί να μειώσει τους αριθμούς που υποχρεούται να αγοράσει, λόγω συμμετοχής στο πρόγραμα ανάπτυξης.
Αρχίσαμε από την Τουρκία, προχωρήσαμε στην Βρετανία, σε λίγο μην εκπλαγείτε αν ακούσετε για την Ολανδία και το Βέλγιο.
Μόνο το Ισραήλ έμεινε πιστό (γιατί του δώσαν το δικαίωμα αλλαγής των ηλεκτρονικών), και η Ιαπωνία γιατί τους δώσαν σημαντικό μέρος της τεχνολογίας του F22 για το νέο τους μαχητικό.
Βέβαια ξιπασμένοι, αρχοντοχωριάτες θα υπάρχουν πάντα, σαν και του λόγου μας, να ξεφω ρτωθούν κάποια κομμάτια του F35. (Το ότι απεδείχθει ότι το ρανταρ του PAK-FA και των S500 ανιχνεύουν το F35 στα 200 χιλιόμετρα ακόμα να το χωνέψει η LM)
Όσο για τα υπόλοιπα, εφόσον η Βρετανία αποφάσισε να φύγει από την Ευρώπη όπου ο κάθε “οπλαρχηγός” έχει το δικό του μπαιράκι, και αποφάσισε να πάει υπό την σκέπη των ΗΠΑ, καλά κάνει. Μειώνει τον οργανικό στρατό από 150.000 (ίσο με αυτό της Ελλάδος btw) σε ύψος 95.000. Αλλαγή που ήταν γνωστή εδώ και κάποια χρόνια και το γνωρίζαν όλοι μετά την ανακοίνωση του force 2020 και την αλλαγή της στρατηγικής βίβλου το 2015.
Τους βγηκε ξινο(προς ωρας) το Brexit!!!!!Ηρθε και η πανδημία του Ιου και κλαίνε στην Ιγγλετερα!!!!
Sic transit gloria mundi.
Καλά κάνουν οι Άγγλοι και ακυρώνουν την παραγγελιά, άντε μπας και πέσουν και οι τιμές των F -35 τελικά και μπορέσουμε να…πάρουμε και μεις οι υπόλοιποι στις εκπτώσεις τίποτα!