Νέα προσθήκη στο «παλμαρέ» της, έκανε η Lockheed Martin εξαγοράζοντας την αμερικανική Aerojet Rocketdyne για 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η Aerojet, από τους μεγαλύτερους παραγωγούς κινητήρων πυραύλων κάθε κατηγορίας, από οπλικά συστήματα έως διαστημικά οχήματα, ήταν ήδη συνεργάτης της Lockheed καθώς η τελευταία απορροφούσε σχεδόν το ένα τρίτο της παραγωγής της. Το πρόβλημα τώρα βρίσκεται στις Boeing και Northrop οι οποίοι επίσης είναι μεγάλοι πελάτες της Aerojet.
Η συγχώνευση δεν ήταν τυχαία καθώς είχε προηγηθεί το 2018 η αντίστοιχη συγχώνευση Northrop Grumman με την Orbital ATK, τον δεύτερο μεγάλο κατασκευαστή κινητήρων πυραύλων στις ΗΠΑ. Έτσι η εκεί αγορά ολοένα και μικραίνει σε αριθμό κατασκευαστών μέσω συγχωνεύσεων και εξαγορών.
Η Aerojet Rocketdyne παράγει σήμερα τους κυριότερους διαστημικούς κινητήρες, όπως τον RL10 και τον RS68 για τους πυραύλους Delta και Centaur ενώ εξελίσσει τον X3 με τεχνολογία προώθησης ιόντων, όπως και κινητήρες για το νέο Σύστημα Διαστημικής Εκτόξευσης της NASA. Στον αμυντικό τομέα παράγει κινητήρες για τους πυραύλους Standard, Tomahawk, Javelin, Griffin, Patriot, ATACMS, GMLRS, Stinger και πολλούς άλλους. Επίσης παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη υπέρ-υπερηχητικών οχημάτων με κινητήρες scramjet, τα οποία αναμένεται να κυριαρχήσουν στα πεδία της μάχης της επόμενης δεκαετίας.
H Lockheed Martin αγόρασε την Aerojet Rocketdyne με premium 21% στη τρέχουσα τιμή μετοχής της, ενώ αναμένει με την συμφωνία να ενισχύσει σημαντικά το δικό της τμήμα διαστημικών συστημάτων, το οποίο το 2019 ήταν το τρίτο σημαντικότερο της σε έσοδα, φθάνοντας το 18% του τζίρου της το 2019.
Ο τεράστιος πύραυλος ARTEMIS της NASA αφήνει την γραμμή συναρμολόγησης για δοκιμές