Tο Leopard 2, σχεδιαστικά προερχόμενο από το Leopard της δεκαετίας του 1960, είναι μία από τις πιο επιτυχημένες σχεδιάσεις κύριων αρμάτων μάχης στον κόσμο, εμπορικά μιλώντας τουλάχιστον αφού έχει πουληθεί και βρίσκεται σε υπηρεσία σ διάφορες εκδόσεις σε 19 χώρες. Η πρώτη παράδοση άρματος μάχης παραγωγής του τύπου πραγματοποιήθηκε το 1979, πριν από 40 χρόνια.
Η κατασκευάστρια εταιρεία Krauss-Maffei Wegmann (KMW) γιορτάζει τα 40 χρόνια Leopard 2, αφού το φθινόπωρο του 1979, ο τότε ομοσπονδιακός γερμανικός Στρατός (Bundeswehr) εισήγαγε σε υπηρεσία το πρώτο άρμα του τύπου που συνδύαζε αναβαθμισμένες επιδόσεις πυρός, κινητικότητας, προστασίας και διοίκησης.
Στην τελετή που πραγματοποίηθηκε συμμετείχαν καλεσμένοι από όλο τον κόσμο, εκπρόσωποι Ενόπλων Δυνάμεων συμμαχικών χωρών και της διεθνούς βιομηχανίας και, κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με τίτλο «Ένας ευρωπαϊκός στόλος αρμάτων: πρώτο βήμα προς έναν ευρωπαϊκό στρατό», ακολούθησε ομιλία για το μέλλον του Leopard 2.
Η συνεχής ανάπτυξη και αναβάθμιση του Leopard 2 A4 στην τρέχουσα έκδοση A7V το καθιστά ακόμα και σήμερα ένα από τα καλύτερα κύρια άρματα μάχης στον κόσμο.
Θεωρητικά αυτό τουλάχιστον αφού το Leopard 2 δεν έχει δοκιμαστεί σε μάχη σχεδόν ποτέ, ενώ τις λίγες φορές που κλήθηκε να πολεμήσει τα αποτελέσματα μάλλον δεν ήταν ενθαρρυντικά, ανεξάρτητα από τις αιτίες.
Θερμικά Γαλλικά και Ηλεκτρομαγνητισμός ~
Πυροβόλα και Εμβέλεια πάνω από Όλα . –
Καταστροφή Βεβαία και Καθέτη|
Θωράκιση μόνο για Παραπλάνηση #
Καπνογόνο Πολύ και Αλητεία [
Βλήμα Τρελλό και Ακριβές +
Απόθεμα στα Ύψη και Πληροφορία
Όλα τα θέλω. Τυλίχτε τα.
Δεν ξέρω αν τα έχουν σκεφτεί καλά οι Γερμανοί της KMW. Υπάρχουν εξελίξεις στην τεχνολογία που δεν ξέρω εάν καθιστούν την πολύ θωράκιση χρήσιμη. Πρόσφατα αγόρασαν και μια εταιρεία ελληνικών συμφερόντων νομίζω για πολύ αυξημένη θωράκιση. Αλλά δεν νομίζω να χρειάζεται σε ένα πεδίο μάχης με λέιζερ και ηλεκτρομαγνητικά πυροβόλα. Χρειάζεται ανάλυση η υπόθεση. Πολύ ανάλυση. Δεν προτιμώ Γαλλικό ούτε Ρώσικο απλά αναρωτιέμαι τι είδους θωράκιση χρειάζεται.