Ολοκληρώθηκε, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).
Όπως ανακοινώθηκε, στη συνεδρίαση, μεταξύ άλλων θεμάτων, συζητήθηκε το πρόβλημα της αυξανόμενης πίεσης για παράνομη είσοδο στην χώρα μας τόσο από τα χερσαία όσο και από τα θαλάσσια σύνορά μας.
Αποφασίστηκε η σταδιακή επέκταση του φράχτη σε όλο το μήκος του Έβρου, κατά προτεραιότητα σε επίμαχα σημεία όπως αυτά προσδιορίζονται από τα συναρμόδια Υπουργεία και το ΓΕΕΘΑ. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι ο διαγωνισμός για συμφωνία- πλαίσιο. Αποφασίστηκε επίσης η αναβάθμιση και η ενίσχυση των μέσων επιτήρησης.
Στη σημερινή τακτική συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ έλαβαν μέρος ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης (ο οποίος με απόφαση του πρωθυπουργού θα συμμετέχει στις συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ), ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού πρέσβης Άννα Μαρία Μπούρα και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Θάνος Ντόκος.
Τώρα πληρώνει η Ελλάδα την ανικανότητα της να φτιάξει μια δυνατή αμυντική βιομηχανία, με προδιαγραφές και λογική.
Έτσι πάντα θα τρέχει το κράτος μας γυρεύοντας… και περιμένοντας.
εμείς από την άλλη όλο εξετάζουμε και θα θα..
Κανένα πρόβλημα! Εμείς τρέχουμε για MQ-9B. Θα τα τρελάνουμε στην επιτήρηση.
Κανένα πρόβλημα, θα δηλώσουμε απλά στους εαυτούς μας με περισσή αυτοπεποίθηση ότι αυτά είναι πυραυλάκια της πλάκας που δεν θα βρίσκουν ποτέ στόχο και θα συνεχίσουμε ατάραχοι να ρουφάμε τον φρέντο μας.
Μια κι εμείς, ως σαΐνια και μάγκες που είμαστε, δεν έχουμε μάθει να φτιάχνουμε πυραύλους και ούτε έχουμε τα λεφτά να αντικάταστήσουμε 110+ παλιούς Harpoon με Exocet block3c και NSM, καμιά σκέψη για LOR ώστε να μας αναβαθμίσει η Boeing μισοτιμής το απόθεμα των Harpoon στο block II+ER, μπας και ματσάρουν τουλάχιστον τα νεώτερα ηλεκτρονικά και τις επιδόσεις των Atmaca, δεν παίζει ε; Τι ρωτάω κι εγώ Αυγουστιάτικα…
Τι το κουράζουμε, εμείς είμαστε από άλλο ανέκδοτο, περιμένουμε να πέσουν ως δώρο εξ ουρανού…
Απορώ που πήγε το ταλέντο μας και η μαστοριά μας στις πατέντες.
Τόσο δύσκολο είναι πια να φτιάξουμε κάτι, οτιδήποτε για να δούμε τι θα βγάλουμε κι ας είναι και υποτυπώδη κατασκευή όπως και αυτοί στο ξεκίνημά τους.
Αλλά τι τα λέω… στου κουφού την πόρτα… έτσι κι αλλιώς έχουμε αργήσει… πολύ.
Eτσι όπως το καταλαβαίνω ο μόνος τρόπος για να αποκτήσουμε κάποτε στοιχειωδώς σοβαρή αμυντική βιομηχανία είναι να ρίξει χρήματα το Δημόσιο , τα περί τού αντιθέτου μόνιμα παραδείγματα τελικά είναι ο φερετζές που κρύβει την αδυναμία μας να αλλάξουμε , έχουμε σιωπηρά αποδεχθεί ότι μόνο λαμόγια μπορούμε να είμαστε καί έχουμε καταντήσει ξυπνιτζήδες περιφερόμενοι επαίτες στα αμυντικά Μοναστηράκια . Ο εξυπνότερος λαός , το έξυπνο τηγάνι , το έξυπνο λάστιχο και το έξυπνο μπισκότο , έχουμε περήφανα εθιστεί στην μιζέρια και την παθητικότητα.
Αγαπητή πτήση τα χω ξανά προτείνει θα έχει πολύ ενδιαφέρον ένα άρθρο με τις δυνατότητες των υπαρχουσών πυραύλων ελλάδας-τουρκίας σε σχέση με τυχόν αναβάθμιση σε νέες εκδόσεις αυτών(με νέους αισθητήρες κλπ) όπου υπάρχει αυτή η δυνατότητα.
Όπως και πού περίπου τοποθετείται η τουρκική τεχνολογία αντιγραφής δυτικών συστημάτων που έχουν παρουσιάσει όπως οι atmaca αλλά και οι αντιαεροπορικοί και πύραυλοι αέρος αέρος που έχουν παρουσιάσει επίσης.
Όταν θα βρέχει ατάκα,το ΠΝ θα προστατεύεται απ το υπέροχο Γαλλικό τιποτα
Δεν είναι ανάγκη να ανακαλύψουμε τον τροχό απ’τήν αρχή. Εάν είχαμε τήν πρόνοια νά εξαγοράσουμε καμία πατέντα ή εταιρεία πού κλείνει όπως κάνουν άλλοι θα είχαμε τεχνολογία πυραυλική ώριμη και προς χρήση. Όμως θεωρώ πλέον μετά από τόσα χρόνια πετάμε οικειοθελώς χαρταετό.