10.9 C
Athens
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
ΝΕΑΑΜΥΝΑK-2PL η πρόταση της Hyundai Rotem για το νέο άρμα της Πολωνίας...

K-2PL η πρόταση της Hyundai Rotem για το νέο άρμα της Πολωνίας και το τουρκικό Altay

- Advertisement -

Ένα πρόπλασμα υπό κλίμακα του άρματος μάχης K-2PL παρουσίασε η βαριά βιομηχανία της Νότιας Κορέας, Hyundai Rotem στην διεθνή έκθεση MSPO 2020 στις αρχές Σεπτεμβρίου. Το άρμα που αποτελεί έκδοση του κορεατικού άρματος K-2 ‘Heuk-Pyo’ (Μαύρος Πάνθηρας) που κατασκευάζεται για τον στρατό της Ν. Κορέας, παρουσιάστηκε δίπλα σε όμοιο πρόπλασμα του αρχικού άρματος αποκαλύπτοντας μια ενδιαφέρουσα σειρά διαφορών.
Ο πολωνικός στρατός έχει εκκινήσει το πρόγραμμα ‘Wolf” για την προμήθεια 800 αρμάτων μάχης νέας γενιάς που θα αντικαταστήσουν τα παρωχημένα της σειράς Τ-72Μ1 και ΡΤ-91 ‘Twardy’. Μεταξύ των προτάσεων που αξιολογούνται είναι και το νοτιοκορεατικό Κ-2 ‘Heuk-Pyo’ που η κατασκευάστρια εταιρία προσφέρει σε ειδική έκδοση (Κ-2PL) με το όχημα να ενσωματώνει βελτιώσεις κατά απαίτηση των πολωνικών ενόπλων δυνάμεων.

Στην έκθεση MSPO 2020 η εταιρία αποκάλυψε πως πέρα από την  ενσωμάτωση πολλών ηλεκτρονικών και μηχανολογικών συστημάτων πολωνικών εταιριών, το όχημα έχει εμφανείς σχεδιαστικές διαφορές με το πρωτότυπο K-2 της Κορέας. Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται από την εξέταση του μοντέλου, το K-2PL φέρει επιμηκυμένο σκάφος με αποτέλεσμα να τοποθετείται ένας επιπλέον τροχός εδάφους (7 τροχοί ανά πλευρά αντί 6 του νοτιοκορεατικού άρματος), επιπλέον θωράκιση σε κρίσιμα μέρη όπως ο ελαφρώς μεγαλύτερος πύργος, το σκάφος και χαλύβδινο αντιβαλλιστικό πλέγμα γύρω από το διαμέρισμα του κινητήρα.

Κοντά σε κολοσσιαία συμφωνία για 800 άρματα μάχης Κ-2 η Πολωνία;


Ενδιαφέρον προκαλεί το πως ενώ στο μοντέλο του κορεατικού K-2 ‘Heuk-Pyo’ αναφερόταν ξεκάθαρα το βάρος του οχήματος (55 τόνοι), στο αντίστοιχο K-2PL η ένδειξη βάρους απουσίαζε. Αυτό μεταφράστηκε από ειδικούς ως ένδειξη πως οι βελτιώσεις που ζήτησε η πολωνική πλευρά αύξησαν σημαντικά το βάρος του άρματος. Μειωμένη, αντίστοιχα, εμφανίζεται η ταχύτητα του οχήματος που από 70 χλμ/ώρα στο άρμα του κορεατικού στρατού είναι 65 χλμ/ώρα στο Κ-2PL.

Σύμφωνα με την Hyundai Rotem, το άρμα K2PL θα έχει διαστάσεις 10.8 μέτρα μήκος, 3.6 μέτρα πλάτος και 2.4 μέτρα ύψος. Η απόσταση από το έδαφος είναι 45 εκατοστά αλλά χάρη στην ειδική υδροπνευματική ανάρτηση ISU (In-Arm Suspension Unit) το πλήρωμα θα μπορεί να ρυθμίζει σε ένα εύρος από 55 έως μόλις 15 εκατοστά επιτρέποντας καλύτερη κίνηση σε ανώμαλα εδάφη και περισσότερη ευελιξία σε φάσεις μεταφοράς του από άλλα οχήματα.

Η Πολωνία συνεχίζει να πιέζει Γαλλία-Γερμανία για συμμετοχή στο νέο ευρωπαϊκό άρμα μάχης


Ο κινητήρας του άρματος θα είναι ένας υπερτροφοδοτούμενος ντίζελ 1,500 ίππων που θα προσδίδει στο όχημα μέγιστη ταχύτητα 65 χλμ/ώρα σε ομαλό έδαφος και 50 χλμ/ώρα σε ανώμαλα εδάφη. Η ακτίνα δράσης υπολογίζεται σε 450 χλμ. χωρίς ανεφοδιασμό. οι δυνατότητες κίνησης του επιτρέπουν προσπέλαση σε πλαγιά κλίσης 60%, ανάβαση σε κλίση 30%, υπέρβαση κωλύματος ύψους 1 μέτρου και διάβασης αντιαρματικής τάφρου μήκους 3 μέτρων. Επιπλέον, θα μπορεί να διαβαίνει υδάτινα κωλύματα βάθους 4.1 μέτρων.

Στον τομέα της προστασίας, αναφέρεται πως το άρμα K-2PL θα ενσωματώνει τμήματα συνθετικής θωράκισης με τμήματα ενεργού θώρακα και κατ’ επιλογή του χρήση, συστήματα ενεργητικής προστασίας για soft-kill ή hard-kill σενάρια. Επιπρόσθετα, θα φέρει πλήρες πακέτο αντιναρκικής προστασίας και συστήματα προστασίας από ραδιολογικούς, χημικούς και βιολογικούς παράγοντες. Σε περίπτωση φωτιάς, το όχημα διαθέτει εσωτερικά σειρά αισθητήρων που απελευθερώνουν φιλικά προς το προσωπικό στοιχεία κατάσβεσης με ψεκαστήρες στο χώρο του κινητήρα και του πληρώματος.

K2 Black Panther: το alter ego του τουρκικού άρματος Altay, φονικό αλλά πανάκριβο


Ο οπλισμός αποτελείται από ένα πυροβόλο διαμετρήματος 120 mm λείας κάννης, έναν τηλεχειριζόμενο σταθμό οπλισμού με πολυβόλο των 12.7 mm στην οροφή του πύργου και ομοαξονικό προς το πυροβόλο πολυβόλο γενικής χρήσης των 7.62 mm. Εκατέρωθεν του πύργου τοποθετούνται δύο εξάδες καπνογόνων για απόκρυψη. Πύργος και πυροβόλο θα ελέγχονται ηλεκτρονικά ενώ το Σύστημα Ελέγχου Πυρός θα ελέγχει το πυροβόλο σταθεροποιώντας το σε δύο άξονες και θα εξασφαλίζει την παρατήρηση και σκόπευση με θερμικές κάμερες και σκοπευτικά ημέρας/νυχτός για τον έλεγχο από τον πυροβολητή και τον αρχηγό πληρώματος. Το σύστημα θα εντοπίζει και “κλειδώνει” τον στόχο του αυτόματα αφήνοντας κατόπιν την πρωτοβουλία εμπλοκής στους χειριστές σε διαμόρφωση hunter-killer.

Το άρμα μάχης θα είναι εξοπλισμένο με σύστημα Παγκοσμίου Προσδιορισμού Θέσης (GPS) και Αδρανειακό Σύστημα Πλοήγησης (INS) καθώς και ένα πλήρες Σύστημα Διαχείρισης Μάχης επιπέδου C4I (command, control, communication, data processing and reconnaissance). Στο πακέτο ο κατασκευαστής προσφέρει μονάδα A/C, εκπαίδευση για το προσωπικό και εργαλεία καταγραφής για την απενημέρωση, ατομική και ομαδική κάθε πληρώματος.

Αναλυτές αναφέρουν πως οι σημαντικά μεγαλύτερες διαστάσεις του οχήματος και η αύξηση του βάρους συνάδουν με την απουσία στην πολωνική έκδοση του συστήματος αυτόματης γέμισης του κυρίως πυροβόλου. Έλλειψη εμπιστοσύνης στην απόδοση ή αξιοπιστία του συστήματος ή απλά επιθυμία μείωσης του κόστους οδήγησαν πιθανότατα στην απαίτηση ύπαρξης γεμιστή στη σύνθεση του πληρώματος, που στο κορεατικό άρμα είναι τριμελές. Η ύπαρξη και λειτουργία ενός ακόμα χειριστή συνεπάγεται την ανάγκη για μεγαλύτερο μήκος και ύψος ώστε να επιχειρεί με σχετική άνεση και ο επανασχεδιασμός καθώς και επιπλέον βάρος που επιβαρύνει το άρμα μάχης.

Είναι αδύνατον να μην προσέξουμε κάποιες σημαντικές ομοιότητες με το τουρκικό Altay. Όπως είναι γνωστό, το κατ΄όνομα μόνο “εγχώριο” άρμα μάχης της Τουρκίας προέρχεται από το νοτιοκορεατικό Κ-2 ‘Heuk-Pyo’ το οποίο οι Τούρκοι -όπως και οι Πολωνοί- επιθυμούσαν να “τουρκοποιήσουν” ενσωματώνοντας υποσυστήματα της εθνικής τους βιομηχανίας. Η αδυναμία πολλών από αυτών να ενσωματωθούν ικανοποιητικά, αλλά κυρίως η μη ύπαρξη ισχυρού κινητήρα διαθέσιμου για εξαγωγές έναντι τρίτων έχει καθυστερήσει πολύ το πρόγραμμα. Επιπλέον, το Altay εξελίχθηκε γρήγορα αναπτύσσοντας μεγαλύτερο σκάφος, πύργο και αποκτώντας 7ο εδαφικό τροχό. Όπως και με το Κ-2PL, το Altay εξελίχθηκε σε μια ογκοδέστερη έκδοση που αντιμετωπίζει προβλήματα με το συγκρότημα ισχύος απαιτώντας έναν κινητήρα 1,800 ίππων για να φτάσει την επιθυμητή ταχύτητα των 70 χλμ/ώρα ενώ έχει αποκαλυφθεί ότι θα έχει τετραμελές πλήρωμα, που σημαίνει πως ούτε κι αυτό θα διαθέτει αυτόματο σύστημα γέμισης.

Αποτυχία και καθυστερήσεις για τα κορεατικά άρματα μάχης K-2


Σίγουρα η κορεατική κατασκευάστρια αξιοποίησε την εμπειρία από τη σχεδίαση του Altay για να ολοκληρώσει την πρότασή της προς την Πολωνία αφού τα δύο οχήματα μοιράζονται τόσα κοινά. Μένει να δούμε πόσο αποδοτική θα είναι στο άμεσο μέλλον τόσο ο πολωνικός διαγωνισμός, στον οποίο το K-2PL είναι μάλλον φαβορί, όσο και η τουρκο-κορεατική προσπάθεια, που καθόλου βέβαιο δεν είναι πως θα δούμε “σύντομα” στον Έβρο, όπως κατά καιρούς αναφέρεται από ξένες και ημέτερες δημοσιογραφικές πηγές.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο flight.com.gr εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ακούστε μας

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ελληνικά F-35A εναντίον τουρκικών Kaan, η επόμενη μέρα στο Αιγαίο

Των Φαίδωνα Γ. Καραϊωσηφίδη και Ηλία Παπανικολάου. Επιπλέον στοιχεία Brian Schofield Aerospace & Defence Analyst.Το Μάιο του 2023, στην προεκλογική εκστρατεία του Τούρκου προέδρου...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

ΕΞΕΛΙΞΗ: Αποσύρονται από φέτος οι αυστραλιανές φρεγάτες ANZAC, αν τις χάσουμε...

109
Οι πρώτες δύο από τις οκτώ εκσυγχρονισμένες φρεγάτες MEKO 200 κλάσης ANZAC της Αυστραλίας θα αποσυρθούν, μια φέτος και η άλλη το 2026, αρκετά...
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 038 Τεύχος Ιουλίου 2023

Αγορά 3.99€
- Advertisement -

Σαν σήμερα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 21 Φεβρουαρίου 1916: Μάχη του Βερντέν, τιτανομαχία στις...

2
Ξεκινά μια από τις αιματηρότερες και πιο γνωστές συγκρούσεις του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η μάχη του Βερντέν.Η επιχείρηση «Εστίαση» (Unternehmen Gericht) του Γερμανού στρατάρχη...
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ Τεύχη 32, 33, 34, Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος 2023

Αγορά 7.99€
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 037 Τεύχος Ιουνίου 2023

Αγορά 3.99€

Πολιτική διαχείρισης σχολίων

Πολιτική διαχείρισης σχολίων για τις ιστοσελίδες flight.com.gr, navaldefence.gr, military-history.gr

71
Όπως είναι γνωστό, τα σχόλια στα site μας υπόκεινται σε έλεγχο και επεξεργασία ώστε να διασφαλιστεί η συμμόρφωσή τους με τους κανόνες που έχουμε...

Related News

Ελληνικά F-35A εναντίον τουρκικών Kaan, η επόμενη μέρα στο Αιγαίο

Των Φαίδωνα Γ. Καραϊωσηφίδη και Ηλία Παπανικολάου. Επιπλέον στοιχεία Brian Schofield Aerospace & Defence Analyst.Το Μάιο του 2023, στην προεκλογική εκστρατεία του Τούρκου προέδρου...

800.000 βλήματα πυροβολικού για την Ουκρανία βρήκε η Τσεχία αλλά υπάρχει… ένα πρόβλημα

Μισό εκατομμύριο βλήματα πυροβολικού 155 χιλιοστών και άλλα 300.000 βλήματα 122 χιλιοστών (σοβιετικό διαμέτρημα), ισχυρίζεται πως "ανακάλυψε" η Τσεχία για να σταλούν στην Ουκρανία....

«Spears of Victory 24»: Ελληνικά F-16 στη Σαουδική Αραβία (Φωτό)

Από την Κυριακή 4 έως την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024, η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε στην άσκηση «Spears of Victory 24», με κλιμάκιο τεσσάρων αεροσκαφών...