Η Ταϊβάν έχει την “τύχη” να στέκεται απέναντι από έναν γίγαντα που δεν είναι άλλος από την Κίνα. Η προβολή στρατιωτικής ισχύος επί ίσοις όροις, είναι πρακτικά αδύνατη, και για αυτό το λόγο, η Ταϊβάν επενδύει στην ποιότητα, παρά στην ποσότητα. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το drone Jian Xiang (αλλιώς γνωστό ως Chien Hsiang), που ουσιαστικά είναι ένα όπλο αντιραντάρ, για την καταστολή της εχθρικής αεράμυνας. Η Ταϊβάν δεν χάνει την ευκαιρία να το διαφημίζει ως ένα όπλο που δύναται να καταστρέψει την κινεζική αεράμυνα, και ειδικά τα συστήματα S-300 και S-400 που διαθέτει, καθώς και το αντίστοιχο, εγχώριας κατασκευής και δυνατοτήτων HQ-9.
Το Jian Xiang παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Αεροδιαστημικής και Αμυντικής Βιομηχανίας στο Ταϊπέι το 2017. Σε εκείνο το στάδιο, είχε ήδη περάσει από την αρχική επιχειρησιακή αξιολόγηση και θεωρήθηκε ικανό να διασχίσει πετώντας το Στενό της Ταϊβάν (το ακριβές βεληνεκές δεν είναι γνωστό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι μικρότερο από 300 χιλιόμετρα), και να προσβάλει το παράκτιο χερσαίο σύστημα ραντάρ της αεροπορικής άμυνας της Κίνας. Νεότερες αναφορές υποστηρίζουν πως η ανάπτυξη συνεχίζεται. Η Πολεμική Αεροπορία της Ταϊβάν θέλει να αποκτήσει 104 Jian Xiang μέχρι το 2025.
Το εγχώριας παραγωγής UAV μπορεί να ανιχνεύσει και να εξαπολύσει επίθεση εναντίον ραντάρ, ακόμη και αν αυτά βρίσκονται σε εχθρικά πλοία. Όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το 2017, η ομοιότητά του με το γνωστό Harpy, έκανε πολλούς να μιλήσουν για αντιγραφή του ισραηλινού συστήματος, που έχει παρεμφερή ρόλο. Η Ταϊβάν ωστόσο επιμένει ότι το όπλο αποτελεί σχεδίαση που ξεκίνησε και αναπτύχθηκε εκ του μηδενός, από το ίδρυμα ερευνών NCSIST.
Σύμφωνα πάντα με ταϊβανέζικες πηγές, το κόστος του Jian Xiang είναι σημαντικά χαμηλότερο από αυτό του αμερικανικού πυραύλου αντιραντάρ, αέρος-εδάφους AGM-88 HARM. Υπήρξαν επίσης αναφορές ότι το κόστος ήταν στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερο και έφτανε στα 320 χιλιάδες δολάρια ανά μονάδα, αν και το NCSIST απάντησε ότι αυτό το νούμερο ήταν υπερβολικό.
Το Jian Xiang είναι ένα όπλο “loitering”, δηλαδή έχει τη δυνατότητα να πετά πάνω από μια περιοχή “ενδιαφέροντος” και να χτυπά ευκαιριακούς στόχους, όπως για παράδειγμα ραντάρ Α/Α πυροβολαρχιών, μόλις αυτά ενεργοποιηθούν. Το Jian Xiang μπορεί να μεταφέρεται με τρέιλερ 12 κανίστρων, δίνοντας τη δυνατότητα στους χειριστές να εμπλέξουν πολλαπλούς στόχους.