Η Ισραηλινή Αεροπορία πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στην προμήθεια της τρίτης μοίρας μαχητικών F-35Ι, ενώ δεν αποκλείει τη μελλοντική της ενίσχυση με μια τέταρτη μοίρα εφοδιασμένη με F-35B.
Σύμφωνα με το «Janes», τις περισσότερες πιθανότητες φιλοξενίας της τρίτης μοίρας F-35 συγκεντρώνει η αεροπορική βάση Tel Nof, η οποία βρίσκεται νοτίως του Τελ-Αβίβ. Σήμερα η Ισραηλινή Αεροπορία έχει δύο μοίρες με F-35I, με έδρα το Nevatim.
Ισραηλινά δημοσιεύματα τον Φεβρουάριο μετέδιδαν την πρόθεση της Ισραηλινής Αεροπορίας να αποκτήσει δύο νέες μοίρες μαχητικών, μία με F-35 και μία με F-15. Τα τελευταία μεταφέρουν μεγαλύτερο οπλικό φορτίο από τα F-35, έχουν μεγαλύτερη ακτίνα δράσης, αλλά δεν διαθέτουν τεχνολογία stealth. Η τελική επιλογή θα γίνει από την κυβέρνηση.
Το Ισραήλ έχει τώρα υπό παραγγελία 50 F-35I, μια έκδοση του F-35A προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της Ισραηλινής Αεροπορίας. Με το πιθανό, νέο συμβόλαιο ο αριθμός τους πρόκειται να ανέβει σε 75. H δυνητική προμήθεια του F-35B έχει σκοπό να κάνει την Ισραηλινή Αεροπορία λιγότερο ευάλωτη σε πυραυλικές επιθέσεις.
Μα πως, γιατί. Κάτι αρχιπτέραρχοι του πληκτρολογίου, ωρύονται πως είναι κουβάς και έχει πεθάνει σαν project. Μάλλον δεν ξέρουν οι Ισραηλινοί από πόλεμο και Αεροπορία. sarcasm smiley
προσεξτε, μια μοιρα Ισραηλινων κ F35, αποτελείται από 25 αεροσκάφη
εμεις μια μοιρα Ραφαλ…18!!
Το Ισραήλ ξέρει από πολεμικές συγκρούσεις και επιλέγει τα καλύτερα οπλικά συστήματα για να επικρατήσει στην εύφλεκτη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Δεν περιμένει προστασία από κανέναν Μακρόν ωστε να αγοράζει την “πραμάτεια” του ( βλέπε Rafale ). Δεν είναι τυχαίο οτι και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επιλέγουν το F-35 ενώ έχουν λεφτά με ουρά να αγοράσουν οποιοδήποτε Ευρωπαΐκό ή Ρωσικό Αεροπλάνο ( Eurofighter, Rafale, Su-35S ). Αξίζει να σημειωθεί οτι ούτε το Ισραήλ ούτε τα Η.Α.Ε. έχουν γείτονες με πυραυλικά συστήματα S-400 που να σκεπάζουν τον εναέριο χώρο τους ακόμα και τις αεροπορικές τους βάσεις.
ρε σεις προβλημα χωρου εχουν οι ισραηλινοι αν το καταλαβατε…να τους πουμε οτι στον αραξο εχουμε μεγαλο παρκινγκ να τα φερουν απο δω αμα δεν χωρανε
Πολύ καλό αλλά και κακό νέο.
Κάποιος έπρεπε να αγοράσει τα 100 αεροσκάφη της Τουρκίας και φαίνεται ότι μεταξύ Ισραήλ και ΗΑΕ αυτά απορροφούνται. Συνεπως το F35, μάλλον δεν θα πεταξεί με Τουρκικά χρώματα οριστικά.
Από την άλλη δείχνει την σαφή υποστήρίξη των ΗΠΑ και της Lockheed στην Τουρκία.
Σύμφωνα με το συμβόλαιο αγορά περισσοτέρων αεροσκαφών από μία από τις κατασκευάστριες χώρες σήμαινε και αύξηση του ποσοστού κατασκευής από αυτή τη χώρα ενώ μη απορρόφηση των αεροσκαφών που τους αναλογούσαν σήμαινε και υποχρεωτικό κλείσιμο των γραμμών παραγωγής.
Δέν βλέπουμε κάτι τέτοιο, ούτε για την Τουρκία, που συνεχίζει να παράγει πάνω από 600 υποσυστήματα του F35 αλλά και ούτε βλέπουμε αύξηση των συστημάτων που παράγονται στο Ισραήλ.