Με θέμα τη «Διατήρηση της Διεθνούς Ειρήνης και της Ασφάλειας των Θαλασσών», συνεδρίασε χθες, Δευτέρα 9 Αυγούστου, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Γαλλίας, Άντονι Μπλίνκεν και Ζαν-Ιβς λε Ντριάν, αντίστοιχα, αναφέρθηκαν στην ανάγκη εφαρμογής και πιστής τήρησης των κανόνων του Διεθνούς Δίκαιου και της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS).
Συγκεκριμένα, από την παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ συγκρατούν:
-Την αναφορά του ότι η διεθνής κοινότητα έχει επί μακρόν επωφεληθεί από κανόνες θαλάσσιας τάξης βασισμένους στο Διεθνές Δίκαιο όπως θεσπίζονται από τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS), η οποία και καθορίζει το νομικό πλαίσιο όλων των δραστηριοτήτων σε ωκεανούς και θάλασσες.
-Τις επανειλημμένες προτροπές των ΗΠΑ προς όλα τα κράτη να συμμορφωθούν, ως προς τις διεκδικήσεις τους, με τα όσα προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο και η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας.
-Την καταδίκη ενεργειών επίλυσης θεμάτων τα οποία αφορούν σε θαλάσσιες διαφορές, με τη χρήση βίας, καθώς η εν λόγω πρακτική είναι αντίθετη με βασικές αρχές του Χάρτη του ΟΗΕ, όπως η ειρηνική επίλυση των διαφορών και η κυρίαρχη ισότητα των κρατών μελών του ΟΗΕ. Τα κράτη τα οποία αγνοούν ή επιχειρούν να επαναχαράξουν θαλάσσια η χερσαία σύνορα άλλων κρατών υπονομεύουν βασικές αρχές των Ηνωμένων Εθνών.
-Την καταληκτική επισήμανση ότι τα κράτη έχουν εργασθεί για δεκαετίες προκειμένου να δημιουργήσουν περιβάλλον σταθερότητας, θαλάσσια τάξη και ασφάλεια η οποία εδράζεται στους κανόνες του διεθνούς συστήματος. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα μιας κοινώς αποδεκτής αναγνώρισης ότι είναι προς όφελος των λαών και των εθνών οι κυβερνήσεις να αποδέχονται ορισμένες παραμέτρους ως προς τις δράσεις τους, αντί να ζούμε σε έναν κόσμο όπου ο δυνατός δεν υπολογίζει τίποτα και ο λιγότερο δυνατός αισθάνεται απειλούμενος και εξαναγκασμένος.
Στο ίδιο μήκος κύματος, επισημαίνουν οι ίδιες διπλωματικές πηγές, κινήθηκε και η παρέμβαση του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών, κατά την οποία υπογραμμίζεται η δήλωση του κ. Le Drian: «Η ασφάλεια των θαλάσσιων περιοχών βασίζεται στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου. Χωρίς σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου οι θάλασσες καθίστανται θέατρα μόνιμων αντιπαραθέσεων. Η θάλασσα δεν πρέπει να μετατραπεί σε πεδίο συγκρούσεων μεταξύ κρατών».
Οι ανωτέρω τοποθετήσεις, τονίζουν περαιτέρω, έρχονται για μια ακόμα φορά να επιβεβαιώσουν το δίκαιο των ελληνικών θέσεων, τις οποίες προβάλει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στους συνομιλητές του.
Επιτέλους στρατιωτική εξωστρέφεια! Επαγγελματίες στρατιώτες ειδικών δυνάμεων απο την Ελλάδα που εχουν να κερδισουν τεραστιες εμπειρίες πανω στο στοιχείο τους! Επίσης ήταν καιρός να αρχίσουμε να συνεισφέρουμε και εμεις στον αγώνα κατα της τρομοκρατιας αλλα και να στηρίζουμε χωρες οπως η Γαλλια που ριναι η μονη ευρωπαϊκή χωρα που μας εχει στηρίξει σενολα τα επίπεδα!
Με την αποστολή PATRIOT τι γίνεται;
Μετά από τόσα χρόνια αδράνειας θα ξεσκουριάσουμε. Πολλοί είναι αυτοί που θα πουν στέλνουμε τα παιδιά μας στον πόλεμο αλλά η σημερινή εποχή απαιτεί τέτοιου είδους δράσεις ενάντια στη τρομοκρατία και στους κινδύνους. Δεν είμαστε μόνο εμείς σε αυτό το κόσμο+λύγη εμπειρία δεν θα βλάψει παρά θα βελτιώσει τις επιχειρησιακές μας ικανότητες.
Σωστή κίνηση, να δείξουμε επιτέλους σε ποια πλευρά είμαστε και με έργα. Τα λόγια τα χορτάσαμε τόσα χρόνια.
Φλορανς ξηγήσου με τις φρεγάτες και θα σου στείλουμε κομάντα και στη Νεα Καληδονία!
Ποιος ακουει τα κομματα του Λαου…….ωωωωχχχχχ……
Ας θυμηθηθουμε μερες που ειναι και λιγο Ιστορία, γιατι απο αυτην μαθαινουμε…..Σαν σημερα το 1919 αρχισε η Ουκρανικη εκστρατεια…..Γιατι μας πηγε ο Βενιζελος στην Ουκρανία ? Ηταν ιμπεριαλιστης πολεμοκαπηλος μασονοεβραιος του Κεφαλαιου, που ηθελε να πνιξει στα σπαργανα την επανασταση του λαου της Ρωσσιας και οτι τελως παντων του καταλογιζει το ΚΚΕ? Οχι βεβαια!!!!Ο Βενιζελος παρολα τα λάθη του(ποιος αραγε ειναι αλάθητος?)ειχε εξαιρετικο κριτηριο προγνωσης και πολιτικης αναλυσης…..Γνωριζε αριστα οτι οι κουρασμενες κοινωνιες των Ισχυρων (Ανταντ)απο τον μεγάλο πολεμο δεν θα θυσίαζαν ξανα την νεολάια τους για να ελεγξουν τα πραγματα στην Ρωσσια και ηξερε οτι η εμπλοκη αυτη , ειχε οριο αριθμητικο και χρονικο…Απο την αλλη η Ελλαδα εβγαινε απο τον πολεμο με την ετικεττα της “απροθυμης και διχασμενης χωρας” και μαλιστα εξαναγκασμενης δια των οπλων συμμαχου (Νοεμβριανα)με εδαφικα κερδη που θα μπορουσαν να ανατραπουν λογω αυτης της στασης(εθνικος διχασμος) …..Ταυτοχρονα η χωρα ηθελε να προστατευσει τους αλυτρωτους Ελληνες στη θρακη (ανατολικη και δυτικη)και ειχε τις μικρασιατικες της φιλοδοξιες, που συμφωνα με την Βενιζελικη αντιληψη θα επρεπε να παραμεινουν στα απολυτως εφικτα(βλεπε ισως και μικρωτερα οφελη απο την συνθηκη των Σεβρων){τα λεει ο ιδιος ο Βενιζελος στην αυτοβιογραφια του}…..Πως λοιπον κερδισε ποντους ? Μα συμμετεχωντας στην Ουκρανικη εκστρατεια……..Το αυτο ειναι απολυτως απαραιτητο για διατηρηθουν σημερα τα κεκτημενα,(οχι γιατην μεγαλη ιδεα) και να επιτευχθει μια υποφερτη-βιωσιμη λυση για τον κυπριακο ελληνισμο……
Ας φωνασκουν οσο θελουν οι διαφοροι αντιρρησιες…..Η συμμετοχη αυτη ειναι προς την σωστη κατευθυνση…Δεν πέρνεις τιποτα αν δεν δωσεις πρωτα…..
Πολύ καλή κίνηση, αναμένουμε τους εκ συγκεκριμένων κομμάτων με συνθήματα “φονιάδες των λαώνε Γαλλοι” να βγουν στους δρόμους και να σκίζουν τα Ιμάτιά τους για τον κακό “γαλλικό ιμπεριαλισμό”
Ας ελπίσουμε οτι θα σταλθούν επιχειρησιακές μονάδες (ειδικών αποστολών) και όχι μονάδες υποστήριξης που απλώς θα φυλάσσουν στρατόπεδα και θα βάφουν αποθήκες (γιατί η ανακοίνωση αναφέρεται γενικά σε συνεισφορά). Θα πρέπει να το δούμε ως “επένδυση” και όχι “εξόφληση χρέους”.
Άντε κάρος είναι να ξεσκουριάσουμε λίγο, καλές οι ασκήσεις αλλά και καμιά αποστολή δεν βλάπτει.
ετσι αποκτας εμπειριες με αποστολες σε φλεγοντα σημεια,ο στρατος ωφειλει να συμμετεχει οπου τον χρειαζονται οι συμμαχικες του δυναμεις ειτε αφορα το νατο ειτε την εε
Και πολυ που αργησαμε.Το ενα χερι, νιβει το αλλο.Οπως επισης, η ζωη ειναι παρε δωσε.Οτι δινεις, παιρνεις.
Πρώτων, εφόσον θα είναι εθελοντική συμμετοχή επαγγελματιών, οκ. Απόκτηση πολεμικής εμπειρίας.
Δεύτερον, από την εποχή που κάναμε καταδρομικές μέσα στη νότια Αλβανία είχαμε να πολεμήσουμε την τρομοκρατία στο εξωτερικό, μπράβο, ας ξεκινήσουμε σιγά σιγά.