Η Τουρκία πρέπει να ακυρώσει την προμήθεια του ρωσικού Α/Α συστήματος S-400 γιατί θα βρεθεί με αποδυναμωμένη αεροπορία απέναντι στους Έλληνες και τους Ισραηλινούς, επιχειρηματολογεί σε σημερινό άρθρο η τουρκική εφημερίδα «Hurriyet».
Και αυτό γιατί τότε οι ΗΠΑ θα υλοποιήσουν την απειλή τους να μην παραδοθεί στην Άγκυρα το μαχητικό F-35, ενώ θα δυσκολέψει επίσης η υποστήριξη των διαθέσιμων μαχητικών F-16. Την ίδια περίοδο η Ελλάδα έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά μέχρι 30 F-35 για να αντικαταστήσει τα παλαιότερα F-16. Εάν η μεταβίβαση των F-35 ματαιωθεί και η Τουρκία απομακρυνθεί από το πρόγραμμα του μαχητικού, πώς η Τουρκική Αεροπορία θα απαντήσει στην υπεροχή της Ελλάδας στον αέρα; Θα είναι αρκετά τα ρωσικά μαχητικά να ισορροπήσουν την κατάσταση; Πόσα χρόνια θα πάρει στους Τούρκους πιλότους να συνηθίσουν τα ρωσικά αεροσκάφη;
Δεν είναι μόνο όμως η Ελλάδα. Το Ισραήλ θα χαρεί επίσης από την εκδίωξη της Τουρκίας από το πρόγραμμα. Η Τουρκία σχεδιάζει την αγορά 100 F-35, που θα δώσουν αεροπορική υπεροχή στην Τουρκία. Θα ήθελε το Ισραήλ να δει μια Τουρκία πολύ ισχυρότερη που θα είναι περισσότερο δυναμική στην εξωτερική της πολιτική;
Ουσιαστικά το άρθρο θεωρεί μονόδρομο την ακύρωση του συμβολαίου των S-400 και προετοιμάζει πιθανόν την κοινή γνώμη στην Τουρκία γι’ αυτό. Όχι μόνο το θεωρεί, το γράφει φανερά στον επίλογο: «Αφού μια χώρα όπως η Γαλλία δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην αμερικανική πίεση (σ.σ.: για τα ελικοπτεροφόρα Mistral), αν η Γαλλία και η Ρωσία μπορούν να ακυρώσουν μια συμφωνία σαν αποτέλεσμα των κυρώσεων, τότε μπορούν η Τουρκία και η Ρωσία».
Γιατί δεν βάζουν και οι Τούρκοι ραντάρ AESA στα δικά τους F-16 (οέο);
Δεν ξέρω αν το έχει σκεφτεί κανείς, αλλά σχεδόν δεν υπάρχει άλυτο και σοβαρό διπλωματικό πρόβλημα στη υφήλιο, όπου οι Βρετανοί δεν έχουν βάλει το χέρι τους.
Κίνα-Χόνγκ Κονγκ
Ινδία-Πακιστάν
Αφγανιστάν
Μεσανατολικό
Κύπρος.
Βόρεια Ιρλανδία
Οι διώξεις των ΡοχίνγκιαΜαλαισία-Φιλιππίνες κλπ.
Οι βρετανοί τι κάνουν ακόμα στην κύπρο είπαμε;
Great Britain created Greece.
H M.Bρετανία έχασε την δικαστική μάχη για το αντίστοιχο καθεστώς των “βάσεων” στον Μαυρίκιο. Η Κυπριακή Δημοκρατία ήταν παρατηρητής στη δίκη. Υπάρχει νομικό προηγούμενο. Κανονικά η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να ασκήσει και εκείνη όλα τα ένδικα μέσα για να φύγουν οι Βρετανοί από το νησί.
Το Διεθνές Δικαστήριο δεν έχει τη δυνατότητα επιβολής των αποφάσεων του. Ούτε η Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί να επιβάλει τη δικαιοσύνη με τη βία.
Αλλά τουλάχιστον να τρίβουμε στις μούρες των Άγγλων την απόφαση κάθε φορά που κάνουν τέτοιες δηλώσεις για το ρόλο των “βάσεων” (που δεν είναι απλά βάσεις αλλά κυρίαρχο βρετανικό έδαφος σε τμήμα της νήσου).
Να γνωρίζουμε όλοι πως η παρουσία των Βρετανών στο νησί είναι όσο παράνομη και του τουρκικού στρατού.