To drone Fedai παρουσίασε η Havelsan σε συνεργασία με την Transvaro, προτείνοντας το κυρίως ως «αντίμετρο» άλλων drone. Η πρόταση της είναι μια από τις πολλές που κυκλοφορούν σήμερα για αντιμετώπιση drone, είτε με άμεση κατάρριψη τους, είτε με αχρήστευση τους με ηλεκτρονικούς παρεμβολείς, είτε με στόχευση των οπτικών τους με ακτίνες laser κ.λπ.
Το βάρους 5 κιλών και μήκους ενός μέτρου Fedai (δεν πρέπει να συγχέεται με το ομώνυμο αυτοκινούμενο μικρό ερπυστριοφόρο που έχει βγάλει η επίσης τουρκική Best Systems) ενσωματώνεται σε τοπικά συστήματα αεράμυνας και λαμβάνει στοιχεία από ραντάρ που έχουν εντοπίσει ένα εχθρικό drone ή άλλο στόχο. Στη συνέχεια το ίδιο το drone μέσω ηλεκτροοπτικής κεφαλής αναγνωρίζει και «κλειδώνει» στον στόχο, κατευθύνεται προς αυτόν με τηλεχειρισμό (ή και αυτόνομα) και εκρήγνυται περίπου σε μια απόσταση έως 25 μέτρα με πολυθραυσματική κεφαλή 1,2 κιλών. Η κεφαλή μπορεί να είναι και άλλων τύπων, εκπαιδευτική, κατά προσωπικού, αντιαρματική, οπότε το drone έχει τη δυνατότητα να αξιοποιηθεί και ως κλασικό «αυτοκτονίας» ή «περιφερόμενο πυρομαχικό».
Η εκτόξευση του Fedai γίνεται από μονό κάνιστρο (υπάρχει και έκδοση με πολλά κάνιστρα για χρήση από οχήματα) καθώς έχει διπλωμένα τα πτερύγια του τα οποία αναπτύσσονται στη συνέχεια. Μπορεί να παραμείνει στον αέρα έως και μια ώρα και σε απόσταση έως 40 χιλιόμετρα οπότε αξιοποιείται και σε ρόλο περιπολίας πάνω από μια περιοχή εφόσον υπάρχει υποψία εχθρικής επίθεσης. Η μεγίστη ταχύτητα του είναι 80 χιλιόμετρα την ώρα ενώ φθάνει σε ύψος τα 500 μέτρα, άρα είναι καθαρά ένα σύστημα άμυνας σημείου. Προσφέρει ακόμη αρκετές επιλογές πτήσης, είτε σε διαμόρφωση έρευνας, είτε τοπικής περιπολίας, είτε πτήσης προς συγκεκριμένο σημείο με έλεγχο από απόσταση, είτε επίθεσης, με αυτόνομη δράση ακόμη και αν διακοπεί η επικοινωνία μέσω τηλεχειρισμού.
Σύμφωνα με τη Havelsan το Fedai αναμένεται να είναι επιχειρησιακό έως το τέλος του 2021.