Στην υπογραφή συμφωνίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας και Αιγύπτου προχωρούν σήμερα στην Αθήνα οι δύο χώρες.
Η συμφωνία αφορά την πρώτη διασύνδεση της Ευρώπης με την Αφρική στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, γεγονός το οποίο έχει μεγάλη γεωπολιτική σημασία, όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές. Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν πως πρόκειται για μία συμφωνία, προϊόν των άριστων σχέσεων Αθήνας-Καϊρου, η οποία προσφέρει και διαβεβαιώσεις για την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας επί των θαλασσίων ζωνών της, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ρητή σχετική αναφορά στην ανάγκη σεβασμού της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων των δύο χωρών στις ΑΟΖ και στις θαλάσσιες ζώνες τους, σύμφωνα με τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.
Ακόμη, σημειώνουν ότι η συμφωνία βαδίζει στα χνάρια της συμφωνίας οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο, η οποία υπογράφηκε στις 6 Αυγούστου του 2020.
Οι βάσεις για τις σημερινές υπογραφές του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα και του Mohamed Shaker, υπουργού Ηλεκτρισμού και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που επισφραγίζουν τη στρατηγική συνεργασία Αθήνας-Καϊρου, μπήκαν κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Κάιρο τον περασμένο Ιούνιο. Το θέμα είχε συζητηθεί, κατά πληροφορίες, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι.
Επιπλέον, προσθέτουν, ότι το μνημόνιο κατανόησης για την ηλεκτρική διασύνδεση μέσω της πόντισης υποθαλάσσιου καλωδίου θα βελτιώσει την ασφάλεια εφοδιασμού της περιοχής, αυξάνοντας τις διασυνοριακές ανταλλαγές ενέργειας, ενώ θα επιτρέψει την περαιτέρω ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Με τη συμφωνία η Ελλάδα φιλοδοξεί να καταστεί κόμβος ηλεκτρικής πράσινης ενέργειας, ενώ συμβάλλει δυναμικά στη συζήτηση για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.
Σημειώνεται, ότι προβλέπεται να εξεταστεί η προοπτική ένταξης του έργου στα Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος (PCI) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της διασύνδεσης των Διευρωπαϊκών Δικτύων Ενέργειας, κάτι που θα διευκολύνει τόσο την αδειοδότηση όσο και τη χρηματοδότηση του.
Επιτέλους στρατιωτική εξωστρέφεια! Επαγγελματίες στρατιώτες ειδικών δυνάμεων απο την Ελλάδα που εχουν να κερδισουν τεραστιες εμπειρίες πανω στο στοιχείο τους! Επίσης ήταν καιρός να αρχίσουμε να συνεισφέρουμε και εμεις στον αγώνα κατα της τρομοκρατιας αλλα και να στηρίζουμε χωρες οπως η Γαλλια που ριναι η μονη ευρωπαϊκή χωρα που μας εχει στηρίξει σενολα τα επίπεδα!
Με την αποστολή PATRIOT τι γίνεται;
Μετά από τόσα χρόνια αδράνειας θα ξεσκουριάσουμε. Πολλοί είναι αυτοί που θα πουν στέλνουμε τα παιδιά μας στον πόλεμο αλλά η σημερινή εποχή απαιτεί τέτοιου είδους δράσεις ενάντια στη τρομοκρατία και στους κινδύνους. Δεν είμαστε μόνο εμείς σε αυτό το κόσμο+λύγη εμπειρία δεν θα βλάψει παρά θα βελτιώσει τις επιχειρησιακές μας ικανότητες.
Σωστή κίνηση, να δείξουμε επιτέλους σε ποια πλευρά είμαστε και με έργα. Τα λόγια τα χορτάσαμε τόσα χρόνια.
Φλορανς ξηγήσου με τις φρεγάτες και θα σου στείλουμε κομάντα και στη Νεα Καληδονία!
Ποιος ακουει τα κομματα του Λαου…….ωωωωχχχχχ……
Ας θυμηθηθουμε μερες που ειναι και λιγο Ιστορία, γιατι απο αυτην μαθαινουμε…..Σαν σημερα το 1919 αρχισε η Ουκρανικη εκστρατεια…..Γιατι μας πηγε ο Βενιζελος στην Ουκρανία ? Ηταν ιμπεριαλιστης πολεμοκαπηλος μασονοεβραιος του Κεφαλαιου, που ηθελε να πνιξει στα σπαργανα την επανασταση του λαου της Ρωσσιας και οτι τελως παντων του καταλογιζει το ΚΚΕ? Οχι βεβαια!!!!Ο Βενιζελος παρολα τα λάθη του(ποιος αραγε ειναι αλάθητος?)ειχε εξαιρετικο κριτηριο προγνωσης και πολιτικης αναλυσης…..Γνωριζε αριστα οτι οι κουρασμενες κοινωνιες των Ισχυρων (Ανταντ)απο τον μεγάλο πολεμο δεν θα θυσίαζαν ξανα την νεολάια τους για να ελεγξουν τα πραγματα στην Ρωσσια και ηξερε οτι η εμπλοκη αυτη , ειχε οριο αριθμητικο και χρονικο…Απο την αλλη η Ελλαδα εβγαινε απο τον πολεμο με την ετικεττα της “απροθυμης και διχασμενης χωρας” και μαλιστα εξαναγκασμενης δια των οπλων συμμαχου (Νοεμβριανα)με εδαφικα κερδη που θα μπορουσαν να ανατραπουν λογω αυτης της στασης(εθνικος διχασμος) …..Ταυτοχρονα η χωρα ηθελε να προστατευσει τους αλυτρωτους Ελληνες στη θρακη (ανατολικη και δυτικη)και ειχε τις μικρασιατικες της φιλοδοξιες, που συμφωνα με την Βενιζελικη αντιληψη θα επρεπε να παραμεινουν στα απολυτως εφικτα(βλεπε ισως και μικρωτερα οφελη απο την συνθηκη των Σεβρων){τα λεει ο ιδιος ο Βενιζελος στην αυτοβιογραφια του}…..Πως λοιπον κερδισε ποντους ? Μα συμμετεχωντας στην Ουκρανικη εκστρατεια……..Το αυτο ειναι απολυτως απαραιτητο για διατηρηθουν σημερα τα κεκτημενα,(οχι γιατην μεγαλη ιδεα) και να επιτευχθει μια υποφερτη-βιωσιμη λυση για τον κυπριακο ελληνισμο……
Ας φωνασκουν οσο θελουν οι διαφοροι αντιρρησιες…..Η συμμετοχη αυτη ειναι προς την σωστη κατευθυνση…Δεν πέρνεις τιποτα αν δεν δωσεις πρωτα…..
Πολύ καλή κίνηση, αναμένουμε τους εκ συγκεκριμένων κομμάτων με συνθήματα “φονιάδες των λαώνε Γαλλοι” να βγουν στους δρόμους και να σκίζουν τα Ιμάτιά τους για τον κακό “γαλλικό ιμπεριαλισμό”
Ας ελπίσουμε οτι θα σταλθούν επιχειρησιακές μονάδες (ειδικών αποστολών) και όχι μονάδες υποστήριξης που απλώς θα φυλάσσουν στρατόπεδα και θα βάφουν αποθήκες (γιατί η ανακοίνωση αναφέρεται γενικά σε συνεισφορά). Θα πρέπει να το δούμε ως “επένδυση” και όχι “εξόφληση χρέους”.
Άντε κάρος είναι να ξεσκουριάσουμε λίγο, καλές οι ασκήσεις αλλά και καμιά αποστολή δεν βλάπτει.
ετσι αποκτας εμπειριες με αποστολες σε φλεγοντα σημεια,ο στρατος ωφειλει να συμμετεχει οπου τον χρειαζονται οι συμμαχικες του δυναμεις ειτε αφορα το νατο ειτε την εε
Και πολυ που αργησαμε.Το ενα χερι, νιβει το αλλο.Οπως επισης, η ζωη ειναι παρε δωσε.Οτι δινεις, παιρνεις.
Πρώτων, εφόσον θα είναι εθελοντική συμμετοχή επαγγελματιών, οκ. Απόκτηση πολεμικής εμπειρίας.
Δεύτερον, από την εποχή που κάναμε καταδρομικές μέσα στη νότια Αλβανία είχαμε να πολεμήσουμε την τρομοκρατία στο εξωτερικό, μπράβο, ας ξεκινήσουμε σιγά σιγά.