Η πρωτεύουσα της επαρχίας Τιγκράι, Μεκέλε, στη βόρεια Αιθιοπία ήταν ο στόχος νέας αεροπορικής επιδρομής από τις κυβερνητικές δυνάμεις σήμερα το πρωί.
Ο τηλεοπτικός σταθμός της Τιγκράι, που ελέγχεται από το Μέτωπο για την Απελευθέρωση του Λαού του Τιγκράι (TPLF), ανέφερε πως η επίθεση είχε στόχο το κέντρο της πόλης. Οι δύο πλευρές έχουν εμπλακεί εδώ και σχεδόν ένα χρόνο σε πόλεμο ο οποίος έχει προκαλέσει τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων και τον εκτοπισμό τουλάχιστον άλλων δύο εκατομμυρίων.
Από τον αεροπορικό βομβαρδισμό καταστράφηκε ένας βιομηχανικός χώρος, ο οποίος σύμφωνα με την κυβέρνηση της χώρας είχε μετατραπεί (από τους αντάρτες της Τιγκράι) σε κέντρο κατασκευής όπλων και επισκευών του στρατιωτικού υλικού τους.
Προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμος οποιοσδήποτε απολογισμός για ενδεχόμενα θύματα.
Θυμίζουμε ότι προχθές Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν δύο ακόμη αεροπορικά πλήγματα στην πόλη.
Σφοδρές μάχες έχουν σημειωθεί σε δύο άλλες περιοχές της Αιθιοπίας όπου ο στρατός της κεντρικής κυβέρνησης προσπαθεί να ανακτήσει έδαφος που κατέλαβε το TPLF, που ανακατέλαβε τη Μεκέλε και το μεγαλύτερο τμήμα της Τιγκράι πριν από αρκετούς μήνες.
“Επιπλέον, αποτελεί μία ακόμη έμπρακτη αναγνώριση της στρατηγικής της Ελληνικής Κυβέρνησης, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων για την εκμετάλλευση των δυνητικών αποθεμάτων φυσικού αερίου της χώρας μας, προς όφελος της ενεργειακής ανεξαρτησίας και ασφάλειας της χώρας, αλλά και της εθνικής μας οικονομίας.”
Από πού κι ως πού; Τί κάνει ακριβώς, εκτός από το να καθυστερεί όσο περισσότερο μπορεί την διαδικασία(!);
Τι και αν χρωστάμε 400δις και οι ανάγκες για άμυνα, παιδεία, υγεία είναι τεράστιες αυτό που μας νοιάζει είναι τα θαλάσσια πάρκα μη τυχόν και μας κατηγορήσουν οι περιβαλλοντικες οργανώσεις.Οποιαδηποτε άλλη χώρα στον κόσμο αν ήταν στην θέση μας θα είχε ήδη εξορύξη φυσικό αέριο και πετρελαιο και θα απολάμβανε τα κέρδη αλλά εδώ δεν ανοίγει μύτη.
Ποιά εθνική στρατηγική? Αυτή κατά την οποία δεν θα κάνουμε την Ελλάδα κόλπο του Μεξικού και άμα βρείτε πετρέλαιο δεν το θέλουμε?
Η μόνη περίπτωση είναι η συγκεκριμένη. Να έρθουν κολοσσοί και να υποχρεώσουν τις ελληνικές κυβερνήσεις να πράξουν τα αυτονόητα.
Οι ελληνικές κυβερνήσεις πολεμούν με όποιο πρόσφορο τρόπο τόσο τον ελληνισμό, όσο και το ίδιο το ελληνικό κράτος, προς όφελος …. (όλοι ξέρουμε).
Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, είναι σχεδόν πανθομολογούμενο ότι η εξόρυξη Φ.Α. κλπ από διεθνή μεγαθήρια, αποτελεί μιας πρώτης τάξεως αμυντική επένδυση.
Και χωρίς να ξοδέψουμε ούτε ευρώ.
Πολύ καλό νέο. Θα προτιμούσα βέβαια οι έρευνες να γινόντουσαν νοτιοανατολικά της Κρήτης…
Το ΄70 η οικογένεια μου τα καλοκαίρια παραθέριζε στο Καβούρι που εκείνη την εποχή συχνά πυκνά περνούσαν και πρόβατα έξω από το σπίτι.
Στο ισόγειο παραθέριζε επίσης μια οικογένεια που ο παππούς της ήταν ο πατέρας ενός γνωστού σημερινού διαπρύσιου υποστηρικτή της αξιοποίησης των Ελ. υδρογονανθράκων. Ο κύριος αυτός είχε υπάρξει πρύτανης του ΕΜΠ, διευθυντής της ΔΕΠ και υπουργός ενέργειας του γέρο-Καραμανλή.
Από τότε ακούω πως είμαστε τίγκα στο πετρέλαιο.
Μπορεί να είμαστε. Μάλλον είμαστε. Για να είμαι ειλικρινής, πιστεύω πως είμαστε.
Άμποτε το δω θα πανηγυρίσω δεόντως. Μέχρι τότε δηλώνω πως βαρέθηκα να το ακούω.